EndorOpen

Az Endor Open 2016 sorozat cikkei

Az előző részek tartalmából. Megyünk nagy nemzetközi versenyre lengyelekhez, ami az Endor fantázia nevet kapta. Jó lenne kellemesen szerepelni. Nem ártana ehhez egy olyan lista, amivel én jól játszok, de minden egyes ellenfelemnek esetleg tud meglepetést szerezni.

DeBoer elleni meccs

Kifejezetten vártam ezt a meccset, sajnos egy számomra elég hosszú nap utáni késő estére tudtuk csak a kezdést kitűzni. Kicsit meglepett, mert az előző kör összes meccsét ugyan azzal a listával játszotta le, amit Bendzsi ellen használt.

Whisper (41 pont)
Agent Kallus (2)
Fire-Control System (2)
Veteran Instincts (1)
Advanced Cloaking Device (4)

Omega Leader (26 pont)
Comm Relay (3)
Juke (2)
Captain Yorr (32 pont)
Emperor Palpatine (8)
 
Az egyébként is elég hatásos Whisper-t így a kevés hajós listák rémálmává lehet változtatni. Ellenfelem természetesen Dash-t jelölte meg, mint számára a nagyobb veszélyforrást.
Nálunk kevés ember játszik Palpatine + Ace listát, és eleve Omega Leader sem az az egyszerű eset. Bár a HLC pont ellene hat kissé, mert a dobásaimnál a krit-et nem módosíthatom hit-re, ha Omega Leader bemért, és őt lövöm. Ennek ellenére egy fix evade-del és az Uralkodó mindent látó tekintetével felvértezett Omega Vezér túl nagy dió egy ilyen lista ellen.
Tehát, Whisper-t, ha jól repüli, kevés esélyem van elcsípni, és egyébként is, Palpatine mellett jó eséllyel túlél. Omega Leader szintén nem jó első célpontnak.
Még jó, hogy a két HLC remekül aprít Shuttle-öket.

Felállás

br00201

Ellenfelem elvitte a kezdeményezést. Ő tette fel a sarkokba az akadályokat. Sajnos nem gondoltam végig, hogy mennyire slow playel-ni tud az ászokkal és a shuttle-vel. Nekem kellett először felhelyeznem hajót. Eaden-t így utólag a másik sarkokba kellett volna tenni, felülre.  Ment Palpa a nagy üres placc közepére. Ennyit arról, hogy rárepülök és lelövöm. Dash-t nem mertem messze tenni Eaden-től.

Első kör

br00202

Shuttle ütközés, majd forgolódás nála. Én eszméletlen hibaként, Dash-t bekanyarítom, míg Eaden csak előre ment. Így túl sok gondom volt később abból, hogy bevárjam Eaden-t.

Második kör

br00203

Dash egyet emgy előre, Eaden max-on kanyarodik, és mégis, mekkora a különbség. Az az aszteroida is rossz helyen van nekem, következő körben valamerre át kell róla mennem.

Harmadik kör

br00204

Tudtam, hogy kb. oda érkeznek meg a vadászai, ettől függetlenül Eaden-t bezavartam Dash melé, így Dash nem tudott pozíciót váltani. Milliméter híján Range-en kívül tudta tartani Palpát, ahogy target-lockkal megmértem. Ahelyett, hogy valami vad Dash kombóba kezdtem volna, Whispert vettem célba, meglepően jól sikerült, mert megsérült, vesztett egy pajzsot, és én is csak 2-t. Whisper uganakkor kitette a Target Lock-ját.

Negyedik kör

br00205

Whisper előre Decloak-olt, én meg szándékosan belefordultam Dash-be Eaden-nel.

br00206

Ennek ellenére, most a képeket nézve, meg se próbáltam menekülni Dash-sel, balra barrel roll boost kombóval. Abban bíztam, most sokan ütköznek Dash-be (főleg Whisper, ami nem jött be), és a rossz felállásomért csak kicsi büntetést kapok a Shuttle-től.

Nem így történt, összesen 6 sérülést szenvedtem el Dash-sel, és Eaden is elkezdett Omegától pajzsot veszteni. Dash ugye nem is lőtt,  Eaden csak nem sebzett, mivel nem volt akciója.

Ötödik kör

br00207

A fenti helyzetben ekzdtük emg a következő kört.

br00208

Eaden-nel próbáltam helyezkedni, hogy Whispert blokkoljam, Omegát meg, ha visszafordul lőjjem (elveledkeztem Yorr képességéről, hogy elszedheti a stresszt). A shuttle maradt egy helyben, hogy Dash-t blokkolja. Blokkolta is.

br00209

Valahogy nem bírtuk a Vassal-ban elforgatni Dash-t, látszólag belelógott volna Omega Leader-ben, így maradt egy helyben. Ahogy maradt Omega is.

Whisper számított a blokkra, és szépen körberepülte a csapdámat, majd meggyilkolta Dash-t.

br00210

Mivel egyetlen pajzsot sikerült leszednem a viszont tűzzel a Shuttle-ről, míg én 3 shield-et vesztettem, feladtam ezen a pontot. Az ellenfelem egyszerűen feltörölte velem a padlót, és én csak elakartam menni sírni.

Helyette egy jót beszélgettünk a meccsről, páran nézték a küzdelmünket, azok mind gratuláltak, hogy milyen jól repült Whisper-rel, és tényleg szépen használta. Előző hétvégén nyert egy Store Championship-et ezzel a listával, tehát nem csak felpakolta a virtuális asztalra és tarolt vele, hanem gyakorolt. Végig ő diktálta a meccs ütemét, Én meg hagytam neki, számomra kedvezőtlen körülmények között kezdődött meg a lövöldözés, és még magamat is akadályoztam a haladásban. 5 kockás Whisper támadások Fókusz, Target Lock és Palpatine kombóval kegyetlenek.

Egyébként számomra hihetetlenül kellemetlenül jött ki, hogy Yorr-t hozta, és nem az Omicron Pilot-ot. Valamiért egyből szétesett a játéktervem, és még esélyem sem volt így, hogy az Eaden-t körberepülő ászokat a képességével lőjem.

Felkészülés állása

Felkészülés alatt a listával lejátszott  meccsek: 1

Állás: 0-1-0 (Győzelem-Vereség-Döntetlen) (0 %-os győzelmi ráta)

Összesített statisztika a listával: 7-4-1 (58 %-os győzelmi ráta)

Nyilván nem ebben a kezdésben bíztam, de rávilágított, hogy mennyire más játékot várhatok majd külföldön, mint idehaza, amit játszanak. Itt a Palp + aces egy-két hónap alatt kihalt. Emelett látszik, mennyire fontos, hogy fejben ott legyen az ember, legyen játékterve, és ne csak az, hogy majd berepülök és szétlövök mindent. Dash kétszer nem lőtt úgy, hogy cserébe RAnge 1-ből osztottak rá 9-9 piros kockát. BORZASZTÓAN megérdemeltem a vereséget.

50-ways-star-wars-can-help-junior-doctors-survive-foundation-training-20-638

Reméljük ez a legalja a lejtőnek, és ennél csak szorosabb mérkőzéseim lesznek.

Második ligaforduló, escalation

Március 6.

Mondom az alapötletet. Akartam X-Wing-eket hozni. No nem a régieket, szép újakat. T-70-eseket. Íme a listapoeandfinn

Poe’s Black Squadron

60 pontból:

Poe Dameron T‐70 X‐Wing

 • R5‐P9
 • Veteran Instincts
 • Autothrusters

Rookie Pilot X‐Wing

 • R2 Astromech
 • Integrated Astromech

90-bontra kiegészítve

Red Squadron Veteran

 • R2 Astromech
 • Push the Limit
 • Integrated Astromech

120 pontból

Red Squadron Veteran

 • R2 Astromech
 • Push the Limit
 • Integrated Astromech

S végül, 150 pontból

Red Squadron Veteran

 •  R2 Astromech
 • Push the Limit
 •  Integrated Astromech

 

Tény, hogy Én nem repültem jól a listámmal, így nem mondanám azt, hogy nagyon rossz a csapatösszeállítás. Valaki, aki többet dog fight-ozik, mint én, valószínűleg ugyan ezzel a listával is jobban teljesített volna. A vége eredményem 1 győzelem 3 vereséggel a 40 emberből 37-ik lett. Az ellenfeleimnek ezúton is köszönöm a meccseket, élvezetesek voltak. A 3. forduló közepére nagyon elfáradtam, akkor lehet, többet grimaszoltam, mint akartam, de csak azért, nagyon próbáltam nem elaludni ebéd után. Ez összejött, mert résen kellett lennem, hogy valami túlélje azt a meccset. Hát, nem igazán jött össze. Élveztem a meccseket, tematikus volt a lista, 5 X-Wing. Nagy TIE swarm ellen pont nem mentem, bár pár Academy-t nagy nehezen lelőttem.

Ahhoz nem jött meg az önbizalmam, hogy Poe-t vigyek lengyelekhez. Escalation típusú meccseken kb 10+-szor repültem vele és közel ennyiszer Mirandával is, és mindkettejüket kicsit gyengébbnek éreztem, mint amilyenre emlékeztem. Persze lehet, hogy csak sokat bénáztam, meg escalation-ben mások is a számok. Nem is nagyon néztem, hogy ma ki mivel repül, de nem láttam másik Poe-t. (PErsze lehet, volt még 5-6 darab a mezőnyben, tényleg, minden meccsem időre ment, nem értem rá más asztalokat nézni.)

Körvonalazódnak a most következő hétre tervek, felkészülés terén. Majd meglátjuk, hogy megy a lista. Bár van egy ötletem, mit variáljak rajta Wave 8 kijövetelével.

Addig is, a felkészülésről még írok. Az swmini legyen veletek!