Szinte mindenhol megy a theocrafting. Mindent elsöprő buildeket gyártanak, és az összes csatornán ömlik a frankó. Most ne menjünk bele abba, hogy mi a jobb, vagy mi, ami célravezetőbb. Ha valaki beleássa magát a témába, rengeteg jó ötletre talál.

A hét elején a játék hivatalos oldalán bukkant fel egy jól felépített és kellőképpen körüljárt sereglista. Az egyik fejlesztő Jonathan Ying beszélt a Birodalmi erőkről. Ebből szeretnék néhány dolgot kiemelni.

Swarm taktika

Rendkívül olcsó egységek a Stormtrooper-ek. Gyakorlatilag egy átlagos raj mindössze hat pontunkba kerül a negyvenből. Kevesebb mint a fele seregépítési pontunkból hozhatunk a pályára három teljes értékű csapatot. Cserében nem túl erősek, de legalább el tudják terelni a figyelmet a tökösebb karakterekről, mint mondjuk Darth Vader.

Másik előnyük, hogy hárman vannak és vannak fegyvereik. Ezzel már ki is merítettük a tűzharc egyik alapvető szabályát. Az, hogy mit, meg hogy találnak el, az megint egy másik kérdés…

A több fős rajokban rejlő lehetőség az is, hogy amíg közülük akár egy is talpon van, nem jár értük győzelmi pont. Egyikük hátramaradva biztosítja a kritikus tereppontot míg a többiek a frontvonalon tevékenykednek. Ha el is hullik az arcvonalon folyó táncban a raj nagyobb része, szerencsés esetben lesz ott még valaki, aki le tudja beszélni arról az ellenséget, hogy a hátramaradt karakter bedarálásával csapja el az időt. Ha pedig mégis remek ötletnek gondolja, hogy hátra visz némi sült krumplit meg üdítőt az unatkozó strázsánknak, máris sikeresen osztotta meg a fronton harcoló erőit, ami megint a mi malmunkra hajtja a vizet.

Az Arcok a fronton

Ha nem szeretnénk talpasokkal teleszórni a bevetési zónát, tegyünk oda olyan nagyágyúkat mint General Weiss vagy Darth Vader. A fiúk durván nagyot ütnek, és mindezt sokszor és stílusosan teszik. Ráadásul nehéz őket megfektetni. Persze, minden relatív. Ennek a taktikának a lényege, hogy ők csapjanak oda először. De ezt a játék szabályai nem teszik mindig lehetővé (Aktivácós sorrend). Ráadásként, ha ezek a sok pontért behozott egységek benyelnek egy Stun vagy egy Bleed jelzőt, a bevetési pontjaink nagyjából fele kezd el napfényt és pozitív energiát gyűjteni a csata kellős közepén.

Ezekre a „nüansznyi” problémákra megoldást jelentenek az olyan parancskártyák, mint a Sit Tight és a Rally.

Hozd ki a legtöbbet a pontjaidból

Hát igen. Az az átkozott szinergia. Vannak olyan egységek mint ez a férfi alfa, Elite Imperial Officer. Rendelkezik egy élére vasalt, null kilométeres egyenruhával, csinos frissen nyírt körszakállal, haragos tekintettel és vakítóan fehér fogsorral. És mutat. Előre és le. És van nála egy TÁBLAGÉP! No, vissza a Földre…

Itt felhívja a szerző a figyelmet arra, hogy a fent nevezett karakter nem egy mezítlábas Stormtrooper kíséretében fogja megváltani a világot. Viszont az Executive Order egy AT-ST-nek, vagy E-Web Engineer-nek kiadva okozhat könnyes végszót bármely csatamezőn.

És elérkeztünk a jéghegy csúcsához. Mert hiába építünk fel egy elmés stratégiát olcsó és egymást támogató egységekből, ha azok másodpercek alatt elporladnak a csata hevében. Érdemes olyan „operatív személyzetre” koncentrálni, amely önállóan is megállja a helyét és egymást támogatva különösen hatékony a harcmezőn.

Itt jön a képbe a Royal Guard és a Royal Guard Champion. Ha egy Royal Guard mellől hullik el egy trash (tényleg bocsi, ez van) azonnal kap egy Focused jelzőt. Ha egy Royal Guard Champion mellett teszi ugyan ezt a trash (elhalálozik) akkor a Birodalmi Testőrség szeme fénye két egységet mozog, majd leépít egy célpontnyi EGO-t.

A birodalmi seregben hatalmas taktikai potenciál rejlik. Egy közelharcra kiélezett sereglista simán építhető Darth Vader és a Királyi testőrség köré (Royal Guard). Ez a felállás olyan kártyákkal lesz hatékony, mint a Fleet Footed, Urgency és a Close the Gap. Vagy jöhetnek a Zergek és teleszórhatjuk a harcmezőt Rohamosztagosokkal, olyan Parancskártyákkal megtámogatva, mint a Marksman, a Deadeye és a Take Initiative.

A Birodalom legjobbjai

Itt egy sereglista következik, akiket minden bizonnyal nem a szél fújt össze. Egy gyorsan mozgó és megsemmisítő erejű támadásra képes egységgel állunk szemben. A Birodalmi tisztek (Imperial officer) segítik az előrejutást és „feláldozásukkal” előhívhatók olyan képességek mint a Venegance vagy Excecutor. Szóval, ezek a srácok gyorsan mozognak és kerülnek közelharc távolságon belül, úgy ütnek mint a váltóáram és mindezt gyakran teszik.

Itt pedig „A” lista, jó csemegézést!

Royal Guard x2

Royal Guard Champion

Elite Imperial Officer

Imperial Officer x2

Command card list

Pummel x2, Recovery x1, Take Initiative x1, Rally x1, Celebration x1, Urgency x1, Planning x1, Close the Gap x1, New Orders x1, Hold Ground x1, Flurry of Blades x1, Inspiring Speech x1, Emergency Aid x1

Összességében ez egy elég ütős config. De Te vagy, aki megnyerheti a meccset, senki más. Ezzel kapcsolatban, (rövidre fogva a dolgot) még Pista bátyám örökbecsű szavai jutnak az eszembe: „Nem a puska számít fiam, hanem az, hogy ki van a végin.”