wood_falcon

Adott egy művész, akit megszólít a fa. Bármilyen fajta is legyen, bele tud álmodni alakzatokat, tárgyakat, és ha épp olyan napja van, akkor R2-es egységet, X-wing űrvadászt, AT-ST lépegetőt vagy az Ezeréves Sólymot kelti belőlük életre. Az utóbbi elkészítése még mindig zajlik!

Az úriember nem kispályás, mert ez a Falcon mintegy háromezer (3000!) különálló darabból lett összeállítva, melyek mind egyedileg, kézzel készültek. Alapanyagként felhasznált Balti fenyőt, Ciprus fenyőt, Ébenfát, Kámfort, Rózsafát, Huon fenyőt és olyan fafajtákat amikkel eddig csak lexikonban találkoztam.

Az elkészítéshez az alapot egy több mint tíz éve vásárolt játék szolgáltatta. A modell zsenialitását annak részletessége és az eredeti hajót a lehető legjobban megközelítő kialakítása adja.

Itt pedig egy video, ami körbe járja a teljes alkotást és maga a művész beszél az eddigi  munkáról.

 

Azóta beépítésre került a hajtómű is, így lassan de biztosan elkészül a Kislány.

falcon6

falcon7

Esetleg, ha valakinek kedve van és ő, vagy egy ismerőse rendelkezik egy jól felszerelt asztalosműhellyel akkor Carl Jacobson jóvoltából teljes ismertetőt talál, egy X-szárnyú vadász valamint egy „kicsit” kisebb YT-1300 otthoni elkészítéséhez! 🙂

 

 

Nektek hogy tetszenek Carl Jacobson és Martin Creaney munkái? Ti is belevágnátok?