Tegnap este az FFG átadta nekünk a jövő versenyszabályait és módosulásait X-Winghez és Armadadához is.

Várakozásokkal ellentétben (legalábbis az enyémmel:)) igen nagy hatású szabályváltozásokat is tartalmaz. Lássuk mik ezek:

X-Wing Miniatures:

Decloak: Mostantól az aktivációs fázis legelején kell kijönni az álcázásból!! Érdekes nertf a TIE Phantomoknak. Ezzel elveszett a kör végi mozgékonyság egy része, ami elengedhetetlen az „arc dodge”-hoz. Az elején az Academy pilot-ok előtt már ki kell találni merre indulunk. Én nem vagyok nagy Phantom fun. Őszintén szólva kicsit erősnek tartottam. Mindenesetre érdekes lesz a következő verseny a Phantomoknak….:)

EPIC változások: EPIC szabályok is kijöttek, amiből a legérdekesebb, hogy a nagy hajóink ezentúl jobban céloznak: 3+ távolságra csak 1 evade kockát kap a védekező, azaz mostantól nem növekszik a távolsággal. CR90 pedig szvsz gyenguska volt, most kapott egy kis buff-ot (mellesleg a Raider is!:))

Űrtörmelék: Hivatalosan is lehet használni versenyen. Ezzel nincs vége, mivel a változik a használat szabálya is. Mind két játékos hoz magával 3 – 3 aszteroidát és/vagy törmeléket és ezt viszi végig magával a versenyen. Azaz lehet 2 nagy kavics is egyszerre fent!

– Terep: Csak az FFG által hivatalosan kiadott „terepen” lehet játszani, mert túl nagy előny lenne a tulajdonosának a saját terep. Hmmm…..

Armada:

 – Versenypontok: Nyitódobozzal a versenyek 180, Wave 1 után 300 és Wave 2 után 400(!) pontosak lesznek. Ez nagy változás, hiszen 100 pontba elég sok minden belefér. Vadászokból is innentől 133(4?) pontnyi köteléket hozhatunk, és mellé még jöhet még egy VSD is. Gondolom az FFG szeretné, hogy 2 Birodalmi osztályú rombolónk is beleférjen a flottánkba, másfelől így már van értelme két Core set-et is megvenni.

– Terep: Itt is az FFG által hivatalosan kiadott „terepen” lehet játszani. No comment…

– Bár nem szabály, de úgy néz ki a Nebulon-B k festése nem sikerült jól. Konkrétan lemaradt a wash róluk… Mivel én úgy is festeni szeretném a gépeim, így nem zavar, de nem ehhez vagyunk szokva FFG!

A végére pedig néhány Armada kép a „szerencsésebbektől”, akiknél már ott a játék: