A Marvel kiadó úgy döntött, hogy a nagy sikerű Darth Vader című képregénysorozat befejezése után újabb adaptációval örvendezteti meg a Nagyúr rajongóit.

A szintén Darth Vader címre keresztelt új sorozat azonban már nem az eredeti trilógia idején fog játszódni, hanem 20 évvel korábban. A Charles Soule író (akinek a nevéhez olyan képregények fűződnek még, mint a Poe Dameron, a Lando vagy éppen az Obi-Wan & Anakin című sorozatok) és Giuseppe Camuncoli rajzoló nevével fémjelzett új sorozat ugyanis ott kezdődik, ahol a 3. epizód, A Sithek Bosszúja film befejeződött. Az ikonikus páncélba bezárt és végleg Vaderré vált Anakin, mestere Darth Sidious társaságában egy csillagromboló fedélzetéről figyeli az első Halálcsillag építési munkálatait. Soule a következőképpen foglalta össze a készülő képregény történetét:

vader_comic
„Amíg az előző Kieron Gillen által írt képregényekben egy olyan Vadert láthattunk, aki már jó ideje a Sith Nagyúr „szerepében” tevékenykedik, addig ennek a fiatalabb Vadernek ez egy teljesen új helyzet. A benne dúló indulatok, mint a Padmé elvesztése miatt érzett fájdalom, a harag és a gyűlölet amit előző mestere, Kenobi iránt érez még mind friss élmények, amikkel meg kell tanulnia együtt élni. Hozzá kell szoknia az új „testéhez” is, hiszen most már inkább tekinthetjük gépnek, mind embernek. Nem tudja egyenlőre, hogy meddig fog még élni, az is egy lehetőség ekkor még, hogy csak két hétig. Meg kell tapasztalnia, hogy milyen a szeretett nő nélküli élet, mit is jelent igazából Sith Nagyúrnak lenni és fel kell fedeznie a Sötét oldalt is, ami iránti érdeklődését el kellett rejtenie a Jedik miatt. Ez mind-mind új és érdekes távlatokat nyit a történet szempontjából.”

A képregény első fejezete a hírek szerint arról fog szólni, hogy hogyan is készíti el a Nagyúr az ikonikussá vált vörös pengéjű fénykardját, hiszen az előző kék színűt Obi-Wan magával vitte a Mustafarról. A mellékszereplők tekintetében is érdekes meglepetésekre számíthatunk ugyanis Palpatine Császár mellett (aki egyébként Soule legnagyobb kedvence), felbukkannak a Star Wars: Lázadók című animációs sorozatban megismert Inkvizítorok is, de biztosra vehető, hogy lesznek egyéb érdekes meglepetések is.

A sorozat első részének megjelenését idén júniusra ígérik az alkotók.

Nagyon ígéretesnek tűnik ez a sorozat is, nem? De. 🙂

Az SWMini legyen Veletek továbbra is! 😉