A Star Wars III. Sithek bosszúja filmben Anakin Skywalker jobb szeme felett egy sebhely látható, amit a II. filmben nem láttunk. A III. filmben nem kaptunk semmilyen magyarázatot arra, hogy hogyan történt mindez, szóval hogy szerezte?

Padme-noticing-scar-on-face-of-Anakin

 

duel4a

A válasz a Star Wars: Republic képregény 71. (Dreadnaughts of Rendili Part 3) számában található. Ebben a képregényben Anakin Skywalker és Asajj Ventress fénykardpárbajt vívnak egymással Coruscant alsóbb szintjein. A harc közben Ventressnek lehetősége nyílna rá, hogy végezzen Anakinnal, ám ő ehelyett úgy dönt, hogy inkább megmutatja precizitását, és nagyságát a Jedi lovagnak. Egy elegáns mozdulattal hárítja a feléje irányuló támadást, és egy szaltó következtében fénykardjával Anakin felé csap, megbélyegezve őt örökre egy heggel.

 

Anakin_maimed

 

 

Dühében Anakint elragadják az indulatok – mint ekkora már oly sokszor -, és sorozatos elsöprő erejű csapásokat zúdít Ventressre, akinek védelmét íElectriccablesgy túlterheli. A renegát jedit így végül átlendíti azon az épület sarkán amelyen éppen küzdenek, de ahelyett, hogy hagyná leesni, elektromos kábeleket teker köré az Erő segítségével. Ahogy a kábelek érintkeztek Ventress-szel azonnal sokkolni kezdte őt. Anakin nem hagyta, hogy Ventress lezuhanjon, helyette a kábelek között tartotta, és kínozni kezdte, bosszútól fűtve. Miután elégtételt vett elengedte Ventresst, aki lezuhant az alattuk elterülő szakadékba.

Azonban a sötét Jedi túlélte a zuhanást, akárcsak az első találkozásukkor, a Yavin 4 templom tetején. Nem sokkal később tűnik fel ismét a Christopsis bolygón, ahol újra összemérték erejüket Anakinnal.

Az SWMini, és az Erő legyen veletek! 🙂

Forrás: