Habár kicsiny hazánkban a szerencsések már holnap elfoglalhatják a moziszékeket, hogy újra részesei lehessenek a Star Wars csodájának a Zsivány Egyes vetítésén, a srácok az Entertainment Weeklynél még így az utolsó pillanatban is tudnak meglepetéseket okozni a hardcore fanoknak.

Kaptunk ugyanis egy kis összeállítást a filmben szereplő újabb idegen lényekről és jelen sorok írója konkrétan kontrollálhatatlan fangörcsök között vergődött a cikk írása alatt.

Lássuk hát…

Itt van mindjárt az első új barátunk Weeteef Cyubee. Weeteef a Klón Háborúk veteránjának, Saw Gerrera lázadó csoportjának a tagja. Életrekeltője pedig nem más, mint a Star Wars filmek veteránja Warwick Davis, aki az A Jedi visszatérben Wicket ewokot személyesítette meg.

warwick

EWnocaption

 

Moroffot már egy ideje ismerjük ugyan, de nem szabad megfeledkeznünk róla sem. A wampa-szerű szőrös óriásról kiderült, hogy a maszk amit visel lényegében egy hang átalakító, ami segít neki áthidalni a nyelvi akadályokat a Lázadás többi tagjával.

"ROGUE ONE"CREATURES© 2016 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.

Majd itt van egy újabb droid, aki szinte garantáltan belopja magát a droid-fanatikus figuragyűjtők szívébe. A Farm Droid néven futó srác kicsit hasonlít a Baljós árnyakban megismert szerviz droidokra és állítólag fontos szerepe lesz a történetben.

Rogue One A Star Wars Story A Farmer Droid

Jöjjön újabb két különös figura. Egyikük Beezer Fortuna, aki kinézetében és családnév ügyileg is eléggé hasonlít a rossz életű hutt, Jabba kedvenc udvarmesterére, Bib Fortunára. Csak nem egy elveszett testvér?????

"ROGUE ONE"CREATURES© 2016 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.

A másik pedig a Birodalom foglya, Oolin Musters. Róla egyenlőre a nevén kívül nem derült ki semmilyen új infó.

Rogue One A Star Wars Story Oolin creature

Az Edrio Two Tubes nevű figurával (bal oldalt) már korábban is találkozhattunk, de itt van cimborája (az Entertaiment szerint „fészektársa”) Benthic (jobb oldalt) is, aki ugyancsak az öreg Gerrera lázadói közé tartozik. Érdekes kompániát szedett össze az öreg, nem? 🙂

edrio_benthic

És végezetül jöjjön Raddus admirális, akit a nagyszerű Stephen Stanton szólaltat meg. Stantont olyan karakterek hangjaként ismerhetjük, mint a Klónok Háborúja és a Lázadók sorozatokban feltűnt fiatal Wilhuff Tarkin, Mas Amedda és Meebur Gascon tábornok. Raddus egyébként a Mon Calamari faj tagja, akárcsak a mindenki által kedvelt Ackbar admirális és személyiségét (állítólag) nagyban inspirálta a néhai Winston Churchill brit miniszterelnök.

stephrad

ROGUE ONEstar warsAdmiral Raddus

Egy biztos, a Star Wars alkotói mindig is jeleskedtek fura figurák kitalálásában.

Az swmini legyen Veletek 🙂

(forrás: Star Wars Underworld)