Masszív mennyiségű kieg látott napvilágot egyik kedvencünkhöz, az Imperial Assaulthoz. Szerencsénkre az FFG nem ült a babérjain, ahogy mi sem, mivel mostanában Pesten és Szegeden jártunk, valamint a Games Day -en is, hogy találkozhassunk Veletek. Ezért bepótolandó a hiányt, szeretnék pár szót ejteni, hogy mi vár várhat minket a fa alatt. Már ha ugye, időben ide ér az a bizonyos Konténer.

Kezdjük is az elején annál is inkább ha már tél, akkor irány a Hoth. Itt vannak az újabb jóságok melyek kiszivárogtak erről a dobozkáról.

Korábban már írtunk róla, most azonban kitolt egy újabb adag infót legkedvesebb cégünk, hogy kedvünkre mazsolázhassunk belőle.

Snowtrooper

Meglesve őket elsőre, egy szimpla Medic a Starcraftból. Akarom írni a Star Warsból. De erről kár is sokat csevegnünk, mert azt korábban már megtettük. Lényegében képesek gyógyítani önmagukat és egymást, ami lekap róluk egy ártalmas kondíciót. Az elit verzió, meg átmegy mindenen. Nem lényeg, hogy nehéz a terep, vagy épp ellenséges figurán kell átvágnia magát. Aranyos, aranyos, de tíz pontért ha nem is tiszta rablás, de közel áll hozzá.

SC2-M Repulsor Tank

Aztán itt van nagyi vasalója egy repulsor tank személyésen.  Nem kicsi, cserében viszont elég csinosan oda tud vágni, ráadásul a távolsággal sincs gondja. A páncélzata is korrekt. Választásunk szerint vagy kap egy fizikai sebzés mentőt, vagy egy surge-öt lenyel. Mikor épp mire van szükségünk. Finom. Ráadásul kétszer pörkölhet oda, ugyan arra a figurára.

Szóval van egy hősünk a másik oldalon, kísérettel, vagy csak egy mezítlábas swarm. Két lövés és mindenkinek fájni fog. Aki kapta annak is, meg aki a környéken tartózkodott, annak szintén. Tetszik. 🙂

A támadáshoz ráadásul ha úgy jön össze a dobás hozzá csaphatunk két sebzést, plusz egy robbanást is. Ez azért elég meleg. Rendet tud rakni az fix. Maga a modell nekem nem a kedvencem, de a potenciál ami benne van az egészen figyelemre méltó.  És Masszív, szóval, oda megy, ahová akar és akkor amikor akarja. A kisebb babák kérem oszoljanak…

HK Assasin Droid

Ezekkel a srácokkal meg még nem találkoztunk, max a KOTOR rajongók kapcsolhatnak szinte azonnal. 😉 Korábban már összefuthattunk IG-88-as kartárssal, és ők a következő pléhmadarak, akik az ellenfelünk kávéjába két marokkal szórják a showt sót. Természetesen nem csak a Hadjárat, hanem az Összecsapás módban is tudnak aprítani, és nincsenek élőhelyhez kötve. (Élőhelyhez? Nooormális?!) Szóval következzenek a robotika mindhárom törvényére messziről pudingot lapátoló HK Assasin Droid -ok.

A fiúk nem az elsőbálos korszakukat élik. A kék kockáknak hála, komoly távolságból szórják a Weaken jelzőket, kaphatnak plusz sebzést vagy átütést, ha mi és a kockák ezt úgy akarják. Rendelkeznek Lőképelemző Számítógéppel amivel egy támadó kockát újradobhatnak. Az Elit verzió ezen felül kap plusz egy sebzést és az ellenséges figurákon keresztül is nyugodt szívvel nyithat tüzet. A pontértékük meg szódával elcsúszik, ha épp arról van szó.

Wampa

Ééééés, itt a Jeti! Nem, WAMPAAAA! Hurrá. Csak a havon maradnak meg szegények, gondolom amúgy kiolvadnak, vagyhogymivan.

Instant need a jószág, mert horror amit ennyi pontért nyom. Pláne a hosszas képzésen átesett Elite verzió, akit még Skywóker Lajos sem izzasztana meg… Jó, megizzasztana, de legalább ez az érzés kölcsönös lenne. 🙂 Wampát minden háztartásba!

Ütnek mint Kalányosi T. Rodolfó és át is sétálnak mindenen, mit nekik a nehezített terep, vagy ellenséges figurák. A sebzésük mindössze két piros kocka. Igen, két piros. Játszik náluk a Cleave, ráadásul a jobb karban lévő állat nem csak a Stun -t, de Bleed -et is nyom. Nice.

A doboz Sötét oldala

Nem csak az új egységek melengethetik meg a szívünket, hanem két új Agenda és Imperial Class csomagot is mellékeltek a pakkhoz.

Ha szeretnénk szőrös kis állatokkal tolni a melót, akkor ajánlott a Natural Warfare Agenda csomag. Olyan lapokkal mint az Unchained, amit mellet igencsak jól mutat a Bestial Fury is.

Ha elegünk lett a hálátlan dögökből, vagy sosem kacérkodtunk azzal a gondolattal, hogy cirkuszi idomárként tengessük hétköznapjainkat, akkor a Defensive Tactics Agenda csomag jó választásnak tűnhet. Akadnak benne olyan mókák mint a Personal Shield Generators vagy ha meguntuk a tötymörgést akkor az asztalra csaphatjuk a Counter-Strike kártyát. 

A két új Osztály pakli a Birodalmi játékos számára merőben új játékstílust nyújt. A Precision Training osztállyal egy hajszálnyit módosíthatjuk az aktuális dobások eredményeit. Pinpoint Accuracy például negál a védekezőnél egy Dodge dobást. Ugyehogy? 🙂 Aztán az Exacting Strike simán elszed egy védekező kockát a célponttól. Hogyigen. 🙂 Ha pedig meg szeretnénk ereszteni egy szinte tökéletes támadást, akkor a Versatile Attack a mi lapunk. Extra kedvesség, mindössze egyetlen lövésben. Ha pedig kedvünkre változtatnánk egy kockadobás eredményét, akkor segítségünkre lesz a Single-Minded lap! Mert úgy szép az élet, ha úgy zajlik, ahogy mi szeretnénk! 😉

Méretesebb vagy legalábbis keményebb cuccok kedvelőinek, mint mondjuk Járművek, Droidok, Nehéz Fegyverek, akkor ezek a zsugák szinte kérik, hogy fogjuk őket kézbe. Köztudott, hogy amit használunk, az törik, kopik, ne adj’ Isten, ki is szokott lyukadni. De semmi ok pánikra, mert ha az Erő nem is, de az Automated Repairs ezen ragyogóan segít. Ahogy fejlődnek a fegyverek, idomulnak hozzájuk a védelmi eljárások is. Kiváló példa az előbbire a Reactive Armor, hogy a szervizes srácokat ne üldözzük az esténként leadott ronccsal az őrületbe.

Kevésnek tűnik, ami kifér a csövön? Nos, akkor erre tessék, mert itt van a Heavy Firepower. Ezzel garantált, hogy jó irányba pörög a kocka, mivel dobnunk sem kell a maximális eredmény eléréséhez. 🙂 Végül, ha még mindig mosolyogna évődésünkön a kedves Lázadó játékos, akkor szendén toljuk az orra alá a Rapid Dominance lapot. Őszinte lesz a reakciója az biztos! 🙂 

Ha már így belemelegedtünk, nézzük meg a másik oldalt, mit ad nekünk az FFG, hogy a gonosz Galaktikus Birodalmat eltörölhessük a föld színéről.

A Lázad-Ás hősei

MHD-19

Kezdésnek egy Combat Medic-et. Ráadásul Óz csudálatos világából, igyenöst a Bádogembert. Ritkán lát az ember fia olyan Medical Droid-ot, aki blasterrel felszerelkezve kutyagolna a galaxis aszteroidáktól rögös útjain. No de sebaj, itt a Lázadók új szakiparosa, aki nem csak a rend Birodalom talpasait oszlatja buzgón blaster tűzzel, hanem felebarátai testi épségére is vigyáz.

A vashazafi a Medical Loadout képességének köszönhetően egy Fáradtság jelzőért cserébe olyan cuccokért nyálazhatja át a Tárgypaklit, melyek Medical jelzővel bírnak. Kezdésnek itt is van az Artificial Stimulants vagy épp az Emergency Medpac

Ha az adott körben magas fém tartalmú barátunk nem hajtott végre egyetlen akciót sem, akkor a következő kör elejére fókuszált lesz. Oké, oké, aranyos acélos, meg medic, de ennyi? Hát nem tudom. 

De ne adjuk oda a Jawa kommandónak szegény MHD-19 -et, mert ez a flótás hihh’etetlen csudákat képes végrehajtani a saját Karakter kártyáival, ami mellett azért kár lenne elmennünk. A Field Surgeon amivel nem csak gyógyítunk, de támadunk is egyidőben. Aztán a Miracle Worker amivel a halál torkából húzhatunk vissza egy egészséges paraszthajszálnyira játékos karaktereket. De a kedvenc fűtési egységem lesz idehaza, ha végre forgalomba kerül a Bacta Radiator. Mechanikus Renew HoT. Ennyi. A többi Holy Priest meg húzzon a sarokba… 

Loku Kanoloa

Ez, csapda! Hát nem, de legalább hal a jégen. Vagy Gőte. Esetleg polipszalamandra… Nem szimpatikus a mókus így első ránézésre, de gondolom nem is azért fizetik. Szóval a szakarc Hawaiiról Mon Calamari -ról érkezett, méghozzá az ottani Különleges Haderő egyik jeles tagja és kérem egy okulele művész mesterlövész. 

A fickó olyan huncutságokra képes az aktivációja elején vagy épp végén, hogy LOS-ban lévő ellenséges egységre dob egy Recon tokent, ami Őhalságának vagy a cimboráinak plusz egy sebzést jelent a megfestett célponton. Kanoloa úrnak, még jár plusz két Accuracy minden támadásához. Hát jó, Green Arrow on the board.

Lehet a fiúval taktikázni. Lehetséges célokat megjelölni, majd utána hagyni, hogy a kolléga leszedje őket. Csinos kis support ez a legény és ne legyünk telhetetlenek. Szépen, precízen dolgozik, viszonylag nagy távolságra is ellát, és a csapat DPS-ét is szépen megdobja. Jól fejleszthető és a taktikusabb játékot kedvelők tökéletesen megtalálják a számításukat benne.

A fentiek mellé a Coordinated Attack két fáradtság jelzőért egy tetszőleges kockával bővíti a támadó dobásunk értékét. Ez is afféle zserbónyi figyelmesség. Hát nem édespofa ez a halszemű suhanc?

Verena Talos

És itt van minden férfi álma (?), az MMA koronázatlan női bajnoka, aki szereti ha zajlik körülötte az élet. Egy fegyverré kovácsolt Lázadó ügynök, aki nem fél attól, hogy piszkos legyen a keze, vagy madárcsicsergés helyett robbanások morajától harsog a reggel.

A csaj afféle CQB szamurály, vagy Agent Carter bár ő azért csinosabb jelenség, de azért hatékonyság területén kiegyenlítődik a „verseny”. Verena vukikat megszégyenítően durva. Ha anno megkönnyeztük Gaarkhan dühromait, akkor mesélőként ezzel a törékeny hölggyel inkább a Kessel bányáiban tolatnánk a talicskát. De csak azért, hogy nyugodtak maradjunk. 

Szóval a leányzó, ha lecsapott egy ellenséges egységet, akkor két fáradtságjelzőért cserébe ütheti a mellette álló következő célpontot, azokat a kockákat felhasználva, melyet a korábban kifektetett egység használt. Ha azt is borítja, akkor fordulhat a következőre. Ráadásul mindezt egy Surge és egy Damage bónusszal teszi. Jó eséllyel dönt le a lábáról egy Stormtrooper rajt. Vagy bármit. Inkább bármit, Is.

Bónuszként, közelharcban, ha nem csak egy ellenséges egységgel van talpkontaktban, akkor a védekezéséhez is bónusz járul.

A távolsági harcban is tápos a kisasszony, elég annyit mondanom, hogy Point Blank Shot.

A hölgyeményhez tartozó osztály kártyák pedig még jobban a vadállat mód felé billentik tapossák a mérleg nyelvét. Mert gyorsan mozog a Combat Momentum segítségével, pontosan és dulván nagy sebzést tud szórni, ha előkerül a Point Blank Shot és a kemény kiképzésének hála, jól bírja a gyűrődést, amit a Master Operative lap is ékesszólóan támaszt alá.Itt éppen azt láthatjuk amint Velena egy Colese Qualtels és a Mastel Opelative káltyát dulván az asztalla csapva előle mozog és könnyű szellel végez egy lajnyi Snowtloopellel, csupán egyetlen támadással. – Cézál”

Nézzük mit tudnak a terrorista Lázadó lányok/fiúk a Skirmish -ben

Kedves bádog orvosunk itt ismét kihúzhatja magát. Reflexből oltja az ellenfél babáit félre (Improper Procedure). Három sebpontot képes gyógyítani magán és egy vele talpkontaktban lévő baráti figurán (Medical Loadout). Mind ezt öt pontért követi el. 

Amit ezzel a babával kapunk még az egy olyan Parancs kártya, ami egészen pofás tud lenni. Ez pedig nem más mint a Miracle Worker. Három egységen belül, ha egy baráti egységünk a megsemmisül, ezért a zsugáért cserében három életponttal visszahozhatjuk a játékba. Van az a karakter aki azért ezt megérdemli. 🙂

A másik iparművészünk akiről már itt ejtettünk szót az nem más mint a kedvenc Moon Calamari talpasunk. A srác pontos, messziről érdemes vele dolgozni, mert szegény nem túl életerős jelenség. Szóval marad a support jelleg. Cserében átlőhetünk az ellenséges figurákon, mivel két akcióért a Set Your Sights negálja a LoS blokkot.

És amit hoz magával a Coordinated Attack Parancs kártya, az azért elég lefőhetővé teszi a kávét bárki számára. Csak nyugodtan olvasgassátok. Gyakorlatilag ügyesen pozicionálva egy olyan egységgel a kabátzsebünkön, aki többször is támadhat, súlyos ellenséges karaktereket is megehetünk egy – két kör alatt. Persze ők meg rejtvényt fejtenek közben, vagy épp lecsót főznek…

A távolsági harcra visszatérve, még annyit fűznék hozzá; ha a Set Your Sights -ot igénybe véve felborítunk egy célpontot, a karakter kap egy fókusz jelzőt. Ez meg megint baráti tud lenni. Mert szívderítő érzés ha támadó dobásnál a kezünkben csörög kocka formájában a szivárvány hídjának fele. 🙂

Ha a Hadjárat alatt nem nőtt a szívünkhöz Verena, akkor itt hozzá fog. Mert brutális. Mintha az ellenfelünk elé egy torz tükröt tartanánk és a saját képességeivel gyaláznánk a porba. Spiderman vs. Venom, vagy valami hasonló…

Egy akcióért cserében a célpont kockáival dobhatunk rá támadást (Close Quarters), majd ha ez a támadás sikeres, egy Surge -ért cserében elő a bökőt (Fighting Knife) és uccu neki had szaladjon az a piros kocka. No persze nem egyedül, hanem plusz egy sebzéssel turbózva. Durva.


És ha ez nem lenne elég, itt a karakterspec Parancs kártya a Master Operative ami mindehhez dob egy Surge-öt és persze egy zöld kockát is. Van kérdés? 🙂

Ésmostakkor?

A dobozka szerény véleményem szerint akkora lesz, mint a Twin Shadows (12k körüli petákért mérték). Ha folyamatában toljátok a játékot és kielégítő kikapcsolódást nyújt számotokra, akkor mindenképp vegyétek meg. Skirmish szempontjából akkor érdemes bevásárolni belőle, ha a játékstílusotokhoz stimmel a belbecs. Egyébiránt egy korrektül összerakott kiegészítő a megszokott minőségben amit az FFG -től elvárunk. Az ára 17k körül mozog, ami egy ekkora kiegnél már megfontolás tárgyává teszi, hogy szeretnénk e annyira, mint amenyire igen.

A Blog legyen Veletek!