hansolo

Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy éven belül három Star Wars film forgatásáról fogunk beszélni, de mégis eljött ez a nap. Volt már Zsivány újraforgatás, egy kis Star Wars 8 és most Han Solo film. Valljuk be, igazán szép időket élünk!

Egy jól értesült norvég sajtótermék, az  Aftenposten úgy tudja, hogy egy meg nem nevezett Star Wars mozi forgatócsoportja kinézte magának az egyik természeti szépségüket.

De mit is tudunk pontosan:

PreikestolenA hírek szerint rögtön négy helyszínt jelöltek a térképükön a filmesek, név szerint Trolltunga, Folgefonna és Lofoten közelében, valamint a rogalandi Pulpit Rock adná a festői hátteret a film zárójelenetéhez. Mivel ez egy hatalmas szikla, vagy romantikus vagy brutális zárásra számíthatunk (vagy is-is:))

Amúgy a Star Wars világának nem ismeretlen Norvégia. A Hardangerjøkulen gleccseren forgatták 1979-ben A Birodalom visszavág hothi jeleneteit, ahol az agresszív felforgató Lázadás illegális bázisát kilakoltatja a törvényes hatalom, miután agresszíven léptek fel a szomszédos békés Wampa családdal szemben.

Hardangerjøkulen

Majd látjuk! 🙂

De addig is: az SWmini legyen Veletek!