xwing11

Izzadt a tenyere a kesztyű alatt.

 A Birodalmi űrkomp az űrállomásról a romboló felé tartott ők pedig a nyomában. Az uralkodó hatalmas hibát követett el mikor közvetlen kíséret nélkül hagyta el a támaszpontot, Lázadó Szövetség vezetői pedig nem hagyhatták ki a kínálkozó alkalmat. Közelben tartózkodó négy vadászgépet rendelték azonnal a helyszínre, hogy megszabadítsák a galaxist az elnyomójától. Rengeteg bothan halt meg ezért az információért. Kezdők voltak és ezt pontosan tudta. Normál körülmények közt egy elit osztagot küldtek volna a küldetésre, de olyan hirtelen kapták az információt, hogy ha nem épp egy ugrásnyira gyakorlatoznak, akkor biztosan elszalasztják az esélyt. Hangos csipogás jelezte, jelzett a szenzor hogy valami gond van.

Társaságot kapnak. Izzadt a tenyere a kesztyű alatt.

Régen nem játszottam X-Winggel. Tudom erre nincs mentség, de saját védelmemben azét le kell írjam, hogy  én vagyok a Pókember és rengeteg a dolgom. Mindenesetre pont úgy alakult ezen a szép szerdai napon, hogy nem csak, hogy el tudtam látogatni az X-Wing eseményre, de a kedvenc hajóm érkezett meg közénk! TIE Defender! Kell ennél többet mondanom?

A veteránok és az újoncok aznap a Canitnában gyülekeztek. Azt hiszem nem kell sokat mondjak a klubról. Az egyik legrégebbi és leghangulatosabb helyszín Budapesten. Két szintjén megfér az Alien a Warhammerrel és – a nevéből is nyilvánvalóan – a Star Wars is. Profi asztalokon át a légkondiig minden adott, hogy egy forró nyári estén is hideg fejjel vethessük bele magunkat a csatákba.

xwing8

Kicsit késve érkeztem, Sebők Ricsi X-Wing szakértőnk már javában oktatott három fiatal testvért a repülés alapjaira. Nagyon helyes, nem lehet elég korán elkezdeni!

Vicces és fluffos listával igyekeztem újraéleszteni a Defendereimet, így három hajóval érkeztem.

Birodalmi űrkomppal, amit ugyan egy kutyaütő pilóta vezet, de maga a Császár koktélozik a hátsó szekcióban!

Két vadonatúj-ropogós TIE Defender az új fejlesztéssel és két álcázópajzzsal, hogy az uralkodó útja zavartalan lehessen.

xwing9

Mivel nincsenek felforgató Lázadóim, így ellenfélként kölcsönkaptunk két új keresztszárnyút és két B-winget célzószámítógépekkel és elég kezdő pilótákkal. Kemény az élet, ha ezt a zöldfülűek túlélik mehetnek a Rogue Squadronba.

Végül azonban játékmesterként maradtam csak az asztalnál, nem kisebb hírességeket felügyelve és oktatva, mint Geri és Petra a Cantina csapatából akik a lázadó kutyákat vették a kezük közé,  míg a Csanádi Zoli a Cosfighters mestere kénytelen volt a Császárral a háta mögött irányítani a csatát. Az ellenfelek hasonló játékismeretekkel rendelkeztek, így bármi megtörténhetett.

xwing6

Időközben befutott az igazi Veterán nagymester is, Kenesei Marci jött az újoncokat segíteni elveszteni az X-Wing szüzességüket, vagy új trükköket tanulni. Császár és TIE Defender hármasomra csak ennyit mondott: „Egész jó.”. Na tessék! Értek én ehhez a játékhoz.

Tehát a két újonc csapat egymásnak feszült. Cosplayer játékosunk próbált oldalra elosonni a Császárt szállító bálnával, de hát nem véletlen kapta az űrkomp ezt a becenevet. A két T-70 es rárepült és pillanatok alatt leamortizálták a pajzsát. A TIE Defenderek csak zavarni voltak jók, bár lekaptak egy-két pajzsot innen-onnan, de a B-Wingek is rá tudtak fordulni az uralkodó hajójára és…. felrobbant. Bárkivel megesik, nem szégyen, de a biztonság kedvéért odébb álltam Zoli mellől. Semmi közöm a dolgohoz!

Tehát az uralkodó kiesett a játékból, így nagyon úgy nézett ki, hogy a csata gyorsan eldőlt. De ez csak egy olyan ábránd volt, mint mikor Luke azt hitte megkaphatja Leilát, de egy csóknál tovább nem jutottak. A Birodalom ugyan elvesztette az uralkodóját, de a Defenderek rendkívül kedvező helyzetbe kerültek a lázadó gépekkel szemben, azaz konkrétan mögéjük. Na és itt az új upgradek tették a dolgukat. A B-wingek nem tudták kezelni az űrdominanciára tervezett TIE Defendereket, hamar lehullottak a pályáról. A T-70-ek próbálkoztak, de az új fejlesztéseknek és az álcázó pajzsnak hála nem tudtak komoly károkat tenni ezekben a csodálatos Birodalmi gépekben. Minden lázadóról kiment a gyászjelentés aznap.

xwing10

Azt kell mondjam, hogy a kedvenceim végre használhatóvá váltak. Nem lesznek gamechangerek, de legalább használhatók. Mély fájdalom volt ezeket a gyönyörűségeket nézni a polcon, majd azonnal továbblépni mikor az ember tervezte a versenylistáját. Mint egy menő kabát nyáron, nem jött el az idejük még. De most ez megváltozott és újra berepülnek a versenyek űrjébe! Kettő biztosan, amit én hozok!:)

Este tíz körül már csak a legkeményebb veteránok reptették a gépeiket. Fárasztó munka rendet tartani a galaxisban és mellékesen másnap dolgozni is kell. Így hát az utolsók közt elindultam haza, de vittem magammal kísérőként két Defendert!

Az admirális a romboló kijelzőjén nézte, ahogy a két Defender visszatér. Lenyűgöző, szinte már művészi volt amit a két pilóta művelt a gépekkel odakint, ami részben őket, de inkább az új szuperfegyvert dicsérte. Valami mégis szorította a gyomrát. Valahogy el kell számolnia az Uralkodó űrkompjának elvesztésével. Kirakhattak volna egy egyszerűbb csalit is, de úgy a csapda nem lett volna  hiteles. Majd ráfogja a komp pilótájára.

A kommunikációs tiszt megérintette a vállát:

– Uram, az Uralkodó keresi.

Összerezzent. Az az ököl még erősebben szorította a gyomrát, bár nem hitte, hogy ez lehetséges. Már nem tűnt annyira szilárdnak a mentsége…

– Ezredes! Magáé a híd!

Ekkor látták utoljára. 

Külön Köszönet az Adrenalin, a Cantina és a GeekHub csapatának a nyereményekért és a helyszínért!

Ha Te is beleszerettél a Defenderbe itt megkaphatod!