wp_20151205_09_36_51_pro.png

Abban a szerencsében részesültem december 5-én, hogy én képviselhettem az swmini.hu csapatát, a Star Wars Armada bemutatóval, a minden évben megrendezésre kerülő Games Day-en. Ezúton ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem a meghívást a szervezőknek, és két hűséges segítőmnek, Andrásnak és új fiú Balázsnak.

A rendezvényre a tervezettnél korábban érkeztünk, így lehetőségünk volt besegíteni a helyszín felépítésében. Kimondottan élvezetes volt nézni, ahogyan a sok bemutatóra készülő résztvevő, szorgos hangyaként rendezett sorokba rakta az asztalokat, székeket és egyéb kellékeket. Miután minden a helyére került, már csak egy gyors reggelire maradt idő, mielőtt a terepek építésének estünk neki.

wp_20151205_08_56_00_pro.jpg

A 9 órai nyitást követően lassan elkezdtek szállingózni a korán kelő vendégek. Nagy meglepetésemre az első ilyen páros, – akit gyakorlatilag a kakasok kukorékoltak ki az ágyból – két nagyon jó ismerősöm volt, akikkel együtt airsoft-ozok. Miután túlestünk az első csodálkozáson, hogy te is, én is, rögtön meg is invitáltam őket az első próbajátékra. Ropi és Balázs (mert ő is Balázs 😀 ) már a székek mögé ülve a játék szabályainak ismertetés alatt is megkezdte egymás ellen a propaganda háborút. Ropi ragaszkodott a Birodalomhoz, így Balázsnak a lázadók maradtak. A srácokat nagy lelkesedéssel felkarolta két segítőm és már egymásnak is estek. Én kihasználtam az alkalmat, hogy ez idő alatt egy kicsit szétnézzék a többi bemutató között. Mire visszaérkeztem a lázadás már szorongatott helyzetben volt. Sajnos első tesztelőinknek nem volt ideje a végsőkig lejátszani a küzdelmet, ezért hamarabb lefújták le a meccset, mintsem valamelyikük hajói megsemmisültek volna. A játékot a Birodalom nyerte pontozással. És sajnos azt kell mondjam, – mint Birodalommal szimpatizáló játékos, – hogy ezen a napon a Császár híveinek nem termett több babér…

wp_20151205_10_13_26_pro.jpg

De mit is láttam és mit is láthattak az érdeklődök, akik lejöttek a rendezvényre? A különböző bemutatóra kiállított, és kipróbálásra összerakott társasjáték mellett rengeteg nagyon gyönyörű dioráma és makett sorakozott a zsűri asztalán. Mindegyik alkotás készítője szeretett volna egy Golden Gobót szerezni magának művével. (Sajnos a sok érdeklődő miatt nem jutottam be, hogy egy-két fényképpel megörvendeztessem olvasóinkat.) A bemutató asztaloknál rengeteg ötletesen megépített terep és szépen festett figura várta a vendégeket. Olyan játékokat láthattak a teljesség igénye nélkül, mint a Gyűrűk Ura, Warhammer 40.000, Epic, X-wing Miniatures, Batman, Warmachine, Firestorm Armada, Flames of War, Dark Age, Bushido és sok más történelmi játék. Az élvezet fokozásáért pedig a sorok között, jelmezbe öltözött résztvevők is fel-fel bukkantak. Az asztalok mellől felnézve láthattuk akár a Birodalmi Gárda Komiszárját, az Ultramarine rendház Űrgárdistáját, vagy egy élőhalott mennyasszonyt is. Pár képpel kedveskednék a bemutatott játékokról azoknak, akik nem voltak kint, mielőtt folytatom a napot. wp_20151205_10_25_23_pro.jpg

