UPDATE: Megérkezett a Battlefront X-Wing VR teaserje is. Irány a Virtuális valóság!(lentebb a videó)

A Los Angelesben tartandó éves EA konferencián, megvitatásra került az E3 videojátékok sorsa az elkövetkezendő években. A jelenlévők megtekinthettek egy kisebb válogatást a közeljövőben megjelenő játékokról. Természetesen nem történt semmilyen nagyobb feltárás a játékok terén, mégis kaphattunk egy kisebb ízelítőt, mikre számíthatunk.

Mindenki kiveszi a részét a fejlesztésben, így helyet kapnak a DICE-osok, akiknek a BattlefrontBattlefieled-eket köszönhetjük; a Visceral Games-es srácok, akik egy 3. személyű lövöldét kalapálnak; és a Respawn Entertainment, akik a Titanfall játékokon dolgoztak eddig. A felhozatal meglehetősen bőséges, és kissé zavarba ejtő is. Hogyan lehetséges egyszerre ennyi játék készítését felügyelni, anélkül, hogy ne lehúzás legyen a vége? Jó kérdés. Tényleg az. Bízzunk annyira az EA-ben, hogy kézben tudja tartani a helyzetet, és igazi Star Wars játékokkal fognak előrukkolni.

Star Wars Battlefront

Bár a BF már megjelent, mégis még mindig számos olyan tartalmat ígértek hozzá. Ilyen például a Bespin, a Halálcsillag(!), ami még idén ősszel fog a vasakon landolni és még számos 2017-re tervezett kiegészítő. Külön öröm, hogy ha hihetünk a pletykáknak, miszerint látnak lehetőséget a folytatásra is, amit 2017 végén várhatunk. A videóban sokszor hallhatjuk, hogy a DICE-os srácok – akik egyébként az első játékok is készítették – és a Motive – ők a folytatásban segédkeznek – olyan élményt szeretnének összekalapálni, amit Star Warsban eddig még nem tapasztalhattunk. Új karaktereket, ismeretlen egzotikus és vad helyszínekre szeretnék elvezetni a nyájas játékost. Elég nagyra törő mit ne mondjak. Sajnálatos módon a történetről, vagy az egyszemélyes kampányról, még nem hallottunk semmit, de bízzunk benne, hogy ez csak azért van így, mert nem akarják már az elején lelőni a poént. Jade Raymond a Visceral Games-től annyit azért elárult, hogy figyelembe vették a fanok kéréseit, és ennek megfelelően alakítják az eseményeket. Kezdetnek jól hangzik, csak tartsák is be…

és a VR Videó!

 

Az első pár képkocka Bespin-ről elég megkapó. Láthatjuk a felhővárost, és magát Landot is, aki természetesen a játszható hős szerepében teszi majd tiszteletét. Kár volna tagadni, a Battlefront még mindig elképesztően látványos, nagyon gyönyörű játék. Reméljük, nem ezen marad a fő hangsúly.

Ezenkívül felbukkan a hírhedt/híres (mindenki ossza be magának) trandoshan fejvadász, Bossk (Birodalom visszavág, és a Klónok háborúja), elkészítésének munkálatait. Valószínűleg ő egy anti-hősként fogja tiszteletét tenni a monitorunkon.

Respawn Entertainment

A róluk szóló videórészben sajnos nem láthatunk tényleges jelenteket a készülő játékból, csupán két színészt, akik a motion capture segítségével a fénykardpárbajokat gyakorolják. Azt meg kell hagyni, nagyon látványos ez a pár képkocka, és a mozdulatsorok is arról árulkodnak, hogy lesz bőven akció majd ezekben a jelenetekben. Raymond ezenkívül arról tesz még említést, hogy a készülő játékok teljesen más perspektívát kapnak, mint eddig bármi. A Respawn által készülő, egyébként egy 3. nézetes, akció-kalandjátéknak ígérkezik, ami valószínűleg az Előzménytrilógia, és az Eredeti hármas között időszakot fogja feltárni, bár nem kizárt az sem, hogy inkább közvetlenül az Új Remény előtt játszódik (figyelembe véve, hogy a Disney igyekszik mellőzni az előzmény hármast).

Cím nélküli Visceral Star Wars Játék

13442401_10204885380289418_5208245738921859010_n

A dolgok furcsa fordulatot vesznek. A Visceral által készülő játékról szinte semmit sem tudunk pár képen kívül. Sokat elárul, hogy még a címét sem voltak hajlandóak közzétenni, és a videóban sem kapunk semmi egyebet, mint egy pár másodperces jelenetet. Amy Henning, a játék kreatív vezetője, annyit hajlandó volt elmondani, hogy neki az a legfontosabb, hogy egy Star Wars játéknak igenis legyen mondanivalója, és ne csak pusztán az univerzumba helyezésétől legyen megkapó. Hallhattuk Doug Chiang-ot is, aki az Előzménytrilógia, és a most elkészült VII. filmnek volt az egyik koncepciós művésze. Külön öröm őt is látni, mert nagy szükség van az olyan emberekre, akik tisztában vannak miről is szól a Star Wars, és annak univerzuma.

A látottak arra engednek következtetni, hogy az Eredeti Trilógiában találhatjuk majd magunkat, esetleg nem sokkal előtte, hiszen feltűnnek a színen birodalmi zászlók, TIE vadászgépek, és Csillagrombolók. A helyszín is ismerősnek tűnik, esetleg a Tattoine, vagy a Jakku felszínén járhatunk. A fotón az előtérben lévő alakok nagyon hasonlítanak a Kallus ügynök által viselt öltözékre, így joggal feltételezhetjük, hogy itt is Birodalmi Ügynökökkel lehet dolgunk.

A mozgóképen látott személy stílusa hasonlít Han Solo-éhoz, és régebben voltak is pletykák arról, hogy szertnék az ő történetét megkörnyékezni. Ez önmagában még értelmes is lenne, hiszen  2018-ra tervezik az önálló Han Solo filmet, azonban ez elég valószínűtlennek tűnik. Ilyen horderejű karaktert nem emelnének ki már a legelső képkockáknál, és a készülő filmmel is szoros kapocsaltban kellene állnia. Arra mindenesetre következtethetünk, hogy az Új Reményben látottakkal párhuzamosan folyhatnak a játék eseményei, hiszen a Tatooine, a Birodalom szempontjából csak utána lett lényeges.

Star Wars: The Old Republic és a Star Wars: Galaxy of Heroes szintén megtalálhatóak a videóban, csak sajnos mind a kettő meglehetősen kevés újdonsággal, és tartalommal, ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket lehessen levonni. Gyakorlatilag azt mutatják be, mi az amit eddig elértek a játékokkal és miket terveznek még a közeljövőben. James Ohlen az Old Republic tervezője annyit még hozzátett, hogy játékukban a döntéseink szabják a világunkat, és csakis rajtunk múlik, hogyan akarjuk játszani. Annyi bizonyos, hogy még bőven van mit elmesélniük.

Összességében kaptunk egy kedvcsinálót, kevés tartalommal, és tényleges információval. Valószínűleg a későbbi előzetesekre tartogatják a nagyobb durranásokat. Annyi viszont már most biztos, hogy Star Warsban gazdag évek elé fogunk nézni.

Az SWmini legyen Veletek! 😉

Forrás:http://www.starwarsunderworld.com/2016/06/opinion-breaking-down-ea-star-wars-look.html