hangar.jpgMindeddig abban a kényelmes helyzetben voltam, hogy szeretett lakásom adott otthont a gigantikus Star Wars űrcsaták helyszínének, így nem kellett azon gondolkodjak, hogy miben, vagy hogyan fogom szállítani a hajóimat, tokenjeimet és egyéb kellékeimet. Egyszerűen csak kivettem a vitrinből és mehetett is a harcba.

Aztán eljött az első Armada verseny ideje, és szembesülnöm kellett a szállítás nehézségeivel. A tokeneket a nagy dobozba, kis zacskókba csomagolva, míg a hajókat a dobozukhoz járó műanyag tárolójukba raktam. Brutálisan sok helyett foglaltak így. Többet mint a Warhammer 40.000 Imperial Guard seregem, amiben szép számmal akadnak bakák. Illetve azzal is szembesülnöm kellett, hogy a korábbiakban említett MicroHangárok nem tudják tárolni a magas tüskén lévő vadász osztagokat. Egyszerűen nem férnek bele a dobozba.

Mindezek inspiráltak rá, hogy egy másik megoldást keressek.

Szét is néztem a kínálatban. Mit is dobott nekem Google barátunk?

Elsőként a usbattlefoam jött fel. Ők olyan szivacsokat árulnak, amik az Armada alapdoboz méreteihez passzolnak. Így csak a szivacsokat kell megvennem, és a komplett alapdoboz tárolható. Mi vele a problémám? Hát csak annyi, hogy az alapdobozon kívül más nem megy bele. Valamint én csak a Birodalmi oldallal játszok, így nincs szükségem a lázadó hajók tároló helyeire. Ja és mit csináljak a Wave I. hajókkal? Helyet spóroltam? Nem. Ergo ezt a lehetőséget elvetettem.

Két másik ígéretes jelölt maradt fent a krmulticase és a feldherr.

Mielőtt rátérnék a választásomra, előtte boncolgassuk egy kicsit a gyártók egyik üzletpolitikáját. Pontosabban a méretezést. Miért is fontos ez? Nos, azért, mert mindkét gyártó különböző szivacs és táskaméretekkel dolgozik. Ezért a két cég terméke nem kompatibilis egymással. Azaz, akinél megveszed a táskát, csak annak a szivacsai lesznek jók bele.

Szerencsére az élelmesebbek felfedezték a hazai barkácsboltok szerszámos táskáit, ha szerencsénk van, akkor ott találhatunk táskát, ami sokkal (majdnem 50%-al) olcsóbb mintha bármelyik gyártótól vennénk meg. Mindenkinek azt tudom javasolni, hogy vásárlás előtt tájékozódjon a szivacs méretéről. Ezt próbálja belemérni egy barkácsboltos táskába. Ha szerencséje van és talál megfelelőt, akkor onnan vegye meg.

A fentebb leírtak miatt jutottam arra az elhatározásra, hogy, mivel nekem van egy Feldherr-es MiniPlus táskám, éppen ezért a szivacsokat onnan fogom megrendelni. Ergo, így meg tudom spórolni a táskavásárlást. Éppen ezért az eddig benne lévő szivacsokat (amiben hűséges Eden harcosnőim és rabszolgáik pihennek) az egyik polcomra telepítem.

De nézzük akkor a kínálatot. Mi fér bele a kis táskámba?

A megvásárolt három darab szivacsban lehetőségem van tárolni 2 db VSD-t, 2 db GSD-t, a hozzájuk tartozó talpakat, parancs és sebesség korongokat, valamint sérülés paklit, kockákat, fejlesztéseket, küldetés és osztag kártyákat. Továbbá az egyéni elrendezéstől függően 8-10 db vadászgép osztagnak is van hely. A kimaradó manőver és távolság sablon, valamint a csatahajó kártyák a táska tetején lévő tárolóba éppenhogy beleférnek. Szuper! Mindezt 5.500 HUF-ért.

 

Nézzük meg a méreteit is. Ez a táska 19x29x17 centiméter. Körülbelül fele akkora mint az alapdoboz, és már a hajók is benne vannak. Siker! Megvalósítottam, amit akartam.

A feldherr szerencsére egy bizonyos összeghatár felett ingyen postát biztosít a számunkra, így érdemes a baráti társaságotokkal összeállni egy nagyobb rendelésre, és máris sok pénzt spóroltatok.

Sajnos azonban még így sem vagyok elégedett. Miért? Mert jön a Wave II. Azaz hamarosan új szivacsok kellenek és ebből kifolyólag új táska. Novembertől várhatóan újra neki kell álljak, hogy megnéznem a kínálatot.

Végezetül, akik nem játszanak Armadát csak X-winget, azoknak is ezt a két gyártót tudnám ajánlani. Mindkettő kínálatában bőségesen lehet válogatni a jobbnál jobb szivacs kialakításokból. Sőt, ha nem tetszenek az előre elkészített kialakítású szivacsok, akkor van lehetőség rendelni olyat is, amit magunknak alakíthatunk ki.

1 hozzászólás

  1. Skót hírek: Érdemes megemlíteni, hogy kisebb hajóknál X-Wingben még simán játszhat egy szerszámosládika kibélelve vattával. Ezt simán ki lehet hozni 1000-2000 Forintból, de kicsit melózni kell vele. Viszont egy ilyen elbír 6-8 kisebb hajót, meg egy nagyobbat, a vele hordozandó tokeneket, tekerentyűket és egyebeket. Aki nem tervez 20-25 hajós flottát X-Wingben, annak járható ez az út is.