Érdekes listát rakott össze az amerikai Diamond Comic Distributors, ugyanis közreadta a 2010 januárja és 2019 decembere között megjelent képregények amerikai eladási toplistáját – az eladott darabszámot figyelembe véve.

Akik egy kicsikét is járatosak a képregények világában, azok számára nem meglepő a lista. Az első helyen a 2015-ben, a Marvel Comics által kiadott új Star Wars sorozat első része, a Jason Aaron szerző és John Cassaday rajzoló nevével fémjelzett Star Wars #1 áll, amelyet Magyarországon a Skywalker lesújt címet kapta. A magyar kiadás egyébként az első hat számot tartalmazza, külön-külön nem voltak itthon kaphatóak a képregény részei.

A „rebootolt” történet egyébként nem sokkal az Egy új remény után veszi fel a fonalat.

A Birodalom ellen harcoló felkelők elérték az eddigi legnagyobb győzelmüket: megsemmisítették a Halálcsillagot. Ám a Birodalom ettől még nem bukott meg.

Amikor a felkelők következő támadása kudarcba fullad, Hannak és Leiának menekülnie kell, Luke pedig szembekerül magával Darth Vaderrel. Túléli az összecsapást, majd visszatér a Tatuinra abban a reményben, hogy még többet megtud volt mesteréről, Obi-van Kenobiról. Eközben Leia és Han belevágnak egy fontos és veszedelmes küldetésbe. De sikert arathatnak Luke nélkül?

Mialatt Luke a Tatuinon kutat, egy új, eddig ismeretlen ellenfél támad rá: Boba Fett…
” – olvasható a magyar kiadásért felelős kiadó, a szukits.hu oldalán.

Az új sorozat első része egyébként olyan neveket előzött meg a listán, mint a DC Comics által jegyzett DETECTIVE COMICS #1000 és az ugyancsak Marveles AMAZING SPIDER-MAN #1 ANMN.

A listán továbbhaladva találunk még bőven a Messzi-messzi Galaxisban játszódó képregényekből. Rögtön a 10. helyen ott van ugyanis a Star Wars Vader Down #1 (ami magyarul Star Wars: Vader lezuhan címen jelent meg) de 23. helyezett lett a szintén a Nagyúrról szóló Darth Vader #1 is.

A 100-as lista további, a Star Wars világához köthető képregényei:

  • 58 JOURNEY STAR WARS THE FORCE AWAKENS: SHATTERED EMPIRE #1
  • 59 STAR WARS #2
  • 61 STAR WARS #4
  • 72 STAR WARS LANDO #1
  • 94 STAR WARS #3
  • 100 STAR WARS POE DAMERON #1

A teljes listát pedig itt találhatjátok meg 😉

Szerintünk mindenképpen öröm látni, hogy a Messzi-messzi Galaxis milyen ütemben tágul kedvenceink történeteivel… és Ti mit gondoltok?

Az SWMini legyen Veletek továbbra is!