Elképzelhető, hogy a Vader mustafari kastélya újból visszatér a mozivászonra? A Zsivány egyes decemberi premierje óta ez az egyik legtöbbet boncolgatott téma, ami felmerült az új Star Wars filmmel kapcsolatosan. A Mustafar bolygón található építmény lehet az a helyszín, ami egyike lesz azoknak az easter egg-eknek amik összekapcsolják az első antológia filmet a 2017 decemberében mozikba kerülő Star Wars: The Last Jedi-al. És itt jönnek a képbe a Ren lovagok.

KnightsOfRen_TFA

A Knights of Ren-nek nevezett társaság eredetét a mai napig homály fedi. Ugyan az Ébredő Erőben szerepeltek egy pár képkocka erejéig, de szinte semmit nem tudunk róluk. Ráadásul a nevüket sem említették a filmben, egyedül J.J. Abrams nyilatkozataiból tudjuk egyáltalán, hogy kik is ők. A fekete ruhás banda története lesz az egyik fő mozgatórugója Kylo háttértörténetének. Azt régóta tudjuk, hogy az Ébredő Erővel kezdődő trilógia ugyanannyira fog Reyről és az ő hőssé (vagy talán gonosszá) válásának folyamatáról szólni, mint amennyire Ben Organáról (egyesek Bent Soloként emlegetik, de gondoljunk bele, mi a logikusabb… Édesanya nevét használja és ezzel nemesi címet örököl vagy marad egy galaxis szerte hírhedt csempész fia Soloként? Érdekes kérdés, az biztos).

the-last-jedi-star-wars-episode-8

A nemrégiben megjelent Star Wars: The Force Awakens Blu-ray kiadásának kommentárjai között található egy fontos rész, melyben Abrams rendező kiemeli, hogy Kylo Ren útja a Sötét Oldalra már az Ébredő Erő készítése közben fel lett vázolva, azonban ténylegesen majd csak a Last Jedi-ban ismerhetjük meg ezt a történetszálat. Ez az egyik oka annak, hogy a trilógia második részének címe vörös színezetet kapott.

Eli Hyder5

Rey – A képet Ely Hyder készítette

Egy igencsak bennfentes információkkal rendelkező Youtuber, név szerint Mike Zeroh is beszállt a találgatásokba az új filmmel kapcsolatosan. Zeroh barátunk egyébként idáig eléggé megbízható forrásnak tűnt az új trilógia történéseihez köthetően, így érdemes odafigyelni az általa csepegtetett információkra. Állítása szerint például Rey ugyanúgy elfogja veszíteni a kezét, mint ahogy az Luke-al történt A Birodalom visszavág-ban. Legújabb információi szerint pedig egy a történet szempontjából nagyon fontos visszaemlékezés egy kastély szerű építményben fog játszódni, amiről sokan a Zsivány Egyesben látott mustafari helyszínre asszociáltak egyből.

KrennicArrival

Elképzelhető, hogy a már Sötét Oldalra áttért Ben/Kylo és csapata felkeresték Vader régi kastélyát a Mustafar bolygón és főhadiszállásukká nevezték ki azt?  Egyes teóriák szerint ugyanezt a helyszínt látjuk az Ébredő Erőben, Rey víziójában amikor Kylo Ren egy ismeretlen harcost végez ki egy esős jelenetben. Azonban ez egy újabb kérdést is felvet. Vajon eshet az eső egy vulkanikus bolygón? A Zsivány Egyes mustafari jelenetében eléggé durva felhők voltak az égen és bár nem vagyunk meteorológusok, ezeket simán lehet esőfelhőnek tekinteni. Arról nem beszélve, hogy A Sithek bosszújában látott Mustafarhoz képest a Zsivány Egyesben már egy jóval „barátságosabb” képét mutatta a bolygó.

mustafar

Ahogy az lenni szokott még nagyon sok a találgatás az új filmmel kapcsolatosan. Talán az első előzetesből majd több minden ki fog derülni. Egy biztos, a Csillagok Háborúja újabb, immáron 8. része 2017 decemberében fog debütálni és már nagyon várjuk.

Az SWmini legyen Veletek!