Április 14-e reggelén furcsa jeleneteknek lehettek szemtanúi azok, akiknek éppen Nyugati környékén sétáltak Budapesten. Star Wars feliratos pólóba  és rohamosztagos páncélba öltözött emberek nagy dobozokkal megrakodva igyekeztek a geek társadalomban jól ismert Barcraft 2 esport bár felé.

Ugyanis ezen a napon került megrendezésre egy kicsiny, de annál összetartóbb közösség, a Star Wars Figurák Cantinájának első hivatalos találkozója, stílusosan egy „csehóban”. Maga a találkozó családias hangulatban zajlott, de a megjelent körülbelül ötven fő egyöntetű véleménye szerint nagyon jól sikerült.

Külön köszönet illeti azokat az árusokat, akik időt és energiát nem sajnálva megjelentek az eseményen és hozzásegítették a gyűjtőket egy-egy régóta vágyott figurához. 🙂 Illetve köszönjük a Three Wolves Studio fotósának, hogy végigfotózta a rendezvényt. (Képek hamarosan… 😉 )

Valamint nem szabad megfeledkeznünk a The Force Alliance-Magyar Galaktikus Fan Klub tagjairól sem, akik jelenlétükkel és jelmezeikkel ugyancsak emelték a találkozó színvonalát.

Hosszú évek után először ez volt az első ilyen jellegű, csak Star Wars-al foglalkozó esemény Magyarországon, de a tegnapi tapasztalatok alapján kijelenthetjük,  hogy igenis igény van az ilyen stílusú rendezvényekre is a magyarországi Csillagok Háborúja rajongói társadalomban.


„Engem kicsinek látsz nem igaz? Hát tudd meg, a látszat csal… …mert velem van az Erő, és az Erő hatalmas.”

Yoda mester

Az SWMini legyen Veletek továbbra is 😉