Ahogy egyre közeledik a mindenki által várt Rogue One premier (december 16.-a) úgy, szállingóznak a hírek a messzi-messzi galaxis háza tájáról. A nagy nap előtt érdemes lesz oda figyelni még egy dátumra, ez pedig nem más, mint a Force Friday, ami szeptember 30.-án esedékes. Ezen a napon mutatják be hivatalosan a nagy játékgyártó cégek az R1 franchise-ba tartozó termékvonalat, ahogy azt tették anno a The Force Awakens esetében is. Természetesen a figuragyűjtő bothan ügynökök nem alszanak, így folyamatosan kapunk újabbnál-újabb híreket, lopva készített képeket stb. Nem is olyan rég bemutatásra került a Hasbro Black Series sorozatának keretein belül megjelenő 6 inches (15 centiméteres) Jyn Erso figura, ami nagyon várja már, hogy bekerüljön a gyűjtőközösség tagjainak vitrinjeibe.

289F0BB350569047F50B161DE38FCACB

Csütörtökön pedig újabb gyöngyszemekről került elő egy-egy kép.. A két filmbéli jármű pedig nem más, mint a Lázadás U-szárnyúja és a Birodalom egy újabb TIE variánsa, a TIE Striker.

Star Wars Rogue One Hasbro Rebel U-Wing Fighter

Star Wars Rogue One Hasbro Tie Striker

Ahogy azt a képeken is látható mindkét járműhöz egy-egy pilótát is csomagolnak, az U-szárnyúba Cassian Andor századost ültethetjük, míg a Striker pilótaülésbe egy standard TIE pilóta (ugyan mi más is lenne 🙂 ) fog kerülni.

E sorok írója is érzi a zavart az Erőben, ahogy figurarajongótársak millió hördülnek fel egyszerre – „Ez már megint NERF-es, megint egy gyerekjátékkal szúrják ki a szemünk”. Nos Nektek is jó hírem van. Az idlehands blog információja szerint a szivacsrudak (a NERF lövedékek) kilövésére alkalmas alkatrészeket ugyanis le lehet majd szedni az űrhajókról. A Hasbro állítólag ezzel akarja elejét venni a folyamatos viccelődésnek, amit szerencsétlen újonnan kiadott Millenium Falcon és az ő „Hot-dog vetője” produkált az internetes fórumokon. Így már nem is olyan rossz a helyzet, igaz-e?

Sőt… Több, mint egy hónap van hátra a hivatalos megjelenésükig, de már felkerült a youtubera az új 6 inches Black Series figurák bemutatója, mindez a chefatron nevű youtuber jóvoltából. Érdemes lesz beszerezni őket is – lassan a Köztársaság teljes hadiköltségvetése nem lesz elég az összes új figura megvásárlásához. 😀

Imperial Death Trooper

Cassian Andor százados – Eadu változat

Jyn Erso – Jedha változat

K-2SO

Már csak 42 nap és Force Friday! Addig is az swmini legyen veletek!

(forrás: idlehands)