Mit is érne az ifjú Han Solo kebel barátja Lando nélkül? Mint ahogy arról már korábban hírt adtunk sok pletyka keringett mindenki kedvenc felhővárosi nőcsábászának ifjúkori megszemélyesítőjéről, voltak akik egyenesen tudni vélték az erre a szerepre kiszemelt színész nevét. Tévedtek…

A Lucasfilm a tegnapi nap hivatalosan is bejelentette, hogy megtalálták a megfelelő színészt aki magára öltheti az Ezeréves Sólyom ex-tulajdonosának, Lando Calrissiannak a „köpönyegét”. Ez pedig nem más, mint az elismert színész, díjnyertes író és már Grammy-jelöléssel is rendelkező Donald Glover. Donaldunk Alden Ehrenreich-el karöltve és a rendezőpáros Phil Lord és Christopher Miller irányítása alatt a messzi-messzi Galaxis két fenegyerekének eddig még nem ismert (legalábbis a most hivatalos kánon szerint nem) ifjúkori kalandjait fogják a nagyvászonra interpretálni a még címmel nem rendelkező Han Solo filmben.

donald-glover-44

És hogy miről is ismert ez a Glover gyerek? Nos, leginkább az Atlanta című, az FX csatorna égisze alatt futó sorozat megalkotásáról, valamint a sorozatbéli szerepéről. A sorozat egyébként 2013 óta a vígjáték kategóriában, minden évben magáénak tudhatja a premier részek alkalmával legnagyobb nézőszámot elért sorozat „díját”, valamint a kritikusok is oda vannak érte. Ezen kívül szerepelt még a Community sorozat négy évadában (szerkesztőségi tagunk PromieMotz szerint zseniális benne), valamint Childish Gambino néven összedobott egy rap albumot Because the Internet címen, amely Grammy-jelölést is kapott. És ha még ez mindig nem lenne elég bizonyíték a srác tehetségére, játszott a 2015-ös Mentőexpedíció című, Ridley Scott által rendezett scifiben (tehát a műfaj sem áll tőle messze), valamint láthatjuk őt a jövőre megjelenő Pókember: Hazatérésben is.

„Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan nagyszerű és sokoldalú művész csatlakozott a csapathoz, mint Donald.” – nyilatkozta a rendezőpáros. „Nagy múltú szerepet és jelmezt kell magára öltenie, utóbbi szerencsére tökéletesen illik rá, így spórolhatunk a szabókon. Valamint szeretnénk hivatalosan is bocsánatot kérni Donaldtól, hogy örökre elrontottuk neki a Comic Conokat.” (Úgy néz ki vicces fiúk ezek a rendezősrácok.)

Mi már nagyon várjuk a 2018-ban megjelenő filmet, reméljük Ti is. A hosszú várakozásban ne feledjétek, az Swmini mindig Veletek van.