„Melyik fénykardkristály nem természetes eredetű?” – egy átlagos kérdés egy átlagos napon. Legalábbis az olyan „bolondoknak”, mint mi a Star Wars Night-on. A válasz „piros”. Egyértelmű. Mellettem mégis morgolódik valaki, rossz gombot nyomott.

Dübörög a Star Wars Night a Barcraft 1-ben. Sajnos nincs időm megvárni a kvíz végét, a bulinak mennie kell. Egy utolsó sóvárgó pillantást vettek a Geekhub nyereménycsomagokra, leviharzok a lépcsőn és átvágok a koktélra vágyók sorfalán a Star Wars: Sorsok/Destiny asztalokhoz. Ma a bajnokoknak kell állni a sarat, akad is kihívó bőven. Néhány biztató szó az swsorsok blog munkatársaihoz, hogy Velük legyen a kocka, mikor elkap egy jedi. Ő is imádja az Swmini-t, mint minden jóravaló fénykardforgató. Nos ez kölcsönös, mi is imádjunk Titeket, meg amúgy mindent ami Star és Wars. Szerencsére vannak itt hárman is a rendből, baj már nem lehet. Biztonság kedvéért iszunk egy szíverősítőt, hogy legyen még erősebb az Erő. Birodalomnak itt esélye sincs.

Darth Vader!

Sűrű elnézéseket magam után hagyva a Barcraft 2  felé száguldunk a hely tulajdonosával Andrissal. Jönnek kamerával, ott kell lenni. Hyperugrás a 4-6-os villamossal, kiugrás a Nyugatinál. Az utcán már tekintélyes tömeg élvezi a rohamosztagosok és sithek jelenlétét. Két külföldi selfizik. „Darth Vader, Yee, Cool!”. Nos, ő igazából Kylo Ren, de legalább nem Star Trek.

Irány az SWMINI zóna, leváltom Marcit az X-Wing-nél. Nyilatkoznia kell a népnek, hiába ilyen híres ez a Star Wars Night. Háttérnek jó vagyok miközben próbálom átadni az X-Wing szabályait néhány érdeklődőnek. Jól elvernek persze, nem véletlenül nem én vagyok a bajnok. Jobbra és balra mellettem Star Wars: Destiny/Sorsok oktatás zajlik. Jó lenne játszani, de majd máskor, ez a nap nem rólunk szól. Marci visszatér és tovább enged.

Egy átlagos nap

„Két lila fénykardot kérek. ” – VR szoba. Jedi/sith kiképzés. Itt ilyet is lehet. A sörhöz a sárga szerintem jobban menne, de ki vagyok én, hogy ellentmondjak egy sithnek. A kolléga egész jól aprítja a virtuális ellent, azaz a gyakorlógömb sugarait. Vicces játékszer ez. Bámulatos, hol tart már a jedi tudomány.

A terem hirtelen megtelik. 9 óra. A Geekhub szellemei kegyesek ma hozzánk, hegyekben áll az ajándék. Applikáció letölt, kezdődhet a buli. Több tucat játékos előtt, a tekintélyes sith lord próbálja vezényelni az esélyeket. Ajjaj, még nincs benne a nyerők közt. Gyorsan az átfutom az ajándékokat, mit lehetne különdíjként felajánlani vagy esetleg gyorsan kiüríteni a helyet. De a sötét Erő is velünk van ma. Mosolyogva adom át a nyereménycsomagot a sith mesternek.

Irány a Yavin 4!

Mára ezzel végeztünk. Köszönöm Nektek a mai élményt, jó érzés tudni, hogy nem vagyunk egyedül ebben a Bolond világban! Az Erő legyen Velünk… a következő Star Wars Nighton is!