SAMSUNG CSC

Becsapódtak a Budapesti légkörbe a Star Wars: Armada újabb hullámai, így a leglelkesebb Admirálisok összegyűltek a Cantinában, hogy teszteljék az új fegyvereket. Abszolút újoncokon át a potenciális Ligagyőztesig(?) minden szféra képviseltette magát az eseményen. Tudnunk kellett, hogy az új vasak mit jelentenek majd a galaktikus erőegyensúly szempontjából, mivel az utolsó Wave befagyasztotta a frontokat, azaz a hajók jó részét. Ackbar vonatok gyakorlatilag elsöpörtek mindent, Birodalom oldalán 3 ISD tudta csak felvenni velük a versenyt, a többi hajó – beleértve az összes vadászt – mehetett a polcra. Ideje volt frissíteni.

Konstantine, a Császár

Csapjunk is a flották közepébe! Itt az Interdictor a Birodalom legfejlettebb, csillogó-villogó-kattogó játékszere, amivel egy új admirális is érkezik Konstantine személyében. A kolléga az ellenfél hajóinak sebességét képes befolyásolni permanensen +/- irányba is! Na most ez egy teljesen új elem a játékban. Eddig a fegyvereinkkel és az ütközésekkel tudtunk befolyásolni az ellenfél flottáját, de most kapott a Birodalom egy eszközt, hogy kontrollálja az asztalt. Megállíthatjuk az Ackbar expresszt, vagy lefuttathatunk egy ellenséges hajót a pályáról ha túl közel merészkedik a hajóinkhoz. Ez így a kártyákon jól hangzik, de vajon működik harci körülmények közt is? Igen! Nagyon is!

Tesztek során egy Interdictorral kiegészülve teljesen lebénították a Lázadók flottáját. Kettes sebességű hajók konkrétan megálltak, a hármasoknak pedig  maxra kellett kapcsolniuk, hogy egyáltalán egyet picit tudjanak vánszorogni, de ekkor az álnok Konstatnine „elengedte” őket és kirepültek a harci zónából. Win!

SAMSUNG CSC

Képzeljük el, hogy egy Vitory az mc80-as mögé manőverez, mert az nem tud mozogni. Egy ilyen lassú dög? Ugye, hogy mennyire valószínűtlen volt eddig? Na most pont ez történt a tesztnapon.

A fent említett képességen túl Márton és Filcsik új felhasználási formát találtak ki hozzá, egyik fejlesztéssel a tereptárgyakat tudjuk áthúzogatni, ami mondjuk egy Contested Outpustnál, ahol egy bázist kell tartani, elég vicces ha magad elé húzod az amúgy középen lebegő elfoglalandó bázist. Ugye, ugye!:)

Van lehetőségünk közel harc esetén 4 támadókockát is újradobatni a közeli hajókon, ami új dimenziókat nyit meg a közelharcos csatahajók előtt. Sok közepes vagy nagy hajó kell az új admirálishoz, így kontroll buildet kombinálva a védekezővel a Victoryk is újra játékba kerülnek, mert így már nem tűnik annyira feleslegesnek akár 3 darab is belőlük egy Interdictorral megtámogatva!

Ezt a kiegészítőt is nagyon eltalálták az FFG mérnökei, le a rohamosztagos sisakkal előttük.

Madine, a fürge

SAMSUNG CSC

Lázadó oldal nagy hajója a Liberty is hoz magával egy admirálist, Madine-t. Elméletileg a flottánk mozgékonyságát növeli meg drasztikusan. Vagy az én játékstílusomhoz nem illik, vagy nem igazán hatékony (legalábbis Ackbarhoz képest), mert nem jelent akkora előnyt a jobb fordulékonyság mivel vagy parancs vagy token kell hozzá. Még tesztelni kell, de nálam a futottak még kategória, egyáltalán nem érződött a harctéren a jelenléte. Talán sok kis hajóval, de arra ott Mon Mothma… passz.

A Libertyvel más a helyzet. Elméletileg az új Admirális kell hozzá, hogy rendesen tudjunk manőverezni annyira béna kacsa szegény, de Nagy talpa miatt régen rossz ha valaki mellénk kerül, még az új fiúval is két kör mire újra ráfordulunk (jó esetben).  Szerencsére első tűzíves így nincs más feladat, hogy magunk előtt tartsuk az áldozatot.

Szóval kaptunk egy brutális front tűzívet, amit egy 9 pontos fejlesztéssel pont egy szintre tudjuk hozni az ISD-vel. Szokatlan egy lázadó hajótól, így az agyonjátszott Ackbar buildbe se illik. Az igazi fényét a következő hullámban a másik első tűzíves hajóval fogja elérni, egyenlőre nincs nagyon mivel összerakni (Nebulon-B-t inkább hagyjuk…). Nem rossz hajó, nekem tetszik, de Ackbar buildnek nem ellenfele, így csodálkoznék ha versenyen látnám…hacsak nincs belőle 3 darab!:)

Flottilák

Őszinte leszek, nem nagyon teszteltük őket. Azaz tanulójátékban igen, de igazi harci körülmények közt nem. Nem tűnnek gamechangernek de várnék a végső ítélettel a versenyig, vagy még tovább. Tesztelni kell na.

SAMSUNG CSC

Verdict

Nagyon kellett már a frissítés a játékra. Ahogy fent is említettem, a ISD/MC80 Akcbar vonal rossz irányba vitte a játékot kiciánozva mindent maguk körül, úgy a mostani hullám megtörni látszik a hegemóniát. Az Interdictor instant buy a Geekhubon, de egy magára valamire adó játékos az Libertyt is kipróbálja. A flottilákat pedig teszteljétek! 😉

Ja és nem mondtam? A hónapban akciós a cucc a GeekHubon!!!!

Jó vásárlást és játékot!

 

 

 

 

 

1 hozzászólás