Talán sokan hallottatok róla, hogy most szombaton (szeptember 29.-én) került megrendezésre Budapesten az I. Star Wars Galaxy of Heroes találkozó a Barcraft Nyugatiban.

A rendezvény három a SW GOH szcénán belül jól ismert játékos, Ádám (DEADSH07) Laci (Tigi) és Dani (az AssassinDan HUN csatorna készítője) fejéből pattant kis és nem kevés energiát belefektetve sikerült is tető alá hozniuk a rendezvényt.

Azonban álljunk is meg egy kicsit… Mi is pontosan ez a Star Wars Galaxy of Heroes? A játék 2015 novemberében jelent meg az EA játékkiadó zászlaja alatt elsősorban okos telefonokra és azóta is hatalmas népszerűségnek örvend. A játék alapból egy körökre osztott stratégiai játék, amiben 5(+1) fős kis csapatunkat összeválogatva küzdhetünk a gép által összeállított, egyre erősödő karakterkombinációk ellen. A hangsúly itt a kombinációkra kerülhetne, ugyanis ne lepődjünk meg, ha egy csapatban látjuk Darth Nihilust, a Császárt, Dooku grófot, Darth Vadert és Darth Mault.

A karaktereket a gyűjthető kártyadarabokkal (úgynevezett shardokkal) szerezhetjük meg és fejleszthetjük, felszerelést adhatunk nekik illetve testre szabhatjuk őket, ahogyan azt éppen gondoljuk.

A rendezvény maga egyébként az eddigi visszajelzések alapján nagyon jól sikerült, a helyszínen regisztráció ellenében kapható 140 darab nyakba akasztható kártya mindegyike elfogyott.

A Bacraftba ellátogató GoH játékosok izgalmas programokon is részt vehettek, ugyanis volt közös Galactic War event, Kérdezz-felelek, Kvíz az értékes nyereményekért és megtekinthették a korábban meghirdetett Toon Design (karakterkészítő) verseny legjobbra értékelt alkotásait.

Természetesen nincs Star Wars rendezvény jelmezesek nélkül, így a The Force Alliance-Magyar Galaktikus Fan Klub tagjainak jóvoltából nagy számban megjelent érdeklődők találkozhattak rohamosztagosokkal és lázadó pilótával is.

Szószaporítás helyett pedig íme egy pár pillanatkép az eseményről a Szuperhős Menhely jóvoltából. 😉

Az SWMini legyen Veletek! 😉