Bár mi szeretjük magát a játékot is attól függetlenül, hogy Csillagok háborúja, ettől függetlenül szerencsénkre a nagyon gazdag háttértörténetből lépten-nyomon igyekeznek csöpögtetni az alkotók. Íme 12+1 bizonyíték arra, hogy az ördög a részletekben rejlik.

1. Lt. Lorrir

A zsiványszázad nyolcadik kötetében Lt. Lorrir találkozik Wedge Antilles-szel, aki meg is jegyzi neki, hogy Lorrirnak egyetlen trükkje van, hogy trükkösen tud félrecsúszni az interceptorokkal, de más hasznos pilótaképességről nem tett tanubiznyságot. Később Wedge ki is lövi a hadnagyot, miközben ismétli önmagát. Ezt a játékban úgy adaptálták, hogy Lorrir az enyhe 1-es template-tel tud barrel roll-olni, és nem tehetünk rá Elite pilot talent-et.

2. C-3P0

A Birodalom visszavágban főleg a túlélés esélyeit latolgatta. Bár, amennyire tudjuk, mindig igaza volt, ennek ellenére a főszereplők így is túléltek. Hasonlóan a játékban, ha tudjuk a túlélésünk esélyét, bónuszt kapunk rá.

3. Arvel Crynyd

Hm, hogyan kéne finoman megfogalmazni azt a képességet, hogy mint egy kamikaze Mitsubishi A6M Zero pilóta, belerepül A Jedi visszatérben a csillagrombolóba az A-wing? Hát, ha „érintkeznek”, akkor is tudja támadni. Briliáns.

4. Millenium falcon

A galaxis leggyorsabb hajója, Han Solo szerint. A hajóhoz kiadott, akkor friss megjelenésű engine upgrade segítségével, ha a 4 előre manőver után boost-oltunk, 9 kishajóhosszal került előrébb az YT-1300-as eleje, ami a mai napig a maximum.

5. Han és Lando

A két crew kártya egymás kiegészítése, már ami az artwork-öt illeti. A két zsivány éppen a történetekből jól ismert, sorsdöntő játszmájukat folytatják, aminek a tétje nem kevesebb, mint a Falcon.
Emellett maguk a kártyák is a szerencsejáték, kockáztatás, blöffölés és csalás köré épült.
Han újradobhatja a támadását, ami átverés, másrészt kockáztatás, mert minden kockát újra kell dobni.
A crew képessége, hogy a target lock-ot fókuszként is elköltheti, megint szélhámosság, vagy esetleg ügyes blöffként értelmezhető. A Lando crew szintén hazárdírozásra épít.

6. Dash Rendar

A Shadow of the empire sorozatban, Han Solo felkutatására behozott, Han Solo klón. A nagymértékben átalakított YT-2400-asa, az Outrider a történet végi zűrzavaros csatában törmelékmezőbe került és felrobbant. A szemtanúk szerint. Dash megrendezte a halálát, hogy a Black Sun és a Birodalom figyelmét is kijátsza. Mint jól tudják az X-Wing játékosok, Dash-re nem hatnak ám csak úgy az aszteroidák.

7. Greedo

Abban a reményben hozzuk zöldbőrű barátunkat, hogy minden körben kiosszunk egy kritikus sebet. Azonban ha minket lőnek, akkor meg kritikusat sérülünk. És mivel Han lő először, ezért nagy eséllyel csak egy halott, feláldozható rodiai fejvadászunk marad.

8. Biggs

Mint a filmben a Halálcsillag elleni támadásnál, meghal a fontos hajóinkért. Never forget.

9.Vader

Vader legénységként arra hasonlít, mint amikor Luke-kal Cloud City-ben harcol A Birodalom visszavágban a Sith Nagyúr. „Ész nélkül” tárgyakat hajigál Luke-ra, és bár nem vagyok mérnök, nem hiszem, hogy végiggondolta, esetleg valami nem okozna robbanást vagy hirtelen de-kompressziót. Várjunk csak, okozott is utóbbit, amikor kiütötte azt a panoráma ablakot.

10. Erőérzékeny karakterek.

A legtöbb erőérzékeny vagy erőhasználó karakter a fókusz dobásokkal vagy tokenekkel manipulál. Például Luke az X-szárnyúban védekezésnél, crew-ként támadásnál. Kyle Katarn tokeneket osztogat, Soontir, ha a képességei határát feszegeti, ráérez az erőre és kap egy tokent. Carnor Jax egyenesen beleköp a többiek levesébe.

11. Palpatine

Az Uralkodóról halála után azt nyilatkozták, megérződött korábban a csapatok harci teljesítményén a jelenléte. Elég jól tükrözi a kockamódosító képessége a játékban ezt a nyilatkozatot.

12. IG-2000

IG csapdát állít Boba Fett-nek, hogy ellopja tőle a lefagyasztott Han-t, hogy ő vihesse el Jabbának. Ehhez az egyik Agressor megtámadja Bobát a Tatoin-nál, miközben a másik a hipertérből a Slave-1 mögött lép ki a valós űrbe. Mivel mindkettőt IG-88 vezeti, a kaptártudatú droid, ez is egy remekül átemelt adaptáció.

12+1 Hera Syndula

A Ghost kapitánya egy remek pilóta, aki szinte példa nélküli módon reagál az ellenséges gépekre. Azoban amint egy igazi ász pilótával kerül szembe, mint Darth Vader vagy az Inquisitor, meggyülik a baja velük. A játékbeli képessége, hogy bizonyos helyzetekben lépés előtt átforgathatja a tárcsáját, remek képesség az alacsonyabb pilot skill-ű ellenfelek ellen, azonban a 7-es PS-nél nagyobb pilóták ellen keveset ér.

Reméljük, tetszett az összeállítás. Nektek mik a kedvenceitek a játékból?

Az SWMNI legyen Veletek! 😉