„Azt szeretném ha tényleg ütne a film. Legyen vicces, de kövesse az eredeti Csillagok Háborúja filmek és Az Ébredő Erő nyomvonalát.”- nyilatkozta Rian Johnson, az eddig címnélküli Star Wars Episode VIII rendzője egy, a USA Todaynek adott interjúban.

rianjohnson

Elmondása szerint a nyolcadik rész egyik fő csapásiránya a Rey-Finn-Poe trió; az eddig még eléggé ködös háttértörténetüknek, a szereplők személyiségének és motivációik bemutatásának szentelve a vásznon töltött időt.

„Szerettem volna többet megtudni a karakterekről és ez nem feltétlenül csak az előtörténetükre igaz. Vajon mi az a probléma, amivel a legnehezebben tudnak megbirkózni? Mi van akkor, ha szembe is kerülnek ezzel az akadállyal és hogyan tudják kezelni ezt a helyzetet?”

A veterán Mark Hamill által játszott ikonikus karakterről, Luke Skywalkerről is szó esett az interjú során. Johnson elmondása szerint tisztában van vele, mennyire a közönség kedvence még mindig a már idősödő Jedi mester és úgy érzi „sikerült egy őszinte és valóságos megközelítést összehozni Luke-al kapcsolatban, amit a szimpla moziba tévedő filmnéző közönség és a rajongók is érdekesnek találnak majd.”

ab1781908924f5d36a985c7ed89c40f0

Ráadásul Rey és Luke között erős kötelék jön létre a film során. A fiatal főhősnőt utoljára az Ahch-To bolygón láthattuk, amint épp megtalálja Skywalker mestert. „Egyikük sem tudja pontosan, hogy mi fog következni és mindkettejük fejében ezernyi gondolat kavarog a jövőt illetően”. Johnson azt is elhintette, hogy láthatjuk Rey „felnőtté válását is”.

„Legjobban talán ahhoz hasonlítható amin mindannyian keresztül mentünk az évek során, életünk új szakaszának a hajnalán” – tette hozzá a rendező.

Ahogy az előző filmekben, úgy a 8. részben is nagy szerepet fog kapni a család motívuma. Legfőképpen Reyre igaz ez, akinek felmenőit még nem ismerjük, de ahogy Johnson fogalmazott: „ez nagyon fontos része lesz a karakter további történetének.”

Az új Star Wars készítésében résztvevőkre hatványozattan igaz, hogy gyermekkorukban rajongásig szívták magukba a Star Wars univerzumában játszódó eposzi történeteket. Ez alól Rian Johnson sem volt kivétel.

„Mivel kisfiúként nagyon közel állt hozzám a történet, így a lehetőség, hogy én is hozzátehettem a magam részét a folytatáshoz, nagyon sokat jelentett. Így a kreatív munka szinte gyerekjáték volt már.”

A Star Wars Episode VIII 2017. december 15.-én fog debütálni.

Nagyon messze van még sajnos. Addig is az SWmini legyen veletek! 🙂

(forrás: variety.com)