front.jpg

Kis csapatunk november 21-én leruccant Szegedre, hogy látogatásunkat tegyük a 7. Képregényfesztiválon. Bár mi nem vittünk semmilyen rajzolt csodát ahogy a kiállítók nagy többsége, de az X-Wing bemutatónkat így is nagyon lelkesen fogadtátok, amiért nem lehetünk nektek elég hálásak. Fittyet hányva a folyamatosan ömlő esőre, nyitástól kezdve zárásig rengetegen érdeklődtetek, és volt aki még a roló lehúzása után is ott maradt velünk egy kicsit, hogy nyúzza a kirakatban rejtező hajókat. A próbajátékhoz felpakolt két alapdobozunk nem pihenhetett 5 percet sem: izzottak a kockák, dübörögtek a hajtóművek és aprította egymást a Lázadás és a Birodalom. Bár alapvetően az volt a tapasztalatom, hogy egy pár évvel idősebb volt az átlagéletkor mint a Star Wars napon, de most is képviseltette magát az egészen apró ifjoncoktól, a többgyerekes apukákon (akik gyakran lelkesebbek voltak, mint a gyerkőcök 😀 ) keresztül mindenki. A Somogyi könyvtár büféjének köszönhetően még egy kiállító pultot is kaptunk, ahova a teljes flottát felsorakoztattuk, hogy mindenki láthassa mit is jelent ez a játék.

12272776_1656322641285742_2090530121_n.jpg

A hangulat fergeteges volt, pörgött minden, de valahogy mégis megmaradt családiasnak az egész rendezvény. Még Boba Fett is megjelent személyesen teljes mandalóriai testpáncélzatban, hogy a Slave I-gyel üldözőbe vegye a galaxis legaljasabb csempészpárosát. És az a páncél. Brrr… Ha nem Boba Fett lett volna benne biztosan elvesszük tőle! De hát ki mert volna szembeszállni a galaxis legrettegettebb fejvadászával?

boba2.jpg

Sokan kérdeztétek, hogy milyen a játék közösségi élete, és hogy hol találhattok magatoknak ellenfelet, ha belevágtok ebbe a remek sportba? A válasz nagyon egyszerű, a Magyar X-Wing közösség facebook oldalához érdemes becsatlakozni, mert itt rengeteg segítséget kaphattok, mindamellett, hogy garantáltan nem maradtok játékostárs nélkül.

Szerintem a Blog nevében bátran nyilatkozhatok, hogy messze ez volt az eddigi próbajátékaink közül a szívünknek az egyik legkedvesebb, és ha meghívást kapunk akkor jövőre ugyanitt találkozunk Veletek. A szervezés, az elérhető programok és Ti, egyszerűen szenzációsak voltatok! Annak aki meg lemaradt erről, ízelítőnek javaslom megtekinteni az alábbi videót, amely ezerszer jobban vissza tudja adni a hangulatot, mint az én rövid elbeszélésem.

A Blog legyen Veletek!