knyito

Kenny Baker, aki a Star Wars világában R2-D2-ként vált ismerté, 83 éves korában  elhunyt.

Nemcsak az eredeti trilógiában lehelt életet a kis robotba, de 1999 és 2005 közt az előzménytrilógiában is ő mozgatta R2-D2-t. Mindezek mellett számos klasszikusban is szerepet vállalt, mint az Időbanditák vagy a Flash Gordon.

kennybakerUnokahúga így nyilatkozott a Guardiannek:
„Nem ért minket váratlanul a hír, ennek ellenére nagyon szomorú. Hosszú és teljes életet élt, sok vidámságot köszönhetünk neki. Nagyon jó dolog, hogy ennyire népszerű volt és büszkék vagyunk rá, hogy ennyit elért!

Amikor gyerek volt, nem voltunk biztosak benne, hogy egyáltalán megéli a pubertást. Abban az időben egy ilyen kis embernek nem volt igazán egyszerű élete, de ennek ellenére döbbenetes karriert futott be. Sajnos az utolsó pár évben nagyon beteg volt, így már számítottunk rá, hogy nemsokára elveszítjük őt. Az egyik unokaöccse, aki vigyázott rá, találta meg szombat reggel.”

„Komoly tüdőproblémai miatt gyakran tolószékbe kényszerült. A Star Wars premierre is meghívást kapott, de sajnos túl beteg volt a az utazáshoz. Szerencsére nemrég találkozott George Lucassal mikor a rendező Manchesterben járt.”

Mit mondhatnánk mást, mint legyen könnyű neki a föld!