Egyszerűen nem tudunk betelni a húsvéti tojásokkal. Akarunk még! Sokat! Cserébe, amiért ilyenkor is olvassátok az oldalt, kaptok még néhányat köszönetképpen (és verset sem várunk érte)!:)

Phantasm

ZZ69A2EB65-700x250

Az Ébredő erő rendezője, J.J. Abrams közismerten nagy rajongója Don Coscarelli horror klasszikusának, a Phantasmnak.  Annyira nagy fan, hogy a Star Wars 7 krómkatonája, a Gwendoline Christie által játszott Phasma kapitány is így kapta a nevét. Ha belegondolunk, hogy az 1979-es mozi egy fura sírrablóról szól… Igen érdekes választás.

1, J. J. Abrams faterja

ZZ540692B6-700x286

Ahogy Geoge Lucas is benyomta a lányát az előzménytrilógiába, úgy J. J. Abrams családja is anyagi gondokkal küszködhet, mivel J.J. apuka is bekerült a Staw War 8-ba. A fater, Gerry Abrams gyakran szerepel a fia filmjeiben, így pl. az új Star Trekben ő volt a pultos a földibárban, Az ébredő Erőben pedig ő játszotta az ellenálló Cypress kapitányt!

2, Egy ewok karrieje

IMG_6426-700x525

Warwick Davis – alias Wicket, az Ewok A jedi visszatérből – Az ébredő Erőben is megkapta a maga űrlény szerepét Maz kastélyában/kocsmájában.  Wollivan – ahogy a képes útmutatóból megtudjuk , egy “csillagközi felderítő és úttörő aki értékes asztronavigációs adatokkal kereskedik csempészekkel és kereskedőkkel.”  Sokra vitte a kis ewok!

3, A Frigyláda, megint

ZZ1B57D701

A filmbe végül nem került bele a láda, de ha jól megvizsgáljuk Han Solo teherhajójának sematikus tervrajzait, érdekes dologra bukkanhatunk. Az egyik rakodóhelység száma “9906753” (fent középen keressétek!), ami pontosan ugyanaz, mint Az elveszett frigyláda fosztogatóiban annak a ládának a száma, amiben végül elsüllyesztik a raktár mélyére a frigyládát. Már megint Indiana….

4, Star Wars trónok harca!

ZZ22E6D3C3

Jönnek a sárkányok, a falon túl gyülekeznek a Mások, és közben a hét királyság vérben fürdik! Közeleg a Tél Az ébredő Erő!

A méltán népszerű Trónok harca sztárjai két vérfürdő és szexjelent között átugrottak egy picit a Star Wars 7 forgatására, és bevállaltak „néhány” szerepet. Van néhány egyértelmű arc, mint Gwendoline Christie (Phasma kapitány és Brienne), vagy Max Von Sydow (Lor San Tekke, az öregember, Kylo Ren korai áldozata); de meg fogtok lepődni, összesen hány „hős” igazolt át rövid időre.

ZZ29791C33-700x250

Thomas Brodie-Sangster, avagy Jojen Reed, aki a leszázalékolt Bran Starkot kísérte északra, az Első Rend tisztjeként tűnik fel. Thanisson tizedesként még szöveget is kapott: „Nem engedélyezett felszállásunk van a 2-es dokkból.”

Jessica Henwick, a dorani Martell fattyú, Homok  Nymeriaként, míg a Star Wars 7-ben Jess Testor-ként pusztítja a férfiakat. Talán a Trónok Harcából jobban emlékeznek rá a férfiak.;)

Mark Stanley Havas Jon jobblétre szenderült barátját nem biztos, hogy kiszúrtuk a filmben. Ő volt a „Klán vezér”, az egyik maszkos Ren lovag. Megértem, hogy erre a szerepre a Falon túl edződött, komolyabb színészt szerződtetek.

Miltos Yerolemou, alias Syrio Forel, Arya vívásoktatója is Maz Kanata bárjában tűnt fel egy rövid időre. Megtaláljátok? 😉

12841320_1043148409061441_7067528001233865073_oEmun Elliott egyik filmben sem kapott „nevet”. Északon énekesként tűnt fel, míg a galaxis más tájain az ellenállás katonájaként azonosították. Még szöveget is kapott! „Egy lézerágyú?”

Bár biztosan nem jelent semmit, de a két film castingját ugyanaz a hölgy irányította, mégpedig Nina Gold. (Most már tudjátok kivel kell jóban lenni.)

5, A Batmobil

A Batman vs. Superman film rendezője Zack Synder és J. J. Abrams nagy mókát eszelt ki a forgatás alatt. Fogták a Batmobilt és felrakták az Ezeréves Sólyom aljára! Rajta is hagyták a forgatások alatt, sőt még egy kis videót is lőttek a kis tréfáról. Hogy egyeseknek mennyi idejük van…

6,Valami nagyon rossz érzés fogott el. (“I Have A Bad Feeling About This”)

ban-i_have_a_bad_feeling_about_this

Ugye emlékszünk a híres mondatra Luke Skywalker szájából? Nagy Halálcsillag, rossz érzések meg minden. Annyira menő ez a mondat, hogy belekerült az összes filmbe és játékba amihez a LucasArts-nak köze volt. Bizony.

  • Csillagok Háborúja I: Baljós árnyak: Obi-Wan Kenobi a film elején ellövi a mondatot Qui-Gon Jinn-nek Saak’ak[src] fedélzetén. (és igaza is lett)
  • Csillagok Háborúja II: A klónok támadása:  Anakin Skywalker mormolja el a mondatot Geonosison az arénában, mielőtt rájuk eresztik a szörnyeket.
  • Csillagok Háborúja III: A sithek bosszúja: Szintén Obi-Wan Kenobi aki elhasználja a mondatot a coruscanti űrcsatában.
  • Csillagok Háborúja IV: Egy új remény : Kétszer is hallhatjuk a híres mondatot. Han Solo panaszkodik, mikor a szemétpréselő rájuk akar záródni, és Lukenak vannak gondjai a Halálcsillaggal.
  • Csillagok Háborúja V: A Birodalom visszavág:  Leia fejezi ki mély érzéseit az űrcsiga belsejében.
  • Csillagok Háborúja VI: A jedi visszatér: C-3PO hisztizik R2-D2-nek mikor belépnek Jabba a Hutt palotájába, és  Han Solonak sem igazán tetszik, hogy az ewokok ropogósra akarják sütni őket (jobban meg kellett volna nézni a szobafoglalást!)
  • Csillagok Háborúja VII: Az ébredő Erő:  Megint Han Solo. Rey kapja a csempésztől a híres mondatot, mikor véletlen kiereszti a Rantharokat Han teherhajóján.

Remélem tetszettek a tojások. Kellemes húsvétot, és az swmini legyen Veletek!:)