wp_20151205_10_25_37_pro.jpg

wp_20151205_10_36_06_pro.jpg

wp_20151205_09_02_50_pro.jpg

wp_20151205_10_39_47_pro.jpg

wp_20151205_11_29_31_pro.jpg

wp_20151205_10_40_00_pro.jpg

wp_20151205_10_38_36_pro.jpg

Legnagyobb bánatomra a nap folyamán az asztalhoz ülök nevét nem jegyeztem meg, így ezúton is elnézésüket kell kérjem, hogy név nélkül szerepelnek majd a későbbiekben. Akit ki kell emeljek az egy ifjú harcos volt, aki nem talált magának párt, így vállalta, hogy „új fiú Balázs” ellen száll ringbe. Felvérteztem a kellő szabályismerettel, majd ezt követően magához ragadhatta a Birodalom félelmetes fegyvereinek vezetését. A lázadók már rutinos parancsnokot kaptak, így igyekeztem az ifjú tábornokot istápolni a csata során. Az ütközetben sajnos már az elején elmanőverezte az egyik ütőfegyverét a gladiátort. Túlságosan is kisodródott a hwp_20151205_12_54_05_pro_1.jpgarcokból, így a Victory osztályú csillagrombolóját a lázadók Nebulon-B és Assault fregattja (AF) alaposan megsorozta. A pusztítás után az előbb említett hajó öngyilkos rohammal a rombolóba csapódott. A felkelők megmaradt csatahajója egy súlyosan sérült és egy kisodródott ellenféllel nézett szembe. Bátor és névtelen harcosunk vadászgépei az ütközet ezen részére már teljesen megsemmisültek. Az AF végül összeakadt a pályát átszelő gladiátorral, de az mire kellően közel manőverezett volna, a lázadó csatahajó ütegei megsemmisítő csapást vittek be. A magára maradt Victory utolsó két életerejéről pedig a felkelő vadászgépek gondoskodtak.

Asztalunk utolsó játékosait kell még kiemeljem. A 3 fős társaság egy lányból és két fiúból állt. Ő volt a második lány, akit láwp_20151205_15_32_54_pro.jpgttam Armadázni. (Az első hölgy a Star Wars napon volt.) Mindezektől függetlenül reméljük, azért lesz még alkalmunk női parancsnokokkal találkozni a közeljövőben! A csapat birodalmi játékosa viszont utánozhatatlanul rossz dobásaival teljesen reménytelen helyzetbe sodorta magát. Nem a taktikáján, hanem egész egyszerűen a dobásain múlt a játék. Csak hogy kiemeljem az egyik dobást a játékot ismerőknek. A gladiátor oldalsó tűzívének négy fekete kockája mellé hozzáadott koncentrált tűzből adódó plusz fekete kockával sikerült összesen két sima találatot dobnia. Nos egy gyors fejszámítással a számtalan variációból ennél csak két rosszabb dobás létezik… Reméljük azért nem szegte ez a kedvét a friss admirálisnak és hamarosan újra megméretteti magát.

A rendezvényt a végén egy tombola zárta. A sok értékes nyeremény kisorsolása után a résztvevők szépen lassan elindultak hazafelé.

wp_20151205_14_50_01_pro.jpg

Összegezve a nap tapasztalatait azt kell, hogy mondjam, egy nagyon jó kis eseményen volt lehetőségem bemutatózni. A vendégek érettebb korosztályok tagjai voltak, akik kiforrt elképzelésekkel jöttek le. Tudták mit szeretnének kipróbálni, és sokan a szabályoknak, valamint a játéknak is utána olvastak mielőtt leültek hozzánk. Az asztalunk folyamatosan foglalt volt.

Nagyon hálás vagyok azért, hogy sokan jöttetek hozzánk, hogy gratuláljatok a blog-hoz és elmondjátok a véleményeteket. Mit láttok jónak, illetve rossznak. Köszönjük a dicséreteket, és továbbra is várjuk észrevételeiteket.

A Blog legyen veletek!

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Sziasztok!

    Az én Star Wars iránti rajongásom sajnos már kihűt, ennek ellenére minden blogbejegyzést elolvastam, mert nagyon jó, egészséges humorod van és a helyesírás birodalmi szabályait is hűen követed! A cikk nagyon jó volt, és én is merem állítani, hogy valahányszor elmentem a SW-asztalok mellett, mindig tömeg volt körülötte. Szerintem az új filmmel még nagyobb rajongótáborra tehettek szert.

    Csak így tovább, a Zerő legyen veletek!

    Üdv:
    Kaba