rv

Gondolom a már ezer forrásból hallott alapstory-t tíz sör után is vissza tudja adni mindenki. A nagyon gonosz és veszélyes Halálcsillag terveinek eltulajdonítását fogja körüljárni a történet, aminek a végén – sejtésem szerint – megszerzik az anyagot, és így jutunk el a IV. epizódig és a nyitójelenetig, ahol Vader nagyúr levadássza lánya korvettjét a Tatooine felett.

Ahogy a rendező Gareth Edwards tavaly elárulta, a Rogue One egy vérbeli háborús mozi lesz. A fő irányító szakítani akar az eredeti sorozat merev, nagyon jó vs nagyon rossz kettős erkölcsi rendszerével, és egy új perspektívából tervez rávilágítani a kedvenc univerzumunkra.

„Valós helyen, valós szereplők… az eredeti Star Wars nagyon fekete és fehér. A mi mozink szürke.”

all-you-need-to-know-about-star-wars-rogue-one-leaked-trailer-darth-vader-s-role-mor-872301Szerintem ez nem biztos, hogy baj (sőt!). A nyolcvanas években divat volt a jó-rossz szembenállásra építeni a mozikat, de mostanában a némileg árnyaltabb karaktereket kedveljük, még ha néhány stúdiónak nehéz is elfogadnia.

Az első terveken már érezhető, hogy most valami más készül. Nyoma sincs a tip-top csillaghajóknak, az „elegáns fegyvereknek, elegáns időkből”. Lázadó zsoldosok a háború frontvonalában, egy mocskos, kegyetlen konfliktus közepén. Jó, jó… de hogy Star Wars-e? Nézzük mi van még!

all-you-need-to-know-about-star-wars-rogue-one-leaked-trailer-darth-vader-s-role-mor-877936Találunk azonban más morzsákat is, amik színezik a képet, hogy nem egy szimpla háborús mozit kapunk. A fő karaktereket nem csak kivezénylik a frontra, hogy 10 creditért gyilkoljanak. Edwards igyekszik itt is árnyalni a szereplőket… mivel – kapaszkodjatok! –  különböző okokból személyes célnak érzik majd megszerezni a terveket! (azért színezzünk még kicsit…)

A bátor Lázadók és a Megváltás!

A MakingStarWars a Lucasfilm háza tájáról szerzett információk szerint az egyik főszereplőt alakító Felicity Jones apukája nagyon gonosz ember, aki rengeteg galád dolgot művelt, így a hölgy az apja bűnei miatt keresi a Halálcsillag megsemmisítésének a módját, és a megváltást ezekre a sötét tettekre. Nem annyira eredeti, de egynek elmegy.

all-you-need-to-know-about-star-wars-rogue-one-leaked-trailer-darth-vader-s-role-mor-872308Egy másik „hős”, Mads Mikkelson karaktere egy ex-birodalmi technikust és fegyver specialistát alakít, aki része volt annak a kis baráti társaságnak akik megalkották a Halálcsillagot. Mikor rádöbbent, hogy mit tett, egy darabig küzdött a bűntudatával, majd a Birodalommal. Na és most jön az igazi csavar! Felicity Jones karaktere a lánya! I am your father! Szép kis család…

Apuka biztosan elnyerte a „best father ever” díjat amikor a lányát elküldte, hogy semmisítse meg sötét kreálmányát. Sajnos a kicsi lány picit lemaradt, és az Alderaan ma már csak a katasztrófa turistákat vonzza. Felicity Jones azonban nem csügged, és kis csapatával tovább terrorizálja a Birodalom békés katonáit.

Alderaan-destruction (1)

Az ellenfél neve: Darth Vader!

Úgy tűnik Igaz! Tényleg! Gyermekkorunk nagy kedvence Darth Vader visszatér! Nem csak mint beugró, felvillanó mellékszereplő, hanem mint igazi főellenfél! Valljuk be, ha másért nem miatta biztosan ott fogunk ülni a moziban!  Egy igazi tökös (?) főgonosz aki úgy aprítja a jediket, mint más a buckalakókat (ja az is ő volt…:))! Meglátjuk mit tud vele kezdeni egy csapatnyi hőzöngő amatőr! (aki figyelmesen nézte a filmeket, sejtheti mi lesz a végkifejlet;))

 

all-you-need-to-know-about-star-wars-rogue-one-leaked-trailer-darth-vader-s-role-mor-872313

Az ígéretek (MakingStarWars  pletykák) szerint nem a sarki Burgerből fogja irányítani elit csapatait, hanem mint jó vezető, együtt úszik a kishalaival és egyenesen a frontra vezeti  hős katonáit. Gyanítom, hogy sok bátor rohamosztagos gyermek marad árván a film végére.

„Láttam egy tervet, amin Darth Vader a harctéren különböző módon gyilkolta le a lázadókat: Az erővel és a fénykardjával. A storyboardon  lefejezett és a szétdarabolt lázadókat láttam, Vader elhajítja a kardját, testeket levitál pajzsként stb. Sokkal kegyetlenebb volt, mint bármelyik filmben vagy sorozatban korábban!”

Alakul! Ha csak a fele igaz, nem ez lesz az a film amit gyereknapon a Jégkorszak vagy a Shrek előtt vetítenek.

További pletykák szerint Vader személyes testőre is megjelenik. Egy rohamosztagos…fekete páncélban!

all-you-need-to-know-about-star-wars-rogue-one-leaked-trailer-darth-vader-s-role-mor-872316MakingStarWars szerint James Earl Jones is feltűnt a forgatáson (azoknak akik nem minden héten nyernek SW vetélkedőt: ő volt Vader eredeti „angolhangja”). Valamint nagyon úgy tűnik, hogy több, az eredeti trilógiában szereplő karaktert is látni fogunk a vásznon.

Hogy kit? Biggs Darklighter-t! Luke régi barátja a Tatooinról, akinek eredetileg kivágták a jelenetét, de a „digitálisan felújított” változatban láthatjuk, hogy a két barát találkozik, majd újra egyesül a Halálcsillag elleni támadás előtt (nos utána meghal a támadás során, de  valahogy ki kellet spórolni a főbb karakterek bérét).

A Star Wars mindent visz! Legalábbis a részvényeseknél.

A pénz fontos. A részvényesek fontosak. Legalábbis így gondolja a Disney, mert egy külön vetítésen mutatott be jeleneteket a készülő filmből.

„Láttam egy fekete rohamosztagost! Minden ugyanolyan, mint egy mezei fehér katonánál, de a teljes páncélzat króm és fekete. Talán kicsit hasonlított Phasma kapitányra. Egyik képen két AT-AT (nagy lépegető) tűnt fel, kicsit más színezéssel és formával mint a Birodalom Visszavágban. Felicity karaktere is feltűnik egy szállítóűrhajóban feltartott kezekkel, miközben a rámpa nyitva van mögötte.”

abcs-coverage-of-the-d23-expo-2015Ha végigfutjuk az információkat, tényleg valami mást és sötétebbet látunk. Talán megvalósul az amit egyesek az Episode VII mögé álmodtak. Jó lesz!

 

Végezetül néhány lesifotó ha véletlenül lemaradtál volna!

A Rouge One és az swmini legyen Veled!

(forrás: MakingStarWars)