UPDATE: Elkészült a cikkről egy videóanyag! A csatornán találhattok számos más tartalmat is, ami az idő folyamán bővítésre kerül!

A linkért kattintsatok ide!

vagy ide:

Az Ébredő Erőben mutatkozott be Kylo Ren egyedi, keresztvasas fénykardja, ami azóta nagy népszerűségnek örvend, azonban a rajongók számos dolgot nem tudnak erről a fénykardról.


A fénykard kialakítása visszatekint egészen a Régi Köztársság idejébe. Bár a Régi Köztársaság, és Revan karaktere sem tagja a Kánonnak, bizonyos értelemben mégis előzményének tekinthető, hiszen a Rebelsben a Malacor V is feltűnt. Valamint Dave Filoni, a Klónok háborúja rendezője, és a Rebels producere is meganimálta Revan figuráját a műsorhoz. A Legenda szerint ezen a bolygón aktiválta Revan azt a tömegpusztító gravitációs fegyvert, mellyel legyőzte a mandalóriakat a mandalóri háborúkban. photo-jan-15-7-34-18-pm-1024x577Ennek következménye a bolygó teljes megsemmisülése volt, és végső soron Revan kívülállóként kezelése a Jedi Rendben. A Rebels tévésorozatban, Ezra, és csapata eljut erre a bolyóra, amely ugyan nem semmisült meg, de bizonyítékokat találnak arra, hogy itt réges-régen egy messzi pusztító harc dúlt a Sithek, és a Jedik között, ami teljesen feldúlta a bolygó felszínét. Itt Ezra talál egy különleges keresztvasas fénykardot, amely konstrukció alapján végül Kylo is megépíthette saját fegyverét, nagyjából 30 évvel a yavini csata után.
lighsaberkyloA fő pengén kívül a fegyver rendelkezett két másodlagossal is, ami egy lovagi kard megjelenését kölcsönözte a szablyának. Legnagyobb előnye egyediségéből, és un ortodox megjelenéséből ered. A másodlagos pengék használata tapasztalatlan ellenfelek ellen nagyon hatásos lehetett, elterelésre, vagy megsebesítésre.
A film során többször láthattuk, hogy a fénykardból kiáramló nyaláb kis mértékben eltér a többitől, és még a hangja sem a megszokott búgó effektust követi. Ezt vissza lehet vezetni a fénykard kialakításának technikájára. A központi elem – a sérült kristálymag -, amely a fénykardot látja el energiával, hatalmas feszültséget teremt a fegyveren belül. Hogy az esetleges túlhevüléseket elkerüljék a készítők elhelyeztek két kisebb kivezetőnyíllást a nyomás enyhítése miatt. Azonban ez a módszer instabil, és az energiatovábbítás sok esetben akadozhat az elégtelen technológia miatt, és ez okozza a fegyver szokatlan vibrálását, és búgását. lukasz-majchrzak-kylo-ren-lightsaber-onNem lehet egyelőre tudni, hogy Kylo hogyan szerzett tudomást erről az ősi eljárásról, még azt sem, hogy egyáltalán birtokában van-e a megfelelő tudásnak.
A VII. rész végén a Rey-jel folytatott harcuk során a fegyver megsemmisült, és Kylo is súlyosan megsebesült. A VIII. rész valószínűsített forgatókönyvéből kiszivárgott egy jelenet, ahol Kylo ugyanolyan fénykarddal rendelkezik, mint a VII. részben, de egyelőre természetesen semmi sem lett megerősítve.

 

És mint mindig, az SWMini, és az Erő legyen veletek! 🙂