Star-Wars-Egg-Update-3-Edited-768x512

Itt a húsvét. Egymásnak adják a kilincset a tojásvadász locsolók. Nem kimondottan Csillagok Háborúja tematikájú ünnep, de miért ne tehetnénk azzá? Elő a tojásokat, festéket és az ecseteket!

Mivel a természet különböző kézügyességgel áldott meg minket (jelentkezzen az, aki az enyémet kapta!), ezért kezdőtől a haladóig gyűjtöttünk nektek szórakozni valót a hétvégére.

A padawan szint

Ha nem érezzük magunkban az Erőt, kezdjük az egyszerűbb formákkal, mint a rohamosztagosok! Nem kell más csak egy kis fekete és sok fehér. Alapozzunk erősen fehérrel, majd jöhet a fekete. Nem árt egy vékony eset ha az „orr-redőket” is hűen vissza akarjuk adni, de azért túlzásba nem kell esni.

star-wars-easter

Lord Vaderhez szintén nem kell több szín, csak fordítsunk az arányokon. Itt viszont már bonyolultabb a mintázat, csak ha már kifestettük a rohamosztagos regimentünket, akkor próbálkozzunk a nagyúrral. A jó hír, hogy elég belőle egy, de ha elrontjuk, akkor jó lesz Kylo Rennek!

20ccdc1e67b02eafa5a1fb06de4a8f12Ha nagyon könnyű esettel akarunk kezdeni, akkor javaslom a császári gárdát. Sok piros és egy csík fekete kell hozzá, és máris kész a vagány tojásunk!

Esetleg a másik oldalról is választhatunk figurát, de itt már nehezebb dolgunk lesz, mivel a legtöbb hős bizony nem arctalan gazember, azaz kéne nekik fessünk értékelhető ábrázatot. Egy „rossz arc” marad csak C-3PO.

Esetleg ha a semleges fiukra bukunk, akkor jöhet egy Boba Fett sisak, de itt már 3 (három!) szint is kell használjunk!

A Jedi szint

A FrugalFun4Boys volt olyan rendes és egy egész korrekt kis útmutatót állított  össze a számunkra, hogy miként készítsünk mutatós tojás sztárokat. Itt már nem lesz elég a lelkesedés, nem árt némi kézügyesség, stabil végtagok és jó ecsetek (na meg sok féle festék). Ha gyerekünk is szeretne beszállni a munkába, akkor inkább a rohamosztagosokat bízzuk rá, mint R2-D2-t.

Viszont ha mindent (közel) pontosan követünk, egész mutatós család kerekedhet az asztalon.  Luke Skywalker, Yoda, Darth Vader, rohamosztagos, C-3PO, R2-D2, Han Solo, Leia, egy ewok és Chewbacca is vendégeink kedvencei lehetnek.Egy veszéllyel azonban számolni kell, amennyi munka lesz velük, biztosan nem adjuk oda egyik locsolónak sem!

Ecsetekhez szükségünk lesz a kedvenc hobbi boltunkból egy 0-ás (vagy még vékonyabb), és egy vastagabb alapozó ecsetre. Festékként tökéletes az acryl, nem akarjuk megenni a héját. Ha úgy érezzük, hogy a művünk értékesebb, minthogy megzápuljon, akkor érdemes fatojásokat venni, így a következő években és megmaradnak az új családtagok.

Elsőként válasszuk ki a kedvenc hősünket és kezdjünk az alapozással. Rövid idő után, egyszerű ceruzával rajzoljuk meg a figuránk kontúrjait. Ha ez kész, akkor jöhet a nagyobb felületek festése, majd a száradás után a részletek! Nem tűnik bonyolultnak, és tényleg csak tehetség és/vagy kitartás kérdése.

Chewbacca már szinte  a mester szint belépője. Sok barnát kell használnunk rétegelve (egymás után, egymásra festve!), és fogainál sem árt a pontos ecsettartás. Viszont ha bevállaljuk, nagyon komoly dísze lehet a gyűjteményünknek!

A jedi Mester szint

Nos próbálhatnék tanácsot adni, hogy miként és merre, de nem érezném igazán hitelesnek. Még az előző szintnek nekiesünk mi is, hogy feszegessük művészi képességeink határait, mint a bikinis Leia Jabba nyakát, de itt inkább csak felvillantanék néhány ötletet és átadnánk a teret a mestereknek.

star-wars-painted-easter-eggs

Ha valamivel elkészültök, ne legyetek félősek: a locsolókon túl osszátok meg velünk is a facebook bejegyzésünk alatt a mesterműveiteket!

A nyuszi, a locsolók, a tojások és az swmini legyen Veletek!