Alig egy hónap van hátra a Timothy Zahn-féle új Thrawn könyvsorozat második kötetének megjelenéséig, aminek címe Thrawn: Alliances lesz és 2018. július 24.-től lesz elérhető külföldön.

A StarRWars.com-on kaptunk most egy kis ízelítőt a már elkészült regényből, amiben a történet rövid összefoglalója szerint az Uralkodó jobb keze, Darth Vader és a Birodalom egyik legnagyobb taktikusa, Thrawn admirális egyesítik erőiket egy közös küldetés alkalmával.

Azonban nem ez az első alkalom, hogy útjaik keresztezik egymást. A most napvilágot látott rövid részletben, ugyanis visszaugrunk a Klón Háborúk idejébe. Anakin, aki ekkor még a Jedi rend tagja, egy mentőakció alkalmával találkozik a Chiss Birodalom egyik parancsnokával,  aki Mitth’raw’nuruodo-ként mutatkozik be az ifjú Jedi lovagnak.

Mitth’raw’nuruodo, avagy Thrawn először a számár valószínűleg idegen, köztársasági technika iránt érdeklődik (Anakin a kedvenc Eta 2-es Actis-osztályú elfogóvadászával vágott neki az útnak), majd felajánlja segítségét a Köztársaság tábornokának. Hogy hogyan tovább? Az majd kiderül a júliusban megjelenő regényből, mindenesetre mindenképpen érdekesnek ígérkezik a történet.

Ti mit gondoltok? Jó ötlet összerakni a két karaktert? 🙂

Az SWMini legyen Veletek továbbra is! 😉

Akit esetleg bővebben érdekel a fent említett rövid kivonat, az itt olvashatja el angolul. 😉