rey0Tombol a nyár, a szerkesztőség jelentős hányada a tóparton az alkoholmentes sörök segítségével igyekszik túlélni a kánikulát. A túlzott meleg tudottan rossz hatással van az idegrendszerre, furcsa dolgokat szülhet, mint mondjuk elméleteket Rey származásáról. Utóbbi hetekben számtalan teória kapott szárnyra, ezeket igyekszünk végigvenni. Figyelem, ezen sorok a nyugalom megzavarására alkalmasak, megfelelő szkepticizmus szükséges az olvasásukhoz! (A legdurvább elmélettel indítunk, amennyiben ezt túlélitek, ígérem a többi már könnyebb lesz.)

Rey Vader

rey1

Talán egy hónapja indította egy likevadász oldal a lavinát, hogy kiszivárgott a Star Wars 8 forgatókönyve! Természetesen nálunk is sokan átvették a pletykát, mivel fontosak a tények likeok. Tehát a pletyka szerint Rey azt hiszi, hogy Luke az apja és mikor rákérdez a jedinél az így válaszol:

„Nem. Te vagy az én apám!”.

Kapaszkodjatok, ugyanis Rey nem más, mint Darth Vader (avagy Anakin Skywalker) reinkarnációja! A kiválasztottak ciklusonként reinkarnálódnak és mivel Anakin volt az utolsó szerencsés, ezért valójában Rey a jedi/sith újjászületett alakja. Természetesen szűznemzéssel született ő is, mert így szokás.  Na most ennek Luke természetesen nem örül és ezért néz a 7. rész végén annyira morcosan. Az elmélet magyarázza, hogy Rey miért ennyire tehetséges az Erőben és miképpen képes kiképzés nélkül használni az ősi energiamezőt.  Van ami már annyira rossz, hogy az már jó … de ez annál rosszabb.

Rey, a Teremtő

rey2

Ez a szintén pletyka alapú story is a múltba visz minket egy hasonlóan kétes oldalról elindulva. Luke állítólag megmutatja az ifjú hölgynek a jedik keletkezésének történetét, amely szerint két testvér, egy fiú és egy lány az ősi Erő fa közelében felfedezik a sötét oldal erejét. A fiú nyilván átáll és majdnem megöli a lányt, akit csak a fa ereje ment meg. A hölgy megjósolja, hogy egyszer még reinkarnálódni fog és visszaállítja az állapotot mikor még nem vállt szét fény és sötétség. A Jedi rend pedig őt keresi időtlen idők óta, de eddig nem sok sikerrel. Gondolom kitaláltátok: nyilván Rey lesz az az Egy. Kevésbé hangzik blődül, mint az előző verzió, akár egy Gyűrűk Urában vagy a következő Hófehérke feldolgozásban el is tudnám képzelni.

Rey Skywalker

rey3

A legnyilvánvalóbb elmélet szerint Luke kicsit megingott a múltban és az Erő mélységén túl a női nemet is tanulmányozta és így született meg Rey (jó, pár köztes lépést kihagytunk:)). Tehát Rey Skywalker a felmenőitől kapta az erejét és a család harmadik generációs jediévé fog válni. Az elméletet maga J.J. is cáfolta (persze ettől még igaz lehet) és hagyna néhány nyitott kérdést maga után. Miért hagyta el Luke? Vagy ha elrejtette, azért jobban gondoskodhatott volna a lányáról. Túl kézenfekvő lenne, nem valószínű, hogy ez a megoldás.

Rey Kenobi

rey5

Ha nem Skywalker, akkor nyilván egy másik ismert karakter gyermeke kell legyen. Sivatagban él, brit akcentusa van (és keveseknek van a galaxisban ilyen!) és tudja az elme trükköt! Egyértelmű! Csak is Obi-Wan lánya lehet! Ki tudja mit csinált a vén kujon amíg várta, hogy Luke felnőjön? Unalmas lehetett a sivatagban az a sok idő. Azért valljuk be, ez sem a legvalószínűbb forgatókönyv.

Rey Erso

rey6

Ki az az Erso? Nem más mint az új film főszereplője, az új ragyogó női csillag Jyn Erso. Ahogy kijött a Rogue One előzetese, azonnal megindultak a találgatások, hogy biztosan ő lesz Rey anyja. Női főhősökben nem állunk túl erősen a Star Wars világában, viszont eddig mind kapott egy-két híres gyereket (vagy hírhedtet?), miért ne kaphatna az új hölgy is. A filmet már nagyon várjuk, de ezt az elméletet inkább hagyjuk.

Rey Senki

9618_StarWars_ReyLightsaber_GLAM_HiRes_1024x1024
Rey

Lehet, hogy megoldás annyira egyszerű, mint egy valóságshow szereplő. Ne hagyjuk ki azt a valószínű elméletet, hogy igazából Rey semelyik komoly és ismert szereplőnek sem a gyereke, apja, anyja, kutyája, POP figurája vagy reinkarnációja, hanem egyszerűen csak egy új szereplő, aki színesíti az univerzumot. Sőt az is elképzelhető, hogy a film forgatásakor igazából még nem kristályosodott ki egyértelműen, hogy egyáltalán mit is szeretnének Rey múltjával. Nyitva hagyott kérdés, amin szépen el lehet filózni, majd egyszer csak kitalálnak valamit és azt mondják, hogy „mindig is ezt akartuk!”.

Kíváncsian várjuk a következő pletykát.

Szerintetek melyik a legvalószínűbb?

 

 

1 hozzászólás

Comments are closed.