A Sithek bosszúja legelején Anakin, és Obi-Wan küldetésül kapták, hogy szabadítsák ki a főkancellárt, Palpatine-t, Greiveous tábornok zászlóshajójáról, a Láthatatlan Kézről. De mégis hogyan ejtették foglyul a Szeparatisták a Főkancellárt?

Névtelen

Nem sokkal a Szeparatisták Coruscant ellen végrehajtott támadása előtt a Jedi Tanács nyomozásba kezdett, hogy megoldják a rejtély, Darth Sidious kilétét illetően. Abban biztosak voltak, hogy Palpatine hivatalából, és közvetlen közeléből kell keresni a személytSate_Pestage, és hogy humanoid, esetleg, ember. A stabil bizonyítékok alapján – amit Obi-Wan szolgáltatott a geonózisi beszélgetése után Dookuval –  a Jedik úgy vélték, hogy Sate Pestage lehet Sidious, aki Palpatine jobbkezeként dolgozott már hosszú idő óta. A Jedikből, klónokból, és nyomozókból összeállított csapat titokban működött, még Palpatine-nak sem jelentették a fejleményeket. A nyomozásuk során a Jedik, és segítőik felfedezték Palpatine titkos találkozóhelyét, ahol rendszeresen konzultált tanítványával, Dooku gróffal. Itt követve a nyomokat rábukkantak egy többszörösen összetett csatornarendszerre, melynek egyik kivezetése a Republica 500 épület alá vezetett. Ezt az épületegyüttest a leggazdagabb Coruscantiak lakták, nem mellékesen Palpatine-nak is itt volt a lakosztálya.

Ráeszmélve, hogy a Jedik rájöttek titkos rejtekhelyének hollétére, Palpatine felismerte helyzetét, hogy ha a Jedik kinyomozzák őt, nem tud többé Sidiousként kapcsolatot létesíteni a bolygón. tenth_level_control11Ennek érdekében értesítette Grievous tábornokot, és utasította, hogy támadja meg Coruscantot. Valószínűleg átadta neki a titkos hiperűr útvonalak koordinátáit, melyeket Ashoka, és Tarkin szereztek meg a fellegvárból. Ezen információ birtokában a Szeparatista erők közvetlenül a Köztársaság szívét támadhatták meg, anélkül, hogy a köztársasági hadsereg időben reagálni tudott volna az eseményekre.

Star-Wars-Coruscant-AttackElsőre el sem hitték a rajtaütés hírét, mondván lehetetlen. Az itteni emberek sebezhetetlennek érezték magukat, és úgy gondolták ezek valamiféle propaganda cselszövések. Miután a Jediket értesítették a támadásról, kénytelen voltak ideiglenesen felfüggeszteni a Sidious utáni nyomozást, és azonnal harcba bocsátkozni a támadók ellen. Ezalatt Palpatine a Republic 500-ban található lakosztályában a csata alakulását figyelte. Nem sokkal később egy csapat Jedi, szenátusi testőr, és klón katonák érkeztek meg, hogy elszállítsák Palpatine-t az erre a célra kialakított óvóhelyre. A Jedik vezetője, Shaak Ti megpróbálta meggyőzni a fő kancellárt, hogy induljanak sürgősen, de Palpatine – tudva, hogy Grievous hamarosan rajtaüt – az időt húzta.Palps-taken Ez így is történt, és a Jedik gyors közbeavatkozása nélkül foglyul is esett volna. Grievous átvágta magát a katonákon, és Jediken, mindenkit megölve, egyedül Shaak Ti-t hagyva életben. Mace Windu, bár kísérletet tett Grievous megállítására, túl későn érkezett, és csupán a mellkasát tudta egy Erőzuzással összeroppantani, és így el tudott repülni Palpatine-nal a fedélzetén.

És itt veszi kezdetét a Star Wars III. A Sithek bosszúja.

 

Az SWMini, és az Erő legyen veletek! 🙂

 

Forrás: A Gonosz útvesztője könyv, és a 2003-as Clone Wars sorozat.