„A Jakku bolygó inváziója során közel 7000 birodalmi katona alkotta a kezdeti védvonalat, amely az „Első Hullám” névre hallgatott.
Egyikük sem élte túl az összecsapást.”

Az eredeti trilógia során a birodalmi rohamosztagosokat úgy ismertük meg, mint a Galaktikus Birodalom arctalan, célba lőni alig tudó, fehér színű páncélba bújtatott sorállományát, akik bárhol és bármikor bevethetőek, valamint feláldozhatóak egy magasabb cél érdekében. Tavaly decemberben viszont berobbant a mozikba Az Ébredő Erő, amelyben az FN-2187-es sorszámú rohamosztagos által kaptunk egy kis színt is ebbe a fehér, személytelen embermasszába.

Nos, Benjamin Eck író/rendező és társai gondoltak egyet és ezen a vonalon elindulva több kilométer mélyen ástak le az egyszeri katonák világának felszíne alá. Íme tehát a Jakku: First Wave című rajongói remekmű:

Bevalljuk őszintén a három és fél perces filmecske első megnézése után szóhoz sem tudtunk jutni a döbbenettől, de még a második megtekintés után is a padlón kerestük az állunkat, ami nagyon gyorsan engedett a gravitációnak. Végre egy olyan alkotás, aminek kapcsán együtt tudunk érezni a sztormtrúperekkel, annak ellenére, hogy ők a „gonosz” Birodalom szolgálatában állnak.

A rendező a következőképpen kommentálta az elkészült művet:

” A történet a Star Wars iránt érzett mély rajongásból indult ki. Jó barátom – aki egyben a film operatőre is – nemrégiben csatlakozott az 501-es Légióhoz, mint rohamosztagos és számomra leírhatatlan érzés volt először személyesen is látni a páncélját. Annyira igazinak tűnt, mintha egy valódi történelmi lelet lett volna. Elsőre hihetetlennek tűnt megfogni azt a sisakot, amit idáig csak a mozivásznon láthattam, most meg a valóságban is a kezeim között tarthattam. Majd mikor megengedte, hogy felpróbáljam, valami egyszerűen csak bekattant az agyamban. „Azta, ezt tényleg valódi emberek viselték” – gondoltam magamban. Persze ezzel mindig is tisztában voltam valahol, de valahogy ettől olyan valóságossá vált az egész. Ettől a pillanattól kezdve be akartam mutatni a Star Wars történetét a rohamosztagosok, az egyszerű katonák szemszögéből is. Magam is katonacsaládban nőttem fel, így mindig is mélyen tiszteltem a hadseregben szolgáló nőket és férfiakat. Így arra gondoltam, hogy vegyítem ezt a két dolgot és megpróbálom minél hitelesebben és realisztikusabban bemutatni az embert a páncél alatt.”

A készítőgárda érdemeit (az is) növeli, hogy a filmben látható díszletet valóban megépítették. Eck a forgatás előtt alapos kutatásba fogott, hogy vajon hogyan is nézhet ki valójában egy birodalmi lépegető belseje. Az így kapott eredményeket a Cinema4D és a Google SketchUp alkalmazások segítségével megtervezte. A kész tervek alapján végül a helyi barkácsáruházláncból beszerzett alapanyagok felhasználásával építették meg az igencsak valóságosra sikerült forgatási környezetet.

Nem tudunk mást mondani, szép munka volt fiúk! Még sok ilyet.

Most pedig Benneteket kérdeznénk kedves Olvasók. Ti is el tudnátok képzelni egy Az elit alakulat (Band of Brothers) vagy pedig A hős alakulat (The Pacific) című nagysikerű HBO remekművekhez szellemiségében hasonló, de mégis a Star Wars univerzumában játszódó sorozatot? Mi nagyon 🙂 Válaszaitokat nyugodtan írjátok meg Facebookon vagy akár itt.

Addig is az SWMini legyen Veletek!

(forrás: http://www.slashfilm.com/ és Benjamin Eck)