bc12

Valahogy Mad Max 2 –őt láttam először, nem az egyet. Nem tudom miért alakult így, talán mert csak ez volt meg VHS-en. Pár évvel (évtizeddel?) később fedeztem fel, hogy ez nem egy önálló élmény, hanem rendelkezik előzménnyel is. Hasonló, a világomat erősen megrengető felfedezést tettem a minap, mikor Mike kollégával forgattuk a sört az X-Winget a Barcraft 2-ben. Ha az a Kettő, akkor hogy is van ez az Egy? Remélem most mindenki kapaszkodik: JÓL VAN! 😉

Nem csak, hogy jól, de egyenesen az egyik legmeghatározóbb központja a napjaink meghatározó Geek kultúrájának! A sötétszürke, Birodalom hű tudatalattim nem engedhette eddig, hogy ide látogassak, mivel Lázadó barátaim hamarosan itt gyűlnek majd össze, hogy éltessék a Csillagok Háborúja fantasztikus világát.

Leráztam magamról az agyamat béklyóba fogó, hétköznapi rutin seszürke korlátait és elindultam, hogy felfedezzem a geek világ eme szentélyét, ahol a BarCraft 2 is megfogant. Nagy elvárásokkal szálltam fel a élet egy másik, bár jóval kisebb kihívását képviselő ikonikus járművére, a hatos villamosra…

bc10

20 perc a távolság a kettő közt. Nem vészes. Ha véletlenül összekeverjük a találkozót, a társaság másik fele egy sör vagy kóla alatt átérhet.

A hely egy pékség helyén nyílt, de most már nem kenyeret sütnek itt, hanem a legmenőbb játékok, filmek és világok elevenednek meg!  League of Legends, Warcraft, Starcraft vagy Hearthstone? Kivetítőn? Nyilván!

bc22

Mielőtt felrohannánk a galériára, mivel az alsó szint tömve van, megállunk a pultnál és egy regeneration potival(koktéllal) ápoljuk a lelkünk! Nem lehetett egyszerű feladat a összerakni a listát, de a mixer skill level durván üti a Draenor Master Alchemy szintet. Nincs mitől tartanunk! 😉
bc3

Ha valaki úgy gondolja, hogy a geekség gáz, és az ilyen emberek(orkok?) az életük 112%-át a gépek előtt töltik, maradékot a négy napos pizza felet, a zuhany szerintük egy PvP aréna neve, annak javaslom, hogy nézzen le ide, mert bizony a pesti fiatalok krémje ül itt!:) Nagyon komoly bizonyítéka a hely annak, hogy a GEEK miért is annyira menő! Határozottan csinos tündérek iszogatnak az asztaloknál, nyoma sincs a sztereotípiáknak.

bc4

Akad néhány társas is. „Néhány”. Gondolom mindenkinek meg van az érzés, mikor 4-5 óra BSG/Catan/Carcassonne után elhagyja a frontot a társaság és nekiállhatunk pakolni. No itt ilyen probléma nem lesz. Hívhatjuk máris a haverokat, mert a helységben elszabadult egy pusztító-gyilkos vírus, kéne néhány „szakértő”, hogy megállítsuk mielőtt kipusztul Budapest! Nagyon ki kéne próbáljuk a Pandemicet!

bc6

A galériára felérve, már csak hümmögni tudunk. Jó dolga lesz itt a galád lázadóknak a Star Wars Nighton! Egy csúcsPC a sarokban, konzol és a kanapék… ha Luke idezuhan és meglátja a gyönyörű magyar cosplayerek által dedikált fotósorozatot, sosem tudja meg, hogy Darth Vader az apja, mert bolond lett volna elhagyni ezt a helyet holmi Bespinért. Kár, hogy a Star Wars csak a PC-k belsejében van jelen… egyenlőre.:)

bc30

Nekünk viszont sajnos mennünk kell, már későre jár. Elhagyjuk a mana, az orkok és tündérek világát és kilépünk a sötét hétköznapi éjszakába. De nem vagyunk szomorúak mert tudjuk, hogy május 4-én  egy újraszabott BarCraft-ba A jedi visszatér!:)

(Fotók:  Juhász Norbert – We Love Budapes, BarCraft Facebook oldala)

Comments are closed.