Itt a rancor (vagy valami ilyesmi) és hozott 6 kedves húsvéti tojást a Star Wars világából. Ilyenkor így illik. Bár nem annyira frissek, de reméljük találtok benne kedvetekre valót!

1, George Lucas lánya

george-lucas-baron-papanoida_55003949-638x425

Nem egyedi, hogy a rendező beugrik kicsit szerepelni. Quentin Tarantio rendszeresen meghal a filmjeiben. Lucas nem volt ennyire bevállalós, csak egy mezei Papanodia bárót alakította a Sithek bosszújában. Talán ami kevésbé ismert tény, hogy a lánya (Katie) is szerepel a jelenetben, és a báró lányát játssza Chi Eekwayt (ugye milyen eredeti?). De nem ez volt az egyetlen megjelenése a II. epizódban egy lila twilleket, Lunae Minx-et,  és 6 éves korábban Anakin Skywalker barátját Amee-t alakította. Azért ez több, mint mázli.

2, Millennium Falcon az előzménytrilógiában

Az Ezeréves Sólyom mindenhol feltűnik. Ez már csak egy ilyen hajó. Nem véletlenül „Ezeréves”. A sithek bosszújában is tiszteletét teszi, konkrétan a szenátus épületéhez száll le és dokkol. Látjátok?

millenium-falcon-episode-3_55003951-600x256

És így?

3, Dash Rendar

Ő egy kevésbé ismert figura, főleg az előzmény vagy az új filmen felnőtt generáció számára. Az eltörölt univerzumban (Legacy) volt egy igen jól sikerült alkotás, amely a ‘Shadows of the Empire’ címen futott 1996-ban. A történet a IV. és az V. epizód között játszódott, ahol az egyik jó „árny”, Dash Rendar  szabadúszó fejvadászként bővítette az univerzumot, átutazva a fél galaxist az Outrider nevű hajóját. Az X-Wing játékosok jól ismerhetik őt.

outrider-star-wars_55003953-1900x815

Nos a felújított IV. epizódban bizony szerepel ez a csodahajó! (Akkor most kánon vagy nem kánon?)

4, A frigyláda

Mikor a Techno Unió vezére, Wat Tambor menekíti Ryloth kincseit a II. epizódban, nem kisebb dolgot tulajdonít el mint a Frigyládát (Ahelyett, hogy kinyitotta volna és vége a klónseregnek… amatőr)! Tudtam, hogy itt jártak az UFO-k!

ark-of-the-covenant-clone-wars_55003946-270x250

5,…és a robotok

Valahogy vissza kellett kerülni a ládának a földre, különben, hogy készült el ‘Az elveszett frigyláda fosztogatói’? Szerencsére Han Solo Indiana Jones erre is fényt derít! Na jó ez így nem pontos, de ha megnézzük a hieroglifákat… kicsit balra a válla felett? Ugye, hogy ismerős robotarcokat találunk.:)

r2d2-c3p0-raiders-of-the-lost-ark_55003955-640x480

6, Obi-Wan

club-obi-wan-temple-of-doom_55003956-852x480

Bár nem szorosan kötődik a Star Wars-hoz, de Indiana Jones kedvenc klubját Shanghajban Obi-Wannak nevezik. Micsoda véletlenek vannak! Egyre gyanúsabb nekem ez a két nagyon hasonló szerencsevadász!

Holnap friss tojásokkal kedveskedünk, addig is kellemes húsvétot, és az swmini legyen Veletek!