Pár hónappal ezelőtt bukkantunk rá Matthew Callahan amerikai tengerészgyalogos fantasztikusan megkomponált fotóira. Szerkesztőségünk egyik alapelve, hogy nem szeretjük felhasználni kérdés nélkül senkinek a munkáját. Felvettük tehát a kapcsolatot Matt-el, aki nagyon készségesen állt hozzánk és volt olyan jófej, hogy engedélyt adott a fotói bemutatására az swmini-nek. Az őrmester egyébként a Sideshow Collectibles 30 centis figuráit használja fotóinak elkészítéséhez. A speciális effektek sem utólag kerülnek a képekre, hanem valóban megalkotják őket segítőivel. Matthew képeinek értékét a készítő által melléjük írt rövid, de annál ütősebb történetek teszik igazán művészivé. Mivel a fotós maga is tengerészgyalogosként szolgált és részt vett jópár éles bevetésben is, így pontosan tudja mi játszódhat le egy katona fejében ha elszabadul a pokol.

https://www.instagram.com/p/BIxVVk1DRW5/

Klón gyalogosok éppen egy súlyos sebesültet visznek az evakuálási pontra egy ismeretlen bevetés során. A katonáknak alacsony magasságokon is alkalmazható köztársasági szállító/támadó hajók (LAAT/i) biztosítottak légi támogatást, amíg a csapatok kivonására alkalmas járművek is megérkeztek az orbitális pályán várakozó köztársasági cirkálókból.

https://www.instagram.com/p/BEUHwt0ERnr/

Gyalogosok pihennek egy előretolt bázis lövedékekkel szabdalt védőfala mellet, miután visszaérkeztek a fárasztó 8 órás járőrözésből. Azt mondják a háborúban az alvás luxus, így a katonák bárhol-bármikor képesek rá.

https://www.instagram.com/p/BA_TqSjkRls/

Az idő nagy részében csak kimegyünk, körbejárjuk a területet, pénzt adunk a helyieknek az újjáépítéshez, majd visszajövünk. A szeparatisták tudják, hogy itt vagyunk, de nem tudjuk biztosan mikor merészkednek végre elő, hogy játszunk egy kicsit. Várunk rájuk.” – Wolffe parancsnok, a 104. köztársasági zászlóalj parancsnoka és a hírhedt Farkasfalka osztag vezetője.

https://www.instagram.com/p/_mNOSekRiF/

Mélységi felderítő és ejtőernyős klón katonák egy Mk 153-as típusú vállról indítható több funkciós rohamfegyverrel gyakorolnak egy összfegyvernemi gyakorlat során A fegyvert tankok és bunkerek semlegesítésére használják elsősorban. A különböző fegyvernemekhez tartozó speciálisan kiképzett katonák együtt vesznek részt a gyakorlaton, amelynek célja az éles bevetéseken történő fegyvernemek közötti együttműködés sikerének elősegítése.

https://www.instagram.com/p/_2ggDCERnn/

Mélységi felderítő kommandósok hegymászás közben. A hegy tetején egy megfigyelési és felderítési feladatokat végző megfigyelő pont kialakítása a cél, amely segítené a zászlóaljuk előretolt harcállásának munkáját.

https://www.instagram.com/p/-UK–OERp5/

Wolffe parancsnok egy sebesült katonát menekít ki a tűzvonalból egy szeparatista rajtaütés során.

https://www.instagram.com/p/-U_kw-ERuF/

Fedezékbe!” – a szeparatisták egyik mesterlövésze tűz alá vette Wolffe parancsnok pozícióját, miközben a parancsnok kinézett egy fal mögül, hogy felmérje a terepet.

https://www.instagram.com/p/-oaG4VERjK/

„Az embermagasságú fű” – Klón gyalogosok őrjáraton.

https://www.instagram.com/p/-ZL1xwERtF/

A W-század, 104. zászlóalj, 4. Gyalogos Hadosztály katonái őrjáratozás közben. Hívójelük „Farkasfalka”. Az őrjárat célja, hogy meghatározza a szeparatista erők elhelyezkedését a kiépített bázisuk körül.

https://www.instagram.com/p/-bZ99WERkC/

A fizikai kimerültség és lelki kétely egy megörökített pillanata, amely a klón katonákat kemény életének velejárója volt a folyamatosan ismétlődő harci bevetések között.

https://www.instagram.com/p/BA5EK_8kRnA/

Mi vagyunk a legjobbak legjobbjai. Ha a történet húzóssá válik, minket ébresztenek először.” – ismeretlen mélységi felderítő klón.

https://www.instagram.com/p/_mOsONkRlQ/

A földön nagyon rosszak voltak a látási viszonyok és egyszer csak egy kráterben találtam magam pár másik emberrel együtt. Hirtelen egy beépített késleltetővel felszerelt rakéta csapódott be előttem alig egy lábnyira. Lefagytam. Egy Farkas kirúgta alólam a lábam, majd rávetette magát a lövedékre, mielőtt az felrobbant. Megmentette az életem.

https://www.instagram.com/p/9Lq3USkRmm/

 

Belefáradtam a folyamatos harcba, de attól jobban félek, hogy mi fog történni ha vége a háborúnak.

A képek és a képaláírások fordítására a szerző Matthew Callahan adott engedélyt. A szerzői jogok kizárólag őt illetik.

(forrás: Galactic Warfighters – Matthew Callahan ©)

Comments are closed.