Ahogy arról tavaly mi is beszámultunk itt és itt, a Star Wars 8. részének pár jelenetét kis hazánktól nem is olyan messze, a festői szépségű Dubrovnik utcáin forgatták.

A pletykák szerint a horvátországi város egy kaszinóbolygónak, a Canto Blightnak adott otthont a forgatás alatt, ahová Finnék egy találkozóra érkeznek egy egyelőre még ismeretlen karakterrel.

A most napvilágot látott lesifotók alapján pedig egy izgalmas hajszába keveredhetnek a bolygó utcáin, mégpedig egy eddig ismeretlen lény hátán. A MakingStarwars oldal szerint a lényt falthier-nek hívják. A négylábú lények, amik a fejük alapján állítólag egy taun-taun és a Végtelen történetben szereplő Fuhur nevű sárkány szerelemgyerekei is lehetnének. A kiszivárgott pletykák szerint a falthierek a versenylovak szerepét töltik be a messzi-messzi galaxisban és versenyeik nagy népszerűségnek örvendenek.

A forgatás során egy ilyen falthier hátán sikerült lefotózni a Finnt játszó John Boyegát és egy új szereplőt, a Kelly Marie Tran által megszemélyesített Roset. A párost a lesi fotók tanúsága szerint egy menő, két üléses siklóval üldözik végig Canto Blight utcáin, de hogy kik és miért az egyelőre rejtély.

Egyre több és több új információ és kérdés lát napvilágot az új résszel kapcsolatosan. Egy biztos… Decemberben ismét minden kiderül 😉

Az SWMini legyen Veletek 😉