Ahogy fejlődik a technológia, azok a dolgok, melyekkel eddig csak a Sci-fi világában találkoztunk, lassan az asztalunkra kerülnek. Ilyen motyó a fénykard is. Egy Brit fizikus (ki más) és média személyiség Martin Archer megmagyarázza nekünk, hogy a Star Wars legvagányabb fegyvere totál lehetetlen mutatvány. (Oké, én sem hiszek neki. 😉 )

 

Archer szerint (brit tudósok) problémás a megfelelő energiaforrás az elkészítésükhöz (nem mondja…) és ha lenne is cuccunk, akkor sem javasolná a használatát, mert túl veszélyes. (Mesélj még…) Nézzétek Archert, hogy magyarázza a dolgot:

 

Elméletileg a penge szuperforró plazma és nem simán forró, hanem valami eszméletlenül. A vörös fénykardok (Darth Vader) olyan 1340 Fahrenheit (726 Celsius) körül mozognak, a kékek pedig (Obi-Van Kenobi) 26500 Fahrenheit-nyi (14704 Celsius) hőt adnak ki magukból.

A „valódi” fénykard „élét”  energia és mágneses mezők tartják kordában. Ha két fénykard pengéje találkozik egymással, akkor az egymásnak akaszkodó energiák csinos kis robbanást eredményeznek, amit ember nem élhet túl. Még szerencse, hogy ez csak egy kitalált univerzum. És a Star Wars rajongóit nem érdeklik sem a brit fizikusok, sem mások véleménye. Egyébként is. Ez, itt; A Star Wars. 🙂

this_is_star_wars_by_riptor25

És, nekem szükségem van a fénykardokra. Szerintem nektek is. 🙂 Aztán ki tudja, mit hoz a jövő. Pár év, és minden gyökeresen megváltozhat. Apróbb szórással itt egy rövid lista, hogy fénykard témában mit dobtak eddig össze:

 

 

 

 

 

 

Időnk még akad, aztán hátha valaki csak épít egy működő prototípust!

Addig is; az swmini legyen Veletek! 😉

forrás: epicstream

Comments are closed.