Hát ez a nap is eljött… Mindenki kedvenc trilógiája éppen 40 évvel ezelőtt került először a nagyvászonra, 1977 május 25-én. Sokan nem hittek az Egy új remény (akkor még csak simán Star Wars) sikerében, de mégis itt vagyunk 40 évvel később és töretlenül szeretjük a messzi-messzi Galaxis történeteit. Sőt dübörög a hypevonat, ugyanis egyre több információ derül ki a legújabb, immáron kilencedik mozifilmmel kapcsolatosan, ami a hangzatos Az utolsó jedik címet viseli.

A kerek évfordulóra és a közelgő új részre való tekintettel a neves Vanity Fair nevű újság is starwarsosra vette a figurát és közreadta a legújabb rész forgatásán, a legendás fényképész, Annie Leibovitz által készített képeket.

A most megjelent fotókon először nyerhetünk bepillantást a már sokat emlegetett Canto Blight nevű kaszinóbolygó lakosainak fényűző világába. Rian Johnson rendező megfogalmazása szerint ezek a „gazdag s*ggfejek” a galaxis elitjéhez tartoznak.

Az új részben olyan karaktereket láthatunk itt, akiknek sikerült egy olyan életet teremteniük maguknak, ami távol van a galaxist felbolygató konfliktustól. Sikerült bizonyos „kiskapukat” létrehozniuk a társadalom rendszerében, amelyek segítségével bármi is történjen körülöttük, ők mindenképpen túlélik azt.” – fűzte hozzá a rendező.

Anya és lánya
Testvérek

A képsorozatból az egyik legnagyobb meglepetést a Laura Dernről készült portré okozta. Ez az első hivatalos képünk ugyanis a Dern által megszemélyesített Amilyn Holdo admirálisról, aki az információk szerint az Ellenállás magasrangú tisztje.

És itt van a csak „DJ”-ként emlegetett Benicio Del Toro is. Az ő karakteréről egyenlőre csak annyit lehet tudni, hogy „egy sötét alak, akiről nem lehet tudni, hogy az Ellenállás vagy az Első Rend pártján áll-e„.

Végezetül itt van a Gwendoline Christie által életre keltet Phasma százados is, immáron sisak nélkül. Az ébredő Erő-ben csúfos véget ért karakter, miután megismerte a Star Killer bázis szemétgyűjtőjét, úgy néz ki sikeresen megmenekült és újult erővel veszi fel a harcot az Ellenállással. „De miért nincs rajta sisak?”- merülhet fel sokunkban a jogos kérdés. Valószínűleg köze lehet a Kelly Thompson/Marco Cecchetto páros nevével fémjelzett Captain Phasma képregényhez, amely a Marvel kiadó gondozásában fog megjelenni az ősszel.

Desszertnek pedig egy rövid videó a forgatásról… Egészségünkre! 😉

Az SWMini legyen Veletek! 😉