Megint az EW került közel a tűzhöz és elkapta Gareth Edwards rendezőt, hogy ha már arra járt szivárogtasson egy kicsit. Hogy miről? A misztikus bolygóról, Jedha-ról. (Figyelem SPOILER!)

„A Star Wars világában az Erő lényegében egy olyan vallás amiben elvesztették a hitüket az emberek ebben az időszakban amikor a film játszódik.

Egy olyan helyszínt akartunk bemutatni ahol elveszik a hit ha hagyjuk a Birodalmat, a gonoszt nyerni és a jót elbukni. Ez a bolygó Jedha.”

Az új helyszínek is megvannak a valós gyökerei. A jeleneteket a Közel-Keleten forgatták, létezik a Jeddah nevű város a Mekka területén. Nincsenek véletlenek.  Mellékesen Donnie Yen „szerzetes” karaktere is innen származik és a Gareth elmondása szerint Bodhi Rook (Riz Ahmed) is itt született.

„Egy olyan hely ahová az emberek, akik hisznek az Erőben, elzarándokolnak, de Most, a Birodalmi megszállás alatt, ezt nem lehet gyakorolni.”

Arra a kérdésre, hogy a Birodalom mit akar itt, ennyit felelt a rendező:

„Van valami nagyon fontos Jedhan, amely szolgálhatja a jediket, de a Birodalmat is. „

Egyes teóriák szerint ez nem más, mint a kyber kristályok amiből a jedik a fénykardjaikat építik és mellesleg ideális alapanyag ha egy Szuperlézert akarunk barkácsolni.

„Jedha-ra a Birodalom egyértelműen betette a lábát. Az ellenállás küzd és még nem adta fel. Ki kell menteniük egy embert a csapatukkal.”

Csütörtökön (pénteken nálunk) kapunk végre egy trailert. Addig az swmini legyen Veletek!