Horváth Bence képeire először szilveszterkor figyeltünk fel az egyik facebookos rajongói csoportban. Mivel már most nem kispályás a srác,  egyből fel is vettük a kapcsolatot, hogy szeretnénk csinálni egy interjút vele a hobbijával kapcsolatban ő pedig örömmel vállalta el a felkérést. Következzenek hát Bence válaszai és a figurák:

Kérlek mutatkozz be pár szóban. Mit tudhatunk Rólad?

Horváth Bence vagyok, 15 éves. Vidéken élek a családommal és két berni pásztor kutyámmal. Szabadidőmben többféle dolgot is szeretek csinálni. Szívesen játszok videojátékokkal, nagyon sok filmet nézek – régieket és újakat egyaránt-, imádok zenét hallgatni és örömmel próbálkozom finomságok elkészítésével a konyhában, legyen az valamilyen hús vagy sütemény.

212th Airborne trooper

Mikor kerültél kapcsolatba a Csillagok Háborúja világával? Mi az ami talán egyből megfogott benne? Az univerzum mely idősíkját kedveled legjobban?

7-8 évesen láttam először a régi trilógia részeit. Nagyon tetszettek az űrhajók és az a világ amit ábrázolt. Pár évvel később megnéztem az előzmény trilógiát, valamint a Klónok háborúja animációs sorozat részeit, amelyekben a klónok ábrázolása tetszett leginkább, ezért ezt az idősíkot mondanám a kedvencemnek.

212th Shadow trooper 212th trooper

Miért éppen LEGO? 🙂 Mikor kezdtél el Star Warsos LEGO-kkal foglalkozni?

A LEGO-t egész kicsi korom óta nagyon szeretem, mindig ezt kértem ajándékba. Összeraktam a tervrajz szerint mindent, aztán szétszedtem és valami mást csináltam belőle. Miután láttam a Star Wars filmeket, már LEGO-ból is ezek a készletek érdekeltek. Az első Star Wars szettemet születésnapomra kaptam, ez a motoros AT-AT volt amit nagyon-nagy élményt jelentett összerakni és nagy öröm volt amikor lépegetett a szobámban.

327th Star Corps trooper 501st Airborne trooper

Honnan jött az ötlet az egyedi figurákat készíts?

Az egyik Klónok háborúja epizódban nagyon megtetszett Bly parancsnok páncélzata. Ezt a figurát egyáltalán nem lehetett kapni LEGO-ból, sem külön, sem pedig készletben. Gondoltam megcsinálom én magamnak. Vettem festékeket és egy meglévő klón figurámat átfestettem. Mivel ez elég jól sikerült így kedvet kaptam hozzá, hogy többféle klón figurát is elkészítsek. Ma már nem csak Star Wars-szal kapcsolatos figurákat készítek, hanem kedvenc videojátékaim főszereplőiről, filmbeli szereplőkről és különböző katonai egységekről mintázott figurákat is.

AT-RT driver Boba Fett

Meséld el kérlek, hogy készül el egy figura?

Amikor már eldöntöttem, hogy milyen figurát készítek, bezárkózom a szobámba, bekapcsolom a zenét, és végig gondolom, hogy milyen alapanyagokra és eszközökre lesz szükségem. Az elmúlt évek során több szerszámot is beszereztem már, amikkel dolgozhatok. Van minisatum, nagyítós lámpám, egy multifunkciós szerszámom vágáshoz, csiszoláshoz, polírozáshoz, makett festékeim, modellező anyagaim. A figurák alapanyagát, mint például bőrszínű fejek, fegyverek, klón alap sisakok külföldről szoktam megrendelni. Ha már minden rendelkezésre áll, akkor egy interneten keresett kép alapján elkezdem festeni a figura különböző részeit. Amíg ezek száradnak, elkészítem az egyéb kiegészítőket. Például Cody parancsnok antennáját tűzőgép kapocsból csináltam és pillanatragasztóval ragasztottam oda a sisakjához. Egy nap száradás után összerakom az elkészült figurát.

Captain Rex Commander Appo Commander Bacara

Vállalsz figurakészítést megrendelésre is?

Igen, volt már, hogy megkerestek és kérték, hogy készítsek egy-egy figurát. Ha van időm rá akkor szívesen vállalok megrendelésre is, annyit azonban el kell mondanom, hogy ezek a figurák inkább dísznek a polcra valók, nem pedig mindennapos játékra. Mivel kézzel festettek és különböző, esetleg törékeny kiegészítők vannak rájuk ragasztva, ezért sérülékenyebbek is.

Commander Bly Commander Cody

Milyen közelebbi és távlati céljaid vannak a figurákkal kapcsolatosan?

Nagyobb céljaim nincsenek, addig csinálom, amíg örömet okoz. Remek időtöltés és hobbi ez számomra, de nem tagadom, hogy örülök neki amikor a különböző közösségi oldalakra feltett képekre visszajelzéseket kapok illetve, hogy sok embernek tetszik amit csinálok.

Commander Deviss Commander Thire Commander Wolffe

Ha jól tudom, nem rég elkezdtél figura fotózással is foglalkozni. Mondanál erről is pár szót?

Úgy gondoltam, hogy megmutatnám az elkészített figuráimat hasonló érdeklődési körű embereknek. Ehhez fényképeket készítettem a figurákról. Nem egyszerűen csak lefotózni akartam a figuráimat, hanem a hozzájuk illő környezetbe helyezni őket. Különböző háttereket és helyszíneket készítettem az adott figurákhoz, amelyeket eleinte a telefonommal fényképeztem és az így készült fotókat tettem fel közösségi oldalakra. Bár nagyon sok elismerést kaptam, ezt a minőséget nem éreztem megfelelőnek és szerettem volna egy profi fényképezőgépet, amivel minőségibb képeket készíthetek. Ezt azóta meg is kaptam, de a használatát még tanulom.

Delta squad Galactic marine Han Solo

Van olyan elérhetőséged, amin elérhetnek az esetleges érdeklődők is?

Eddig úgy történtek a megkeresések, hogy a feltett képekre kommentben reagáltak, ezután privátban írtak nekem. Természetesen van e-mail címem is, amit igény esetén szívesen megadok.

Imperial Shock trooper Obi-Wan KenobiMit üzensz azoknak, akik esetleg maguk is egyedi LEGO figurák készítésén gondolkoznak?

Azt üzenném, hogy ez egy olyan hobby, ami sok türelmet igényel. Aki szívesen bíbelődik apróságokkal, az bátran vágjon bele. Semmi különleges felszerelésre nincs szükség hozzá, ha az alap figura már megvan. Sok, a háztartásban fellelhető dolgot fel lehet használni, eszközként és alapanyagként is.

Old Republic Havoc trooper Sandtrooper Shock trooper

Csoportkép 1 Csoportkép 2

14572865_639486786226546_3000311361726562580_nAz ifjú mester és büszkeségei

Ezek után nem is tudunk mondani mást, mint előre és az Erő legyen Veled Bence, hogy megörvendeztess minket még jó pár ilyen gyönyörű alkotással.

Az SWmini legyen Veletek!

2 HOZZÁSZÓLÁS