wave2batt.jpg

A Karácsonyi bejglikkel megtelve kellően felvértezettnek éreztem magam ahhoz, hogy a két ünnep közötti szünetben nekifeküdjek tesztelni a második hullám gépeit. Az első meccs során Márton volt segítségemre. Igaz neki már korábban volt alkalma kipróbálni az újdonságokat, de ez nem vette kedvemet. A csatára az alábbi összeállítással készültem.

ISD I-es, rajta Screed, gunnery team és Reletless title. GSD I-es assault concussion missile és Demolisher title, valamint egy GSD II-es, assault concussion missile és Insidious title. Továbbá egy Raider II-es Instigator title-el. A vadászgép fedezetet pedig 4 osztag TIE Interceptor és 1 osztag TIE Fighter alkotta.

Ellenfelem a következő sereget rakta össze. Egy MC80-as Command Cruiser, rajta Dodonna, wing commander, engineering team, advanced projectors és boosted comms fejlesztések. A Yavaris escort Nebulon-B fregatt, slaved turrets és egy A típusú korvett szintén slaved turrets fejlesztéssel. A vadászgépnek pedig Farlander, Wedge, Dutch, Luke, Han Solo, egy Y-wing és két A-wing volt a listán.

Mivel pontban kevesebbet használtam, mint Márton, ezért én választottam küldetést. A sok „rossz” lehetőség közül kénytelen voltam a legkevésbé rosszat választani. Ez pedig a Hyperspace assault volt.

A felállásnál a zóna két sarkába egymással szemben álltunk fel. A Demolishert igyekeztem hátul lassan behozni, mert azzal számoltam, hogy a tartalékba helyezett Nebulon-B fregatt, Luke, Farlander és Han Solo majd akkor érkezik a játékba, ha a tokenek a seregem háta mögé mozognak.

wp_20151228_17_05_06_pro.jpg

Az első kör, közeledéssel telt. A második kör elején meglepetésemre Márton behozta a hipertérben várakozó csapatát. Nem várta meg, hogy mögém kerülhessenek. Így, ha a csatahajóink nem is, de vadászgépeink már ebben a körben harcba keveredtek.

A harmadik körben az Instigator a vadászrajok közé robbant. Le akartam kötni a maradék bombázóját, hogy a rombolómig ne érjenek el. Válaszul a Yavarist aktiválta, ami két dupla lövést biztosított Farlander-nek és Dutch-nak. Ezek után pedig a slaved turret-jével első tűzívről keményen megsorozott. Mindez elég volt ahhoz, hogy a raider-em leessen a pályáról. A sikertelen A-wing támadó dobásokra a TIE Interceptor-aim kiválóan reagáltak, így korábbi sérüléseik miatt megsemmisültek.

wp_20151228_17_43_43_pro.jpg

A negyedik körben az előre nyomuló Yavaris áldozatul esett a Demolisher-nek. A Relentless elé sodródott korvett pedig egyetlen jól irányzott lövéstől darabokra hullott. Idő közben a vadász elhárításom is teljesen felszámolódott, így a bombázók éhes sáskarajként rontottak a csillagrombolómra.

wp_20151228_18_32_40_pro.jpg

Az ötödik körben az MC80-as és az ellenséges kötelékek megpecsételték a sorsát vezérhajómnak és a pályán kívülre küldték lövéseikkel.

Az utolsó körben már nem tudott a Demolisher kellően lelassulni és a Calamari Cruiser oldalához sodródott, ami ki is végezte.

A játék végre csak az Insidious maradt fent a játéktéren a seregemből, így a csatát a lázadás nyerte.

Milyen hibákat követtem el a játékban?

  • Sajnos az Insidious teljesen kisodródott a játékból. Gyakorlatilag nem is lőtt egyet sem…
  • A csatában a kedvező pozícióért cserébe sokszor hajtottam bele a vadászgépek gyűrűjébe, aminek következtében az áthelyezést követően az ellenséges bombázók kiszabadultak.
  • A Demolisher is nagyon lemaradt a játék elején, mert hátul akartam tartani a hyperspace assault miatt, nehogy a hátamba kerüljenek. Amikor pedig fel kellett gyorsítanom, már későn ért a csatába. Utána pedig nem tudott kellően lelassulni. Gyakorlatilag a romboló vitte a hátán a csapatot.

Mik voltak a tapasztalataim a második hullámról így elsőre?

  • Ami legjobban érezhető volt a számomra az a raider. Kb. semmire nem jó. A nevesítéseivel sem bírja a vadászgépek rohamát. A lázadók legtöbb kis űrjárműve bombázó képességgel rendelkezik, így komoly károkat tud neki okozni. Amennyiben egy kisebb csatahajó is besegít, úgy pillanatok alatt átküldhetik a túlvilágra. Úgy lenne hatékony, ha a kötelékeket nem kísérné csatahajó. De valljuk be, ezt a hibát nem fogják elkövetni a felkelők. Kidobott pontnak érzem.
  • Az MC80-asról sok kritikát hallottam, hogy nem lesz elég jó, de nem éreztem ezt a játék alatt. Két széles oldalsó tűzívéről eléggé le tudja fedni a környéket. Ez különösen a 6 db támadókockája miatt veszélyes. Erősebb pajzsai pedig kompenzálják a csillagrombolókhoz viszonyított alacsony burkolat értékét. Csak a 2-es sebességét tudnám kiemelni hátrányként.
  • Illetve a birodalmi osztályú csillagromboló magas életereje ellenére sem hallhatatlan…

Mindezek ellenére a megmérettetés után közvetlenül Kornél is játékra készülődött, így adtam még egy esélyt a listának áttervezés nélkül. Hátha valamit tévesen éreztem.

Hamarosan következik a csatám Kornéllal, de addig is a Blog legyen veletek!