Végre megérkezett egy teljesen jól használható és folyamatosan a megjelenő kiegekkel frissített Army BuilderÖrvendjünk! 😉

Kedvünkre válogathatunk a Bevetési kártyák, és Parancskártyák között. Átnyálazhatjuk az aktuális értékeiket, tartalmukat.

Szűrhetünk az egyes frakciók szerint, (Birodalom, Terroristák Felkelés valamint a Zsoldosok, Fejvadászok, Söpredék) között. Kiválaszthatjuk az adott „szakmák” képviselőit (Kém, Trooper vagy épp ami szimpatikus, vagy keresésre érdemes).

A program kezdőképernyőjének tetején található, kék hátterű szövegre kattintva, pedig mazsolázhatunk mások által készített sereglisták között. Ebből is okulva a későbbiekben, vagy mosolyogni felebarátunk határtalan naivitásán, a mindenható Erő végtelen nagyságával szemben.

 

Az egységek mellett látható zöld kereszttel dobhatók az aktív, bevetésre kerülő csapatok sorába a kiválasztott figurák, rajok. A program figyelmeztet, ha túllépjük a keretszámokat. Nem csak a pontérték túllépésére emlékeztet, hanem az elit és a szürke operátorok mennyiségét is figyeli. Ha pedig valaki nem nyerte el tetszésünket, nyugodt szívvel küldhetjük vissza a bázisra a piros X lenyomásával.

Mondjuk az nem zavarja az AI-t, ha apa és fia vállt – vállnak vetve harcolnak egymás oldalán, szóval simán bepakolhatjuk akár egy csapatba Darth Vader -t és Luke Skywalker -t is. 😀

Aztán, ha az egységeink végre elérték a kívánt formát, csemegézhetünk a Parancs kártyák között. Itt is figyeli a szabályokat a builder, mennyi az adott kártya pontértéke, mennyi lehet belőle a pakliban. Viszont nyugodt szívvel rakhatunk bele olyan kártyát, amit egyik egységünk sem tud használni.

Mondjuk a fenti csapathoz olyan erőalkalmazást, amit csak a Sith erőhasználók működtethetnek és sorolhatnánk tovább…

Minden esetre egész használható, ilyen gyermekbetegségek mellett is, hiszen a szabályokkal tisztában vagyunk, értelem szerűen nem fog egymással szövetkezni a Birodalom és a Felkelés a Nagyobb Jóval szemben. A Söpredék pedig abba az irányba fordítja a fegyvere csövét, ahonnan a kevesebb lé érkezik. Parancs kártyából is azt fogjuk bele tenni, amire szükségünk van, vagy legalábbis azt, amiről azt gondoljuk… 🙂

Az elkészült listánkat menthetjük, melyről egy linkkel tájékoztat bennünket a program. Az adott linkre lépve, kártyánként végéig csekkolhatjuk alkotásunkat. (Innen nyomtatni is lehet, igaz kicsit macerás a képernyőképről, de ne legyünk telhetetlenek. Így magunk elé vehetjük az adott kártyát úgy is, ha nincs meg a hozzá tartozó kieg).

Valamint szöveges formában is lehívhatjuk. Innen tudjuk nyomtatni, *.txt  -ben letölteni, vagy SWIASAB formátumban menteni.

Itt érhető el az Imperial Assault Army Builder.

A hibákat pedig ne habozzatok jelenteni: ITT!

Jó seregépítést mindenkinek!

A Blog legyen veletek! 😉