Legalábbis minket tutira meggyőzött róla, hogy Vader nagyúrnál keresve se találhatunk durvább arcot a Messzi-messzi Galaxisban… na jó talán Őfelsége, a Császár azért túl tesz rajta.

A legújabb, azaz sorban a 19. szám egy idillikus jelenettel indul és egy régi ismerőst láthatunk viszont.

Bizony, ő Eeth Koth volt Jedi mester, akit nem sokkal a Klónok háborújának vége előtt rúgtak ki a Jedi Tanácsból – legalábbis saját elmondása szerit -, helyére pedig Agen Kollar mester ülhetett, bár nem sokáig, ugyanis Palpatine főkancellár, azaz Darth Sidious nagyon gyorsan rövidre zárta a pályafutását egy agresszív véleménycsere során.

De térjünk is vissza Kothoz. A volt Jedi Mester megváltoztatta a nevét, majd miután a Ganth Megvilágosodás Egyházának papja lett, feleségül vett egy Mira nevű zabrak nőt. Az új szám első oldalán éppen a közös gyermekük születésének lehetünk szemtanúi, amikor betoppan az ex-Jedi múltjának egy sötét árnya…

Darth Vader és az Birodalmi Inkvizíció tagjai valahogy a nyomára bukkantak a Kothnak és miután a feleségének sikerül elmenekülnie a helyszínről az újszülött kislánnyal, a volt Jedi Tanács tag felveszi a harcot a Sith Sötét Nagyurával.

Eközben Mira és a kisded megpróbálja elhagyni a várost amilyen gyorsan csak lehet, nyomukban az Inkvizítorokkal. Kis érdekesség, hogy a már ismert 5. Testvér mellett feltűnik két új, eddig még nem látott Inkvizítor is – egy vörös bőrű Nővér, egy fekete bőrű Twi’lek Testvér.

A női Inkvizítornak végül sikerül egy csellel elragadnia édesanyjától a kisdedet, miközben Eeth Koth végzetét beteljesíti Vader.

A gyerkőc a Birodalom markába kerül és az egyik utolsó oldalon kapunk bónuszba egy igazán érdekes új információt, amin a még meg nem talált Jedik névsorát láthatjuk…

Hogy kik is ők? (az aurabesh szöveg fordítása alapján őket keresik Vaderék még – a könnyebb azonosíthatóság miatt képet is mellékeltünk a nevekhez, ahol lehetett 😉  )

Yoda (nem lepődünk meg nagyon 😛 )

Obi-Wan Kenobi (rajta se 😉 )

Coleman Kcaj – hoppá :-O

Oppo Rancisis – hmmmm…

Selrahc Eluos (Charles Soule író valószínűleg vicces kedvében volt, mert ez az ő neve visszafelé, de ki tudja lehet megismerünk egy újabb Jedit 😉 )

Ka-Moon Kholi (szintén egy eddig nem ismert Jediről van szó)

Szóval a Jedi Tanácsnak még legalább két tagja túlélte a 66-os parancsot…

Több spoilert nem szeretnénk lelőni a képregénnyel kapcsolatban, aki szeretne többet megtudni, az olvassa el. 😉

Az SWMini legyen Veletek! 😉