john-williamsAz Amerika Filmintézet (AFI) jóvoltából életmű díjat vett át június 9-én John Williams a tiszteletére rendezett vörös szőnyeges rendezvényen. Szerintem senkinek sem kell bemutatnom az immár 84 éves zeneszerzőt – rengeteg filmet tett emlékezetessé, így a Csillagok Háborújátt is. Szokták mondani: „John Williams nélkül a Star Wars nem lenne ugyanolyan” – és teljesen egyet kell értsek ezzel. Korára való tekintettel egyre inkább visszavonul a zeneszerzéstől; keringtek már olyan hírek, melyek szerint nem ő fogja a VIII. rész zenéjét szerezni. Akik nem hallottak még erről, azoknak talán nem lesz nagy újság, de (valószínűleg) John Williams fogja a legújabb trilógia második részének zenéjét írni!

„Ha meg tudom csinálni, valószínűleg meg fogom. Azt mondtam Kathy Kennedy-nek, hogy boldogan teszem, de az igazi indok az, hogy nem szeretném, ha akárki más írna zenét Daisy Ridley számára.”

És nem csak a Star Wars, hanem az Indiana Jones rajongók is örülhetnek: megerősítették, hogy az V. rész zenéjét is Williams-nek köszönhetjük majd. Éljen soká a Mester! 🙂

Búcsúzóul pedig íme egy The Force Awakens lejátszási lista, enjoy!:)

 

 Forrás

Comments are closed.