Három hónap telt el a Galaktikus Birodalom megalakulása és Darth Vader „megszületése” óta. A Galaxisban jelenleg béke uralkodik, azonban Palpatine császár azon munkálkodik, hogy ténylegesen megszilárdítsa hatalmát és az általa felépített birodalmat ne a Köztársaság utódjaként emlegessék a polgárai. Mindeközben a bukott jedi lovag, a néhai Anakin Skywalker, immáron Vader nagyúr néven még mindig a 66-os parancsot túlélő Jedik után kutat galaxis-szerte, mégpedig a Lázadók sorozatból is ismert Inkvizíció nevű, a Birodalomhoz hű erőhasználók élén.

A sokak által követett képregény-sorozat legújabb részében a Mon Cala nevű bolygó és annak lakosai körül szövődik tovább az izgalmas történet és bizony sok régi/új ismerős bukkan fel az új füzet lapjain.

Ilyen például Lee-char király, akinek trónra kerülésének történetét az A klónok háborúja sorozat 4. évadának elején követhettük végig. De felbukkan a Zsivány Egyesben megismert Raddus admirális is.

Vader és inkvizítorai megérkezésekor pedig nem más fogadja őket, mint a királyi testőrség vezetője Gial Ackbar, aki később a Lázadás kulcsfigurája lesz.

És egy pillanatra láthatunk egy titokzatos köpenyes alakot is, aki a szóbeszéd szerint egy Jedi mester… Kíváncsiak leszünk kit ismerhetünk meg személyében…

Az SWMini legyen Veletek 😉