opem

Megroppantak az ujjai, olyan erővel szorított rá a markolatra. Elrabolták! Csak egy pillanatra vesztette szem elől a hercegnőt és…  Nem tudhatta, hogy a Birodalom megsejti a támaszpontjuk helyzetét, arra pedig a rémálmaiban sem gondolt, hogy maga Vader vezeti a támadást. A sith nagyúr! Nem tehet mást, mint megküzd velük. Ez a jedik útja.

A sithek a gyáva győzelmüket ünnepelték. Hallotta a birodalmi bázisról kiszűrődő féktelen mulatozás hangjait.  Az egész környéket megfertőzte a sötét örömük bűze. A zajt csak a távolban elhúzó TIE vadászok a környéket uraló pályaudvarról visszaverődő hangja törte meg.

Nem számítanak rá. Talán van esélye. Talán.

De ahogy pár órával korábban, most sem volt szerencséje. A bázis előtt összeverődött csoportosulásból bizonytalanul kivált egy magas éjsötét árny. A mozgásán már látszott az utolsó órák mulatozásának nyoma. Tapintható volt a belőle áradó düh és gyűlölet.

Mozgása hirtelen felgyorsult. Üvöltött. Mögötte szétterülő fekete köpenyének árnyaiba vörösen izzó fény keveredett, a sithek haragjának megtestesült fegyvere.

A jedi is aktiválta a fénykardját.

Legyen hát!

Valahogy így zajlott a Star Wars Night zárójelenete a BarCraft 2 előtt, mikor Csanádi Z. alias Solidsnake elindult, hogy beteljesítse sorsát és megmentse Leia hercegnőt akit korábban galádul elrabolt Lord Vader és kísérete a Barcraft 1-ből. Meg is ragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem a Cosfighters, a Csillagok Háborúja Jelmezes Klub és az összes jelmezben megjelent jedinek, sithnek, fejvadásznak, twi’leknek, rohamosztagosnak, hercegnőnek és mindenkinek akit kihagytam, hogy fantasztikus jelenlétükkel hihetetlen magasságokba emelték a rendezvény fényét, ami az egész körúton jól látszódott! Külön köszönet Fábián Péternek és Csanádi Zolinak a beleadott rengeteg munkáért!

IMG_5252

Hogy mi történt Leia-val és a bátor jedivel? Hamarosan kiderül!:)

Star Wars Night?

Bár kétlem, hogy van olyan olvasónk aki ne hallott volna az eseményről, a biztonság és a birodalmi törvények kedvéért röviden összefoglalom miről is szólt ez a nagyszerű este. Történelmi és egyéb okokból úgy alakult, hogy május 4-én az Erő átjárja a Föld bolygót és világszerte a Star Wars világát éltetik. Budapesten sem történt ez másképpen, az swmini, a BarCraft és a GameStar jóvoltávól a sötét Erő híveit a BarCraft 2, míg a világosság híveit a BarCraft 1 vonzotta magához ezen a szent estén, hogy számtalan programmal szórakoztassák a rajongókat.

5Háború az asztalon

Bár a türelmetlenebb jedik és sithek már a kezdés előtt birtokba vették a helyszíneket, az igazi programok csak 17:00-kor kezdődtek. Az swmini is a legharcedzettebb veteránjait küldte a helyszínekre, kiegészülve X-Wing, Armada, Imperial Assault és Star Wars LCG játékosainak krémjével. Mind a négy előbb említett játéktéren megkezdődött a fény és a sötétség küzdelme, ami egészen zárásig (sőt volt ahol utána is) folytatódott. Nagyon sokan kíváncsiak voltatok a kedvenc játékainkra, igazán kellemes látvány volt ahogy a különböző generációk egymás után tették magukat próbára a Csillagrombolók és az X-szárnyúak pilótafülkéjében. Bízom benne, hogy sokan kedvet kaptatok ehhez a szórakozási formához és viszont látunk titeket a jövő heti X-Wing gyakorlónapon!

IMG_5189

Fontos emberek a vitrinben

Nem mondanám unalmasnak a helyszínek dekorációját, de mégis csak azután éreztem magam igazán otthon, mikor Luke, Han és a kevésbé ismert, de fontos karakterek apró másai birtokba vették a vitrineket. A két gyűjtő kolléga Molnár úr vezetésével igazán kitett magáért, a filmek különböző jelenetei éledtek újra a az üvegablakok mögött.  Szegény figurák biztosan megvakultak, olyan sokszor láttam villanni a fényeket a kamerák tetején.

13124495_925756447544467_6361099559047361033_n

IMG_5974A jelmezesek mellett két életnagyságú robot is tiszteletét tette a bulin. Működő, Jakobszen Gyula által megmunkált R2-D2 szórakoztatta a közönséget, miközben C-3PO segítette a GeekHub csapatának a munkáját a nagyon cool (és geek:), aznap nyíló boltjukban. Ezúton is köszönjük nekik a felajánlott nyereményeket, úgy érzem még hallani fogunk felőlük!:)

A kérdések, 3D jedik és koktélok órája

Egy valamit magára adó rendezvényhez kvíz dukál. Itt sem volt másképpen, a GameStar és a Cosfighters kitett magáért. Szó szerint megizzasztották a közönséget, de cserébe repkedtek a Loxton, GigaByte és Geekhub által felajánlott nyeremények, remélem senki sem csalódott!:)

4

Ha már a melegnél tartunk: Itt még van tér a fejlődésre. Bizony az ingerküszöbömet és a hőmérőt átütötte a forróság, szerencsére jó hideg speciális koktélokkal lehetett oldani a helyzetet. Jó sok Star Wars koktél fogyott!:)  A belső informátorunk szerint a légkondi már úton van, csak először bothanokat sikerült érte küldeni az Alderaanra…

9

Digitális Erőből sem volt hiány. Oculust Rift (gyorsan lezuhantam, szerencsére kicsit jobban vezetek autót, mint X-winget:)), Battlefront és Jedi Academy! Az utóbbiból nagyon komoly kis bajnokság kerekedett, a győztes fénykardhős egy megaturbó alaplappal távozhatott a GigaByte jóvoltából. Már csak gépet kell építeni rá.:)

Az Erő útja

Nekem a tömeg még pont az ideális szinten belül maradt. Sokan voltunk, de nem nyomasztóan. Ki lehetett menni a szabadba beszélgetni, fényképezkedeni és a különböző programok jól elosztották a látogatókat. A legvagányabb Erőérzékeny vendégek nekiveselkedtek az Erő útjának, ami nem volt kis feladat. Végig kellett járni a két helyszínt és nagy kihívást jelentő feladatokat megoldani, mint fotókat készíteni a menő jelmezes kollégákkal, kicsit koktélozni vagy kipróbálni a cool asztali játékainkat.

IMG_5484

7

Kicsit lassan indult be a padawan-program. Az első jelöltek hét után érkeztek ide, leszámítva azt a srácot aki már a kiírás elolvasása után úgy érezte, hogy készen áll a mester kategóriára.  De nem.

Záráskor már meg sem tudtuk számolni hány sithet és jedit avattunk az este. Mindenki megérdemelte! Megküzdöttetek érte! Remélem a következő rendezvényünkön találkozunk a büszke Star Wars Night karszalag tulajdonosokkal!

Mi történt Leia-val?

Kicsit elkanyarodtunk a legfontosabb témától: Mi történt Leia-val?

1

Valahogy úgy alakult, hogy kiszivárgott a lázadók bázisának helyzete. Nehéz megmondani, hogy történhetett. Talán az a bothan szólta el magát aki a légkondiért ment… Vader nagyúr természetesen azonnal intézkedett! Összekapta a „Sötét” bagázst, hogy végérvényesen megoldja a „Válassz oldalt” dilemmáját és egybenyissa a két BarCraftot a sithek számára.

8

A csapatot úgy tűnt semmi nem állítja meg… csak a piros lámpa.:) Ilyenkor nagyon durva a pesti forgalom, még 4-5 sithnek is, igazán érthető ha nem kockáztatnak. Végül Lord Vader személyes hajójával, a 4-6-os Devastator villamossal folytatták útjukat a helyszínre! Okoztunk pár vidám percet az utazóközönségnek a nem mindennapi vendégekkel, pedig szerintem logkus, hogy a rohamosztagosoknak is el kell jutni valahogy munkába!

13179418_925809297539182_8571997980067089560_n

A BarCraft 1 nem volt felkészülve a támadásra, jedi barátaink „véletlenül” máshol tartózkodtak, így a kis hercegnő a gonosz sithek fogságába került. Sőt a sötét erő nagyura egyenesen odáig merészkedett, hogy beállt a pultba!

Valahogy így történt A mese.

3

Természetesen a jedik nem hagyták annyiban, de ez már egy másik történet.

Remélem Ti is annyira jól éreztétek magatok mint én. Nagyon szuper estét kerekítettünk közösen, aminek biztosan lesz folytatása! Számomra a legemlékezetesebb pillanatot egy villamoson utazó kisfiú okozta mikor meglátta a különleges vendégeket és fülég érő szájjal odasúgta az apukájának: „Apa, Tényleg léteznek!”

end

Az Erő és az swmini legyen Velünk a következő Star Wars Nightig!

IMG_5946

Fotókért köszönet Zelenyánszki Tamásnak és Simonsbigpicture-nek!

22 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.