A Colin Trevorrowot relatíve gyorsan lapátra tevő Disney/Lucasfilm páros – Kathleen Kennedyvel az élen – úgy néz ki még egy rendezőcserét már nem tudna (vagy nem akar) levezényelni. Emlékezzünk csak vissza a Han Solo film valamint a Zsivány Egyes forgatásakor történtekre. Ezért az új trilógia befejező részének direktori székébe nem mást ültettek vissza, mint Az Ébredő Erő rendezőjét, azaz J.J. Abramst.

A rossznyelvek szerint „eléggé akaratos” Kennedy asszony és Trevorrow között eléggé feszült viszony alakult ki rövid időn belül, így „közös megegyezéssel” elváltak útjaik.

Beigazolódni látszik sajnos az a gyanúja sokaknak, hogy a Lucasfilm jelenlegi nagyasszonya, Kathleen Kennedy nem igazán tolerálja ha az általa alkalmazott rendező kicsit szabadelvűbben gondolja el egy Star Wars film levezénylését, mint azt ő teszi. Talán ez húzódhat a mostani döntés hátterében is, azaz Abrams könnyebben irányítható, mint
Trevorrow.

Ki tudja…

Ja és még egy nem túl jó hír… A harmadik trilógia utolsó, egyenlőre címnélküli részének bemutatója 2019. december 20-ára tolódott. Egy biztos, addig még sok víz lefolyik a Dunán, sokminden történhet.

Az SWMini legyen Veletek!