nyito

Éppen hogy túlestünk a Darth Vader visszatérése utáni sokkon, özönlenek a Star Wars 8 dubrovniki forgatásáról a hírek, mikor majdnem lemaradtunk néhány fontos Rouge One morzsáról. Mondom: Majdnem!

Két új és két régi szereplőről szivárogtak ki infók. Írtam volna, hogy négy emberről, de az egyikük egy robot.

Én a robot

Ugye BB-8 milyen király lenne egy sötét háborús moziban!? Szerintem inkább nem. Szerencsére Gareth Edwards is egyetért velem és az Alan Tudyk által megformált karaktert kicsit másnak álmodta meg. Egy átprogramozott birodalmi harci robotról van szó, már amennyire le tudták lesni a makingStarWars kémjei. Az ötlet nem teljesen új a Star Wars világában. Ha valaki játszott Star Wars: Knights of the Old Republic játékkal, minden bizonnyal megismerkedett a hk-47 harci droiddal, aki az egyik legegyedibb karaktere volt a történetnek.  A pletykák szerint a formája az epizód IV. droidjaira hajaz, Iron Giant volt az apja és EV-9D9 az anyja az új bádogembernek (na ennek a családnak sem adnék sok támogatást).

Screen-Shot-2016-03-09-at-1.36.09-AM EV9D9-ROTJ

A kémek szerint valahogy így néz ki ez csodálatosan attraktív szerelemgyermek:

Rogue-One-Droid-A Rogue-One-Droid-J

Egy Jedi visszatér?

suspicion 1Azaz egy „vallási fanatikus” akit Emeson Nwolie alakít majd. Na most ha jól figyeltünk a klasszikus sorozatban pont így nevezte Tarkin a jedi rendet, egy letűnő vallásnak, amelynek utolsó képviselője Lord Vader. Hogy még szebb legyen a pletyka, van rá némi esély, hogy gyermekkorunk (anti)példaképe, az előbb említett Darth Vader, agresszív véleménycserébe keveredjen a bukott jedivel. Valljuk be Star Wars fénykardpárbaj nélkül, olyan mint a celeb smink nélkül, nehezen felismerhető.

 

A keménygyerekek

Tarkin-3@2x_16f7b5dbTudtátok, hogy Tarkin nem hordott csizmát a forgatásokon, mert nagyon nyomta a nem is olyan apró lábát? Na most ilyen probléma nem lesz (sajnos), mivel Peter Crushing csak digitálisan tér vissza. Az általa formált Tarkin karaktere nagyban hozzájárul a Csillagok Háborúja sikeréhez. Szerethetőnek nem mondanám, de abszolút hiteles katonai géniuszként próbálta nehezíteni a lázadók sorsát (az alderaniaknak kicsit „jobban”, mint a többieknek). A Halálcsillag „apja” nélkül szintén elég hiányos lenne a film, személy szerint nagyon örülnék, ha nem is főszereplőként, de legalább néhány villanásra megjelenne a Rouge One-ban.

Ha már sztárok: Boba Fett. Star Wars LEGO konferencián Slave One kockaképe villant fel a Rouge One neve mellett. Reméljük, hogy nem csak a névhasonlóság miatt vicceskedtek a dán cég média szakemberei, hanem tényleg van valami köze a követező mozihoz a badass fejvadásznak.

A történet szerint itt még nem a sarlacc gyomrában csücsül, hanem vígan vadássza a galaxis salakját némi zsebpénzért. Miért ne ugrana be? Tegyük össze a legókockáink, hogy Tényleg visszatérjen! (kérem, kérem, kérem!)

lego-star-wars-rogue-one-boba-fett

Bár korábban Gareth Edwards a Rogue One-t komoly háborús moziként aposztrofálta, de gondoljunk bele egy grandiózus adok-kapokba; néhány kőkemény veteránból, egy harci robotból és egy elfelejtett jediből álló csapat, valamint Vader, Tarkin és Boba Fett között. Ugye, hogy mennyire nem hangzik rosszul?

De messze van még a December 16….addig is, hogy kibírjuk az swmini legyen velünk!:)

(forrás: epicstream, Den of Geek,makingStarWars)

Comments are closed.