jakku junk walkers

„Feldörrent a motor. El kell jutnia energiavárosba. A suhanója már a tartalékcellák rejtett zugaiból szívja el az utolsó energiamorzsákat. Talán egy óra út. Ha nem ütközik fosztogatóba még odaér. Ösztönösen megsimogatta a másik ülésen fekvő kétcsövű fegyverét. Talán ma nem kell ölnie.

Ray Búcsúzóul felnézett a háború által szétszaggatott gigászi lépegető roncsra, az utolsó prédájára. A bukott császár halott fémkutyája, egy letűnt kor árnyéka.

Gyorsítani kezdett. Oda fog érni!”

Akár egy ilyen sötét világban is játszódhatna az új Mad Max Star Wars epizód, de szerencsére/sajnos más lett a végeredmény. A szemfülesek még a film megjelenése előtt találkozhattak jó néhány concept arttal . Ha figyelmesen végigfutjuk ezeket a művész rajokat, egy másik világ rajzolódik ki elénk a végleges mozi mögött. Valami sötétebb és  komorabb.

Rey és Finn

A két legfontosabb „jó” karakter a filmben, akit eredetileg Kiranak és Samnek hívtak. Sam inkább egy fiatal Han Solo klónként került volna a vászonra, ami elég jelentős eltérés a végleges  verzióhoz képest. Kira jóval közelebb áll a tip-top Rayhez, bár jóval kócosabb és vadabb, de nála felfedezhetünk hasonlóságokat, nem úgy mint Sam – Finn párosnál.

rey concept 3 kira and sam star wars rey concept 2 rey concept 1

BB-8
Mint ahogy lent látszik, nem volt ennyire tökéletes gömb. Sokkal masszívabb, erőteljesebb lett volna és kevésbé „játékos”.

bb8 concept

Kylo Ren
A tervek szerint jóval brutálisabb maszkot öltött volna Han és Leia fia. Számomra a vászonra került verzió is tetszetős, de a Cthulhu féle sötét érzés is nagyon bejön!

kr concept kr concept 2

Vader szelleme

Vader szelleme is megjelent volna a filmben, aki némileg eltért volna Lucas felújított sötét nagyúr szellemétől. A fiatal Anakin Skywalker (Hayden Christensen), ellentmondásos alakja rajzolódik ki a rajzon, jelképezve benne dúló a jó és sötét oldal küzdelmét.

anakin tfa concept1

Jakku/Hulladék bolygó
Az új Tatooine is kaphatott volna sötétebb kinézetett. Sokkal elhagyatottabb és komorabb képet fest, mint a színes Jakku. Bár a roncsok itt és ott is megtalálhatóak, de az AT-AT temető nagyon ütős!

jakku concept 3 jakku concept 1 jakku junk walkers

Az Első Rend
Filmben is egyértelmű a náci párhuzam, de lehetett volna Igazi harci gépezet a sok TIE vadásszal!

first order concept

Az én veterán lelki világomnak jóval érdekesebbnek tűnik ez a komor világ. Meglátjuk mit kapunk a Star Wars: Episode VIII-ban jövőre decemberben és a 2019-es Star Wars: Episode IX -ben.

Addig is az swmini legyen Veletek!

(forrás: epicstream.com